Bývalý brazílsky hráč Rivaldo sa vyjadril k témam, ktoré sú v poslednom období medzi barcelonismo horúco diskutované.

Ansu Fati

"Začiatok sezóny je vhodný na testovanie nových hráčov. Nedostatok rozhodujúcich zápasov znamená, že mladí hráči majú určitý priestor na chyby. Ernesto Valverde robí veľmi dobre a pozbieral už prvé ovocie svojej práce. Ansu Fati ukázal veľký talent. Dokázal, že disponuje veľkou osobnosťou a môže hrať vo veľkých zápasoch. Debutoval v Lige Majstrov, ale Barcelona v tom zápase nebola v najlepšej forme. Ak by celý tím zahral lepšie, je možné, že Fati by sa ukázal z lepšej strany."

Porovnávanie Fatiho s Messim

"Chápem entuziazmus fanúšikov Barcelony spojený s týmto chlapcom, ale je veľmi skoro porovnávať ho s Messim a pýtať sa, či v budúcnosti bude schopný ho nahradiť. Nikto nepochybuje o jeho talente, ale je príliš skoro na to, aby na svojich pleciach niesol tak obrovskú zodpovednosť. Je to ešte dieťa. Treba mu dať čas a priestor, aby mohol hrať svoj futbal. Čas ukáže, či sa stane novým Messim."

Rezignácia z Neymara

"Objavili sa špekulácie, že objavenie Fatiho povedie k rezignácii z transferu Neymara. Ja som názoru, že všetko bude závisieť o výsledkov mužstva do momentu otvorenia ďalšieho prestupového obdobia. Pokiaľ Barca bude hrať dobre a Fati sa stane dôležitou postavou, nebude dôvod kupovať nových hráčov. Pokiaľ sa mu nebude dariť až tak dobre, Neymar sa opäť môže stať prestupovým cieľom Barcelony."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

vondeylen

top komentár
41
2019-09-20 14:53:13

...porovnávať hocikoho s Messim je rúhanie :)

conquistador

25
2019-09-20 16:43:59

Extrémne prehnané emócie sú okolo Fatiho, pripomína mi to situáciu okolo Krkiča a všetci vieme ako to dopadlo.

michal11

1
2019-09-20 17:26:41

Pamätám sa na Krkiča. Ten nebol taký dobrý, nevynikal nijak extra. U Fatiho je iná situácia. Pri ňom má človek úplne iné pocity. Messi je len jeden a navždy aj zostane jedinečným vďaka svojej univerzalite. Fati má čo zlepšovať, ale na 16 rokov hrá veľmi vyspelo a komplexne, oproti plno iným hráčom ktorý majú 18 alebo 19 a ešte len si zvykajú a vyvíja sa im mentálny faktor. Nemá ešte v nohe to všetko ale má v hlave čo je prednejšie.

Milan87

8
2019-09-20 19:53:21

To si z3da pamatas zle. Bojanovi predpovedali este krajsiu buducnost ako leovi(To ešte niekto nevěděl že mu to vydrží 13 rokov) bojem to nezvládl v hlavě ale pamatam si keď strcil do rvačka ibrahimovica

Reekwon

20
2019-09-20 17:29:02

V případě Bojana co si tak matně vzpomínám, to nebylo takové šílenství, protože v té době už byla v prvním týmu naše zlatá generace a všichni to brali tak nějak v klidu a jako samozřejmost, že Bojan uspěje. U Fatiho je to tak extrémní kvůli tomu, že fanoušci už dlouho zase čekají na hráče, který vyleze z akademie a bude zářit. Musí se mu dát hodně času a věnovat mu velkou péči, jinak nedopadne jinak, než jako Bojan či Traore. Furt je mu jen 16 let, tým neměl během absence Messi, Suáreze a Dembélého na výběr a tak se zkusil Fati, vyšlo to, ale nyní když už se budou hráči vracet ze zranění, by se měl zase vrátit zpět a do áčka vytahovat jen občasně, protože jinak by ho to semlelo. Pár dalších špatných zápasů a už by se na něho snášela nesmyslná kritika a tak mladý hráč by to nemusel zvládnout.

michal11

4
2019-09-20 17:33:08

V tom plne súhlasím. Neviem ako ostatný ale mňa zaujal svojou vyspelosťou ktorá je strašne dôležitá pre top hráčov. Málokto je tak vyspelí v 16 rokoch. Ostatné je samozrejme na tréneroch a samotnom hráčovi hlavne.

Didalop

6
2019-09-20 20:17:49

Talent je jedna vec, ale vek neoklames. So slabsimi supermi v la lige to slo, ale proti Dortmundu si neskrtol. 16 rocny chalan vs Hummels... Moze byt z neho velky hrac, ale 16 rocny chlapec jednoducho nemoze hrat pravidelne s muzmi.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.