Osoba Johanna Cruyffa v těchto dnech opět ožívá a všichni culés si opět připomínají jeho velikost. Barcelona totiž na jeho počest otevřela stadion (více zde) pro barcelonskou rezervu a ženský fotbalový tým, jehož inaugurace se za velké slávy účastnila mimo jiné také Johannova nejbližší rodina. My vám nyní nabízíme vzpomínku dvou bývalých barcelonských hráčů na tuto fotbalovou legendu.

Bývalí barcelonští hráči Juan Asensi a Jon Andoni Goikoetxea se jednoznačně shodli, že právě Johan Cruyff byl tím, kdo změnil směr ubírání historie Blaugranas - a to jako hráč, i jako trenér. Nizozemec dorazil na Camp Nou z Ajaxu v roce 1973, kdy zrovna byl, jak uvedl Asensi, považován za nejlepšího hráče na světě. „Byli jsme strašně natěšení, že budeme hrát s nejlepším hráčem na světě,” řekl Asensi Radiu Marca„Vypadalo to, jak kdyby po hřišti lítal. Klíčem úspěchu nebylo to, že jsme se přizpůsobili my jemu, ale že on se adaptoval nám. Byl skvělý, byla to velká osobnost. Kdyby hrál za Real Madrid, nevím, jak by dnes Barcelona vypadala.”

Pod Johanem Cruyffem pak vyhrála Barcelona v sezoně 1991/92 poprvé v historii Ligu mistrů, ovšem jak vysvětlil Goikoetxea, Cruyff dal týmu něco daleko více než jen trofej. „Nejenom, že vyhrál evropskou trofej, on dal Barceloně filozofii. Goikoetxea také zavzpomínal na tréninkové metody slavného Nizozemce. „Na prvním tréninku se mi úplně třásly nohy. On dokázal vysvětlovat věci naprosto neuvěřitelně - bylo nemožné nevěřit tomu, co nám říká.”

Zdroj: marca.com
Foto: marca.com

Revive

16
2019-08-28 20:19:55

Nielen Barcelony, ale aj futbalu.

barile

0
2019-08-29 15:23:43

Ahoj, zaujímaš sa o skutočné sexuálne stretnutia vo svojom meste? Skúste túto stránku - http://utfg.sk/...
Moje meno je Emma25, čakám na vás, plus stránka obsahuje moje intímne fotografie :)

cruyff

9
2019-08-28 20:50:02

STVORENIE FUTBALOVEHO ZÁZRAKU !!!! AK BY SA STOPSEDEMDESIATPAŤTISIC ĆLENOV klubu FCBarcelona zvaných SOCIOS pekne každy večer postavilo do radu, aby masírovali jeho unavene nohy, varili mu večeru a ukladali ho do postele, keby mu nosili golfove palice po osemnasťjamkovom ihrisku na kopcoch Montanya, keby mu každy rok venovali 50% svojho zárobku, ani z ďaleka by to nestačilo, aby splatili svoju dlžobu, ktorú majú voči Johanovi Cruijffovi..Bez neho by nebolo Papa Guardiolu ani žiaden Adre Iniesta, Messi, Xavi...Boli by ich považovali za príliš malých, pomalých niečo ako futbalistov na stolný futbal..Bez Cruijffa by tento príbeh neexistoval.....viete si predstaviť, že by v Reale Madrid zobrali Di Stefanovi post čestneho prezidenta, tak ako to spravil Rosell aby mohol vyhrať volby ???..ja nie... ale Rosell to spravil čmahom ruky...Ziskať taketo ocenenia trva dlhý čas, no vratiť ich nestojí nič.. Johan napochodoval do kancelarie Nou Camp a vratil čestný odznak....trocha naddnesene...Rosell nezniesol to, že bol obyčajným podavačom lôpt v čase Johana Cruijffa.... JHONYS ak by si napísal takýto članok v čase šefovania Rosella jeho prisluhovača Bartomea, tak by si dostal doživotny BAN, tak ako som dostal ja na cz, kde som bol vtedy jeho členom....visca..

Nikaatch

7
2019-08-28 21:02:21

Gràcies Johan!

blauigrana

0
2019-08-29 06:54:50

Johan stvoril, Ernie.... :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.