Španielske médiá v posledných dňoch informovali o tom, že FC Barcelona mala dohodnutý príchod Emersona z Betisu Sevilla v prípade, ak by Nelson Semedo prestúpil do PSG v rámci výmeny za Neymara. Viceprezident Betisu Sevilla však tieto informácie dementoval.

"Neexistuje klauzula, na základe ktorej mohol Emerson prestúpiť do Barcelony. Táto informácia nie je pravdivá. S katalánskym klubom máme dobrý vzťah a sme s nimi v kontakte takmer každý týždeň komentujúc každý zápas, ktorý Emerson odohrá. Predstavitelia Blaugranas sem prichádzajú sledovať každý jeden jeho zápas, ale neexistuje žiadna opcia, ktorá by Brazílčanovi umožnila odchod v letnom prestupovom období. V zime je to takisto vylúčené, pretože sme sa zabezpečili. Nemohlo sa to stať a tak sa aj nestalo. Museli by sme rokovať," povedal viceprezident Betisu José Miguel López Catalan.

V súčasnosti tak platí, že Barcelona kúpila Emerson 1. júla za 12 miliónov eur, ale okamžite predala 50% práv na hráča Betisu. Na základe tejto dohody zostane Emerson v Betise do júna 2021 a Barcelona sa vtedy môže rozhodnúť získať 20-ročného obrancu za 6 miliónov eur a dohodnutú sumu z budúceho prestupu. Pokiaľ to neurobí, Betis môže v budúcnosti získať väčší podiel práv na hráča.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.