Holanďanom sa podarilo revanšovať Nemecku za marcovú prehru z Amsterdamu. Vo včerajšom stretnutí na pôde Nemecka vyhrala reprezentácie Oranjes 4:2 a jeden z gólov strelil aj Frenkie de Jong.

Rivalita Nemecka a Holandska nesklamala - očakávalo sa, že práve tento súboj bude v kvalifikácii na Majstrovstvá Európy patriť medzi tie najkrajšie a tak sa aj stalo. Vzájomné súboje ponúkli pekný futbal a množstvo gólov. Takisto išlo o stret hráčov FC Barcelona, aj keď treba povedať, že Marc-André ter Stegen sedel iba na lavičke náhradníkov, pretože pre Joachima Lowa je brankárskou jednotkou stále Manuel Neuer. Na druhej strane dal Ronald Koeman príležitosť Frenkiemu de Jongovi od začiatku duelu a ten sa mu odvďačil skvelým výkonom okoreneným gólom.

Víťazstvo hostí sa každopádne nerodilo ľahko, pretože úvodný gól zápasu zaznamenali Nemci už v desiatej minúte zásluhou Gnabryho, ktorý dorážal po strele Klostermana. Prvý pokus Cillessen dokázal chytiť, no na dorážku nemal nárok. Gólman hostí sa však vyznamenal pri tutovke Marca Reusa pred polčasovou prestávkou. Nebyť Cillessena, Holanďania by na polčas prehrávali už o dva góly.

Druhé dejstvo bolo diametrálne odlišné od prvých 45 minút. Zhruba od 55. minúty sme na ihrisku videli akciu za akciou. V 59. minúte vyrovnával de Jong na 1:1 svojim prvým reprezentačným gólom. O niekoľko minút neskôr sa hostia ujali vedenia vďaka Tahovi, ktorý si strelil vlastný gól. Nemci však dokázali vyrovnať z pokutového kopu, ktorý zahral Toni Kroos v 73. minúte. Jedenástku zapríčinil de Ligt, treba však uviesť, že nesmierne nešťastne, keď mu lopta spadla na ruku, pritom netušil, kde je. Nič to však nemenilo na skutočnosti, že koncovka duelu patrila Oranjes - v 79. minúte Malen po skvelej akcii tímu gólom do prázdnej brány naklonil misky váh opäť na stranu hostí a poistku pridal v nadstavenom čase Wijnaldum.

Situácia v skupine C sa po tom výsledku pre Nemecko skomplikovala, pretože Holanďania na druhých Nemcov strácajú už len 3 body, no majú zápas k dobru. Vedúce Írsko zatiaľ nestratilo ani bod, treba však dodať, že doposiaľ čelilo len papierovým outsiderom. Ostré súboje prídu na rad až teraz.

Nemecko 2:4 Holandsko

Nemecko: Neuer; Klostermann, Sule, Tah, Ginter (Brandt, 84'); Kimmich, Kroos, Schulz; Gnabry, Reus (Gundogan, 61') a Werner (Havertz, 61').

Holandsko: Cillessen; Dumfries (Propper, 58'), De Ligt, Blind, Van Dijk; Wijnaldum, De Roon (Malen, 58'), De Jong; Babel (Aké, 82'), Depay a Promes.

Góly: 1-0 M. 9 Gnabry. 1-1 M. 59 De Jong. 1-2 M. 66 Tah (pp). 2-2 M. 73 Kroos (pen). 2-3 M. 79 Malen. 2-4 M. 91 Wijnaldum.

zdroj: sport.es livescore.com
foto: facebook

radinho

31
2019-09-07 09:23:14

Len jebly Valverde ho dáva na ľavé krídlo... Na pozicii pivota je lepší než Busquets. Busquets neni zlý ale Frienkie je rýchlejší,obratnejší a veľa to pomôže proti tímom ako je Liverpool,City než by tam mal byť Busquets,ktorý aj proti Liverpoolskej zálohe nestíhal.

radinho

22
2019-09-07 09:25:01

Najlepšie je keď Valverde povedal, že Frienkie má schopnosť streliť veľa gólov, strašne som sa smial vtedy

Cingi

5
2019-09-07 12:54:45

ten Joachim Low je horší jak Valverde...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.