Xavi Hernández poskytol rozhovor pre denník Marca. Bývalý záložník Blaugranas rozprával o svojej trénerskej kariére, nedávnom postupe jeho tímu do semifinále ázijskej Ligy Majstrov a takisto komentoval súčasnú situáciu hráčov aj samotného klubu na Camp Nou.

Al-Sadd v semifinále ázijskej Ligy Majstrov

"Bol to náš najlepší zápas odkedy som sa stal trénerom tohto tímu. Mali sme veľké držanie lopty, rýchlo sme sa k nej dostávali... Mužstvo bolo blízko k tomu, čo od neho očakávam: vysoký presing, rýchle prihrávky, príležitosti... Veľmi ma teší spôsob, akým hrali. Koncom zápasu som bol v eufórii. Chcem si tento zápas pozrieť ešte raz, ale podľa mňa sme zahrali úžasne, na výbornej úrovni."

Semifinále z pohľadu hráča a trénera

"Teraz sa cítim zodpovednejší. Vidíš, že hráči si osvojujú tvoje myšlienky ako hrať a to je veľmi dôležité. Teraz, po víťazstve, je náprava chýb jednoduchšia. Hráč uverí, že pokiaľ mu poviem, že niečo sa tak stane a tak to v skutočnosti aj bude. Zápas sa však vyvinul tak ako sme chceli."

Európska Liga Majstrov

"Pozrel som si tento zápas aj napriek tomu, že tam už bolo neskoro a ja som musel ráno vstávať. Nebol vynikajúci, ale Barcelona je bez pochýb jedným z favoritov súťaže. Z dôvodu prestupov, ktoré sa urobili a z dôvodu hráčov, ktorých už mala v tíme... Myslím si však, že Barcelona nemôže byť posadnutá celkovým víťazstvom, mala by to považovať za výzvu, cieľ, nie posadnutosť, pretože vo výsledku to môže byť kontraproduktívne."

Busquets-Arthur-de Jong

"V zápase proti Valencii zahrali na úžasnej úrovni. Vrátili sa k vysokému presingu, okrem toho všetci pracovali pre tím. Barca sa ukázala vo veľmi dobrom svetle. Nástup Ansu Fatiho a Carlesa Péreza je veľmi dobrý signál pre canteru. V súčasnosti všetko vyzerá dobre, až na výsledky niektorých výjazdových zápasov."

Ansu Fati

"Je to úžasné prekvapenie. Robiť na trávniku taký rozdiel vo veku 16 rokov, jeho osobnosť, vidieť ako sa na trávniku rozhoduje... Fúha, sú to veľké slová."

De Jong

"Jeho hra má všetko. Sila, s akou sa pohybuje, jeho posledné prihrávky... Okrem toho pracuje pre tím, agresívne sa kryje. Nestráca loptu ani pozíciu. Tento chlapec bude pre Barcelonu veľmi dôležitý, samozrejme nemôžeme zabúdať na Arthura a Rakitiča. Barca má vynikajúci stred poľa, ktorý jej v zápasoch môže priniesť dominanciu."

Nespravodlivé zaobchádzanie s Rakitičom

"Je ťažké komentovať túto záležitosť bez toho, aby sme mali informácie priamo zvnútra. Neviem, či hral. Ivan je podľa mňa aj naďalej dôležitým hráčom. Sezónu síce nezačal v základnej zostave, ale bude dôležitý, tak ako v posledných rokoch. Zápasov je dosť pre všetkých."

Neymar

"Opäť by sa v Barcelone adaptoval. Určite. A robil by rozdiel, je to hviezda, veľa takýchto hráčov nie je."

Hazard

"Takisto je hviezda. Patrí medzi piatich najlepších hráčov na svete. V súčasnosti hrajú stále starší hráči, uvidíme, čo bude s tými novými. Myslím si, že Real bude hrať o všetko, určite. Je pravda, že sme počítali s väčšou revolúciou, ale s nimi sa musí vždy počítať."

Madridismo v depresii

"Nie, vôbec nie. Podobné situácie som videl neraz... Real má tisíc životov. To, čo sme videli v uplynulom roku, to je fatamorgána. Opäť budú bojovať o všetko. Určite."

Atlético

"Myslím si, že Cholo sa nikdy nezmení. Má úžasných hráčov, podpísali skvelé prestupy, ale nezdá sa mi, aby zmenili spôsob hry. Možno v jednotlivých zápasoch, ale som názoru, že po celý čas budeme sledovať tvrdý, defenzívny a bezprostredne hrajúci tím... Nemyslím si, aby Cholo zmenil všetko zo dňa na deň."

Manchester City

"Pravdepodobne je najbližšie k mojej koncepcii hry."

Fanúšik futbalu

"Sledujem La Ligu, Premier League a Ligu Majstrov... Všetko, čo mi rodina dovolí. Okrem toho sledujem spoluhráčov, ktorí ešte hrajú. Pokiaľ niekto z mojich priateľov hráva v Segunda B, tak napríklad sledujem zápasy Andorry. Alebo zápasy iných Kataláncov. Bude to takto vždy."

zdroj: marca.com
foto: facebook

GabrielSVK

15
2019-09-21 13:39:16

Ako sme videli v posledných dvoch ročníkoch, ani nie je :D

vondeylen

11
2019-09-21 14:00:34

...bohužiaľ...ktovie či a kedy nastane zmena...

Fcbfcbfcbfcbfcb

7
2019-09-21 16:49:18

Pekne femeni barça atletico 4 1

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.