V poslednom ligovom zápase juvenil A proti Girone bol Víctor Valdés po červenej karte vykázaný z trávnika. Vraj slovne zaútočil na rozhodcu. Bývalý hráč Barcelony však médiám uviedol svoj pohľad na vec a zároveň sa vyjadril aj k súboju s Borussiou Dortmund v rámci mládežníckej Ligy Majstrov.

"Rozhodca do zápasového protokolu uviedol moje slová. Asistent rozhodcu počul tieto slová odo mňa, ale ja som kričal smerom na lavičku náhradníkov. Od to pochopil po svojom a bol som vykázaný. K tejto téme nemám viac, čo dodať. Rozhodca rozhodol a ja to môžem len akceptovať," povedal Valdés.

"K zápasu s Borussiou Dortmund pristupujeme s veľkou vierou. Zaznamenali sme remízu a nedávno dôležitú výhru. Pracovali sme na aspektoch, ktoré sme museli zlepšiť. Tento tím ukázal, že sa môže veľmi dobre prispôsobiť konkrétnej koncepcii hry a zmeny pozície v závislosti od vývoja zápasu. Preto je veľmi dôležité, aby ste nikdy nestratili prehľad o pozícii, držali sa pri lopte, nabiehali do pokutového územia súpera a vytvárali gólové príležitosti," komentoval tréner juvenil A zápas proti Borussii.

"Taktický návrh nič nemení. Snažíme sa implementovať stále tie isté myšlienky. V zápase proti Girone sme začali s rozostavením 4-2-3-1, ale len s jednou modifikáciou sa to zmení na 4-3-3. Pokiaľ ide o taktický zámer, existuje určitá posadnutosť. Najdôležitejšie je držanie lopty, hrať od jedného krídla k druhému, nútenie súpera k pohybu, hľadanie voľného priestoru a vynikajúca hra v defenzíve," uviedol Valdés.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Marian

-16
2019-09-17 09:27:28

Hrať od jedného krídla k druhému krídlu mi pripomína hádzanú.
Hrať od krídla prihrávkou pred bránu alebo k zakončeniu strelou mi pripomína futbal.
Ale možno to Victor myslel ináč, ako som si to vysvetlil.

Reekwon

21
2019-09-17 09:59:06

Jak všichni Valdese známe, tak on to asi nebude trenér, který by tiše pozoroval utkání, ale bude spíš řvát na celý hřiště :D Asi něco jako Conte nebo Simeone, dokážu si ho však představit v budoucnu, jako Xaviho asistenta, to je takový slušný (mokrý) sen :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.