José Mourinho poskytol rozhovor pre Radio Camerún a celkom obšírne sa venoval osobe Samuela Eto'a. Portugalský tréner priznal, že bývalý útočník bol svojho času jedným z najlepších hráčov na svete a zaslúžil si získať Zlatú loptu.

Zlatá lopta

"Je ťažké pochopiť skutočnosť, že Samuel Eto'o nikdy nezískal Zlatú loptu. Mal úžasnú kariéru. Hral v najlepších kluboch sveta a v najlepších ligách sveta, v ktorých bol úspešný. Nastrieľal úžasný počet gólov."

"Zahral v troch finále Ligy Majstrov a dve z nich vyhral s Barcelonou. V každom strelil gól. Tú súťaž vyhral aj s Interom. Okrem toho získal množstvo ligových titulov. Po mnoho rokov bol najlepším útočníkom na svete a myslím si, že si zaslúžil Zlatú loptu. V tomto smere však nemám žiaden vplyv."

Výnimočný útočník

"Bol to absolútne fantastický útočník. Najdôležitejšou vecou, ktorá sa týka veľkých hráčov, je ich príspevok k víťazstvu tímu. Samuel bol vždy vynikajúci z individuálneho hľadiska, ale takisto bol hráčom, ktorý hral pre tím. Vždy zo seba dal všetko, aby mužstvo vyhralo. Bol dobyvateľ trofejí."

Spomienka na semifinále 2010

"Pamätám si semifinálový zápas Ligy Majstrov zo sezóny 2009/2010. Hrali sme s Interom odvetu na Camp Nou. Boli sme na trávniku v desiatich a Samuel hral takmer po celý čas na pozícii pravého obrancu. Obetoval sa pre tím a zahral na tejto pozícii, aby nám zabezpečil postup do finále. Vlastne to sme v tom momente potrebovali. V Miláne sme vyhrali 3:1 a na Camp Nou sme nemuseli streliť ani gól. Museli sme jednoducho postúpiť do finále. Eto'o tomu veľmi dobre rozumel. Urobil to, čo bolo vtedy potrebné. Ako hráč bol nezadržateľný, ale jeho ľudské vlastnosti ho urobili ešte dôležitejším. Bol dobrým spoluhráčom a mohol urobiť všetko, len aby jeho tím zvíťazil. Je to veľká hodnota a som presvedčený, že Eto'o bude rovnako úspešný aj po skončení futbalovej kariéry."

zdroj: Radio Camerún
foto: facebook

JURITO

15
2019-09-23 09:30:37

Je vela hracov ktori by si boli zasluzili zlatu loptu...Iniesta,Xavi,Raul,Maldini ....vacsina z nich mala tu smolu ze hrali v obdobi Messi/Ronaldo.

Gabrieloo

27
2019-09-23 10:11:06

Zlata lopta by mala byt individualna cena pre najlepsieho hraca v sezone. A za poslednych 12 rokov nebol nikto lepsi ako Leo a CR7. Sice pomer by asi mal byt iny, ked beriem do uvahy aj tu frasku z minuleho roka tak by to malo byt 7:3 mozno. Za mna XAVI bol najlepsi zaloznik sveta vobec, ale Messi mal navrh aj voci nemu aj voci Iniestovi. V momente ked sa zacneme pozerat na to ze kto co timovo vyhral tak to mozeme polemizovat. Ale ked sa pozerame na individualnu vykonnost nema nikto na Leosa.

Suarez_FCB_9

1
2019-09-23 18:47:28

Tak uplne najspravodlivejsie by bolo keby kazdy post dostal vlastne ocenenie, alebo aspon aby brankari boli zvlast hodnoteni lebo ich hra je dost rozdielna oproti zvysku timu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.