Niekdajší tréner Arsenalu Londýn Arsene Wenger je názoru, že Mohamed Salah má obrovský potenciál, no pred bránkou súpera nemôže byť tak sebecký. Wenger tvrdí, že ak sa Egypťanovi podarí túto vlastnosť eliminovať, môže Messiho aj vyrovnať.

Wenger tvrdí, že Salah môže vyrovnať hernú úroveň Lionela Messiho, ale pre bránkou súpera nemôže byť sebcom. Útočník Liverpoolu sa musí naučiť, kedy je vhodné šancu zakončiť a kedy je lepším riešením prihrávka spoluhráčovi. Bývalý kormidelník Arsenalu v rozhovore pre BeIN Sports uviedol: "V podstate je vzdialený na 20 gólov ak chceme byť úplne konkrétni. Ale je podobný Messimu. Stále však musí nájsť tú Messiho vyrovnanosť. Považujem ho za skvelého zakončovateľa, ale Messi je kompletný hráč - ponúka aj finálne prihrávky a Salah je v súčasnosti posadnutý tým, že bude zakončovať sám, takže ide o oblasť, ktorú určite zlepší, ak bude starší. Nájsť ten správny moment, kedy loptu prihrať a kedy je lepšie zakončiť," povedal a dodal: "Veľmi sa mi páči, má obrovský potenciál."

Salah bol kritizovaný najmä po výhre 3:0 nad Burnley kvôli akcii zo zápasu, kedy namiesto toho, aby prihral značne lepšie postavenému Manemu, rozhodol sa zakončiť sám. Útočnú líniu The Reds okrem Salaha tvoria aj Mane a Firminho. Wenger pritom Brazílčana vyzdvihol: "Zabúdate na to, že ten, kto sa trochu obetuje, je Firminho. Niečo podobné robil Luis Suarez pre Messiho a Neymara. Niekto, kto pracuje pre tím, kto pracuje pre každého a tí vďaka nemu žiaria. Takýto kúsok skladačky je veľmi ťažké nájsť - útočník, ktorý je veľkorysý," dodal.

zdroj: goal.com
foto: facebook

Zorrrro

17
2019-09-08 14:52:45

Ktoze sa to zase ide vyrovnat Messimu?? Kedy si ludia konecne uvedomia ze Messiho prinos pre futbal a preco ho ludia chodia pozerat nie je primarne o goloch, ale o tom ako hra futbal....

vevod

0
2019-09-08 21:20:54

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

2sjr

7
2019-09-08 17:37:07

Povedal to pekne a má pravdu. Messiho genialita je vo výbere najlepšieho riešenia a to v tom rýchlom tempe zápasu nieje jednoduché . Osobne si myslím že dôležitejšie a aj ťažšie je na gól prihrať ako ho dať . Messi je ale s tých čo si tú celú akciu aj začnú a niekedy to vyzerá že dokáže nahrať aj sám sebe.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.