André Gomes prestúpil počas uplynulého leta do Evertonu na trvalo. Za krok späť to v žiadnom prípade nepovažuje, práve naopak.

26-ročný záložník podáva v Goodisom Parku veľmi dobré výkony a v hernom systéme trénera Marcosa Silvu patrí medzi kľúčových hráčov. V tíme pritom nie je dlho, no patrí v šatni medzi starších hráčov. Zároveň sa Gomesovi pozdáva aj úloha mentora, na ktorú si postupne zvyká: "Prvou vecou je zabezpečiť, aby sa na trávniku cítili pohodlne. Každý má iný charakter a inú osobnosť a to sa musíme pokúsiť zistiť. Je to jednoduchšie ak tí chlapci radi tvrdo pracujú a mladíci sa tu chcú zlepšovať, takže je jednoduché s nimi hovoriť," uviedol Gomes.

"Na tréningu budú robiť drobné chyby, podobne aj v zápasoch, ale môžete s nimi hovoriť, pretože sa niečo naučia. Pre nich je dôležité, aby sa v rozhovore s hráčmi cítili isto, so skúsenými hráčmi ako Baineya či Jags," povedal bývalý hráč Barcelony. Portugalčan následne hovoril aj o vplyve fanúšikov Evertonu a svojom rozhodnutí prestúpiť do Evertonu na stálo.

"80% môjho rozhodnutia prestúpiť do Evertonu počas tohto leta po ročnom hosťovaní tvoria fanúšikovia. Vďaka nim sa cítim byť potrebný. Je to naozaj skvelé spojenie. Možno som cítil, že to potrebujem. Nepozerám sa na to ako na krok späť. Príchod do Evertonu znamená byť v prostredí, kde sa cítim byť sebavedomý. Povedal by som, že uplynulá sezóna bola z osobného hľadiska veľkým krokom vpred a v Evertone som teraz hráčom základnej zostavy," uviedol.

zdroj: liverpoolecho.co.uk
foto: fcbarcelona.com

puxo333

20
2019-09-16 14:48:12

Súhlas, pre neho je to iba dobré, že odišiel z Barcelony....povedzme si narovinu, jeden z top 5 najhorších prestupov za posledné roky, absolútne nezapadol do tímu ani štýlu Barcelony, kúpený za veľké peniaze a nič neukázal....našťastie sú s ním v evertone spokojní, nech sa mu darí ;)

mikimi122

18
2019-09-16 15:01:11

Sú oveľa horšie kúpy. Gomesa sme aspoň predali za slušnú čiastku, ale čo taký Turan, ktorý je ešte teoreticky hráčom Barci, ale na hosťovaní, alebo taký Douglas. Za čo som aspoň rád je to, že si už málokto uvedomuje, že Turan je ešte hráčom Barci. Ten chorý turek je obrovskou hanbou pre Barcu.

FCBarcelona2018

1
2019-09-16 17:08:18

A za koľko prestúpil do Evertonu? Keď bol v Barci, tak bol jedným z najhorších prestupov do Barce. Dobre že už odišiel.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.