Tréner reprezentácie Francúzska Didier Deschamps sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom s Andorrou. Niektoré otázky sa týkali obrancov Barcelony - Lengleta a Umtitiho.

Lenglet si veľmi verí

"Clement sa k nám pripojil v júni po veľmi dobrej sezóne v Barcelone. Aj teraz sa mu darí výborne. Počas zápasu zachováva veľký pokoj a disponuje veľmi dobrou technikou. Lopta mu neprekáža. Je precízny a to je naozaj dôležité. Nie je nijak zvlášť robustným hráčom, ale vo fyzických súbojoch je efektívny. Po celý čas robí pokroky a veľmi si verí."

Stopérska dvojica

"Lenglet a Varane doteraz odohrali len jeden zápas, takže, pokiaľ ide o automatizáciu hry, ešte sa môžu zlepšiť. Raphael má na medzinárodnej scéne väčšie skúsenosti. Obaja majú pri manipulácii s loptou tú istú technickú ľahkosť a tú istú ľahkosť majú aj pri jej získavaní. Nevyhľadávajú nevyhnutne príležitosti na osobné súboje, ale ak je potrebné, vedia si dobre poradiť. Čím viac zápasov odohrajú, tým lepšie si budú rozumieť."

Umtiti a Lenglet

"Každý hráč počas zápasu preukazuje svoje vlastné prednosti. Umtiti a Lenglet sú ľaváci a preto hrajú na ľavej strane v strede obrany. V každom prípade ide o dvojicu rozdielnych hráčskych profilov. Sam viac vyhľadáva fyzické súboje a Clement sa zameriava skôr na predvídanie súperových pohybov. Obaja sú veľmi dobrí vo vzdušných súbojoch. Neexistuje veľký rozdiel medzi tým, keď Varane hrá s Umtitim alebo Lengletom."

zdroj: L'Equipe
foto: facebook

Mascherano

11
2019-09-10 11:02:12

Umtiti chcel byť frajer majster sveta a ostatné poznáme

Jestper9

24
2019-09-10 11:11:59

A kto by nechcel? Mam na neho aj ja kus tazke srdce, ale tu sa mi nepaci, ze niektori hraci su za vsetko haneni a ini za vsetko ospravedlneni a nikdy sa na nivh nepovie ani pol zleho slova. Vid Messi

mazanyhrac

1
2019-09-10 12:16:40

Je dobrý, ale za mě mu schází trochu rychlosti, kterou Sam má. Proti Liverpoolu měl obrovský problémy v soubojích 1na 1 a právě v tomto je Sam lepší.

Milan87

24
2019-09-10 12:19:25

Umtiti keď mal prvé 2 sezóny vo forme tak bol lepší ako clement, bohužiaľ ta forma sa mu ale od tých zranení vyhýba. Dúfam že ešte ju nájde...

GabrielSVK

-2
2019-09-10 16:43:06

Nič v zlom, ale Pique s Lengletom horeli v poslednom čase ako fakľa a ja si nemyslím, že sú takí dobrí. A nebudem ich tu umelo chváliť len kvôli ''menu''.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.