Hosťom rozhlasovej stanice COPE bol bývalý člen predstavenstva a hovorca Barcelony Toni Freixa. Freixa zhodnotil rozhovor Lea Messiho pre katalánsky denník Sport a ocenil Argentínčana za jeho pohotové odpovede.

Koľkokrát si si prečítal Messiho rozhovor pre denník Sport?

"Len raz. Potom som samozrejme venoval pozornosť komentárom a názorom iných. Objavili sa rôzne interpretácie Messiho výpovedí. Je známe že keď hovorí najlepší hráč v histórii, všetci dospejú k istým záverom."

Myslíš si, že ľudia z tohto rozhovoru vyvodili až priveľa nesprávnych záverov?

"Nie. Myslím si, že Messi je najlepší na svete nielen na trávniku, ale vo svojej poslednej fáze zrelosti demonštruje svoju veľkosť aj vtedy, keď hovorí s médiami. Bol schopný poskytnúť také vyhlásenia, ktoré každému z nás umožnili úplnú slobodu interpretácie. Myslím si, že je dobré, že máme ľudí, ktorí sa snažia zdôrazniť túto časť vety: 'Ale chcem vyhrať trofeje'. V jeho prípade nie je nič neobvyklé, že chce získať tituly. Každý zdôrazňuje to, čo ho v tom rozhovore zaujíma najviac. Ja rozmýšľam podobne ako Barcelona. V tom rozhovore som nenašiel nič zvláštne, čo by nejakým spôsobom získalo moju pozornosť. Nepovedal nič neobvyklé."

A tvrdenie, že klub možno neurobil všetko preto, aby priviedol Neymara?

"Otázka sa týkala klubu. Messi len povedal, že to jednoducho nevie. Pokiaľ viem, Messi nebol prítomný na cestách do Paríža."

Ale možno prirodzenejšia odpoveď by bola: 'Áno, klub urobil všetko, čo bolo v jeho moci'. Takto by Messi prejavil priazeň svojmu klubu.

"Preto hovorím, že jeho odpovede sú normálne, ale na druhej strane nie sú úplne jasné. Dajú sa voľne interpretovať. Ja som si to neprečítal ako spochybňovanie barcelonského úsilia pri prestupe Neymara. Chápem len to, že Messi si nemôže byť úplne vedomý tohto úsilia. Len hovoril s Neymarom a vedel, že Brazílčan sa chce vrátiť. Dodal, že chápe aj rozčarovanie fanúšikov z toho, ako Neymar odišiel, ale v tomto prípade je potrebné dať na prvé miesto športové hľadisko. A Messi chce vyhrávať. Podľa môjho názoru sú to bežné vyhlásenia."

Keď si bol ešte v klube, bol si hovorcom vedenia. Messi v tom čase s médiami vôbec nekomunikoval. Teraz sa viac otvoril a poskytol niekoľko rozhovorov. Hovoril si s ním niekedy na túto tému? Povedal si mu, aby sa viac otvoril?

"Myslím si, že on toho vo všeobecnosti veľa nenahovorí. Nie, nehovoril som s ním o tom. Mal som inú úlohu. Nezaoberal som sa komunikáciou klubu. To majú na starosti iní ľudia. Prvý tím má okrem toho na to osobitne určené osoby z oddelenia komunikácie."

Pýtam sa preto, lebo vedenie možno chcelo, aby Messi ako najväčšia hviezda klubu hovoril presne týmto spôsobom.

"Nie, nie. Takéto problémy sa riešia vo vnútri šatne. Okrem toho, dobre viete o tom, že hráči hovoria vtedy, keď to chcú."

Prekvapilo ťa v tom rozhovore ešte niečo? Možno spomenutie Carles Puyola ako toho pravého na post športového riaditeľa?

"Myslím si, že Messi nič neskrýval a úprimne sa vyjadril ku každej téme. V žiadnom momente sa nesnažil odpútať sa od otázky. Odpovedal na všetko. Pokiaľ ide o Puyola, práve Messi povedal jednu veľmi logickú vec. Klub potrebuje stabilitu a nemôže neustále meniť športového riaditeľa. Puyol by mohol byť dobrým kandidátom. Myslím si, že ide o dobre premyslenú a úprimnú odpoveď. Vôbec ma neprekvapila. Messi si zaslúžil príležitosť jasne vyjadriť svoj názor na akúkoľvek tému."

Či to, že tento rozhovor sa objavil práve v denníku Sport, môže o niečom svedčiť?

"Nie, to neviem. Musel sa ukázať v nejakom médiu. Neviem aké materiály zdieľajú denníky Mundo Deportivo a Sport. Určite by Mundo Deportivo bol radšej, ak by takýto rozhovor poskytol práve jemu. Ale tak to je, je to normálne."

Zdá sa, že existuje nejaká nepísaná dohoda. Messi sa nezúčastnil na žiadnej gala organizovanej denníkom Sport, ale sľúbil, že potom poskytne takýto rozhovor. A tak sa aj stalo. Pravdepodobne nemusíme ísť do hĺbky, aby sme prišli na to, že denník Sport priveľmi nepodporuje vedenie Bartomeua a preto Messiho výber padol práve na tento denník. Niektorí hľadali polemiku aj v tejto oblasti.

"Zdá sa, že Mundo Deportivo má k tomuto vedeniu bližšie, ale zas nemôžeme povedať, že Sport taký nie je."

zdroj: Cadena COPE
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.