Rezerva FC Barcelona v poslednom zápase s Ejea prišla o ďalšie body v poslednej minúte zápasu. Tréner García Pimienta si musel poradiť s absenciou množstva dôležitých hráčov. V zápase debutoval Sergio Akieme.

Barcelona na zápas do Ejea vycestovala bez množstva kľúčových hráčov, ktorí si v súčasnosti plnia reprezentačné povinnosti. Iñaki Peña, Abel Ruiz a Jorge Cuenca pôsobia v reprezentácii Španielska do 21 rokov, Ludovit Reis v repre Holandska do 17 rokov a Hiroki Abe bol povolaný do reprezentácie Japonska U17. Okrem toho je zranený Lazar Carević. V základnej jedenástke sa objavil Jandro Orellana a Guillem Jaime zahral na pravom krídle. Riqui Puig sa v zápase neobjavil z dôvodu svalových problémov.

Kontrola Barcelony a nudných prvých 45 minút

Ak ste sledovali prvý počas, je možné, že ste aj zaspali. Barcelona B kontrolovala priebeh zápasu, ale nepodarilo sa jej vypracovať vyložené strelecké príležitosti. V 8. minúte mal po centri Akiema šancu Chumi a v jednej z následných možností sa pokúsil z kraja pokutového územia vystreliť Ferran, no jeho pokus bol zablokovaný. O chvíľu na to na bránku vystrelil Monchu, ale jeho strelu brankár súpera bez problémov kryl. V 24. minúte potiahol akciu po krídle Guillem, ale jeho nízky center do pokutového územia bol bez problémov zneškodnený. V poslednej štvrťhodine sa k slovu dostal tím Ejea, no z jedinej šance prvého polčasu prišla len strela vedľa. Barcelona odpovedala tým, že Guillem zle spracoval loptu v šestnástke a jeho následnú prihrávku odkopol súper. Rozhodca následne hráčov poslal do šatne.

Nešťastne inkasovaný gól v samotnom závere

Eja sa pokúsil vyletieť na Barcelonu hneď od úvodných minút druhého dejstva. Araujo si však s centrami do pokutového územia dokázal poradiť a jeden za druhým blokoval. V 50. minúte potiahol dobrú akciu Guillem, ale bohužiaľ nikto zo spoluhráčov nebol schopný dosiahnuť na následný center. V 58. minúte mala Barca najlepšiu šancu zápasu. Kike poslal loptu Monchuovi, ten však vystrelil vysoko nad bránu. Monchu momenty na to v ďalšej akcii vystrelil oveľa lepšie, ale stále to na gól nestačilo. O osude zápasu rozhodol gól z 94. minúty, ktorý padol po chybe Sergiho Puiga, ktorý pustil loptu z rúk.

Dobrý debut Akiema, solídni Araujo a Monchu

Aj napriek prehre je potrebné pochváliť Sergiho Akiema, ktorý sa k tímu rezervy pripojil len nedávno. Ľavý obranca sa v dobrom svetle ukázal aj v útoku a snažil sa podporovať útoky Barcy B. K tomu si stíhal plniť povinnosti v obrane. Araujo si zas zaslúži pochvalu za dobrú hru v defenzíve. Najaktívnejším záložníkom bol Monchu. Skúšal zrýchľovať akcie, skúšal streľbu z diaľky a niekoľkokrát predviedol skvelú dlhú prihrávku. Medzi najväčšie pozitíva zápasu patrí aj debut 16-ročného Ilaixa Moribu, ktorý nedávno predĺžil s Barcelonou zmluvu. V 66. minúte nahradil na trávniku Ferrana Sarsanedesa. Ilaix je stredový záložník s rokom narodenia 2003. Vyznačuje sa fyzickými danosťami, skvelou technikou, kreativitou a silnou strelou z diaľky. V zápase prvýkrát od úvodného hvizdu nastúpil Jandro Orellana. V prvom polčase ho vidieť nebolo, no v druhom dejstve mal značný vplyv na hru a bol jedným z lepších hráčov.

Góly: 94' Torras 1:0

Ejea:  Rafa Santos, Méndez (Azcue, min 71), Joe, Chechu, Fonsi, Torras, Tena, Lafita (Lucho, min 78), M. Molina, Mainz (Ramón López, min 64) i Ballarín.

Barcelona B: Sergi Puig, Dani Morer, Araujo, Chumi, Akieme, Monchu, Jandro Orellana, Sarsanedas (Ilaix Moriba, min. 66), Guillem Jaime (Nils Mortimer, min. 78), Marques oraz Kike.

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

vevod

1
2019-09-08 21:21:08

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.