Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde sa neustále zamýšľa nad zložením útoku na víkendový zápase proti Getafe. Médiá v Španielsku totiž informujú, že účasť Lionela Messiho v tomto zápase je prakticky vylúčená. Argentínčan má totiž problémy so stehenným svalom na ľavej nohe.

Dôležitým faktorom pri voľbe hráčov do základnej zostavy na víkendový ligový zápas je fakt, že Barcelonu čaká o niekoľko dní na to dôležitý súboj Ligy Majstrov. Na Camp Nou už v stredu pricestuje milánsky Inter a vzhľadom na remízu Barcelony z prvého zápasu v Dortmunde je veľmi dôležité, aby Katalánci tentokrát bodovali naplno.

Pokiaľ sa teda predpovede médií naplnia, Leo Messi s mužstvom do Getafe nevycestuje a je pravdepodobné, že v základe sa objaví Luis Suarez a Antoine Griezmann. Uruguajčan pritom v poslednom zápase proti Villarrealu hral zle a v druhom polčase ho na trávniku nahradil Ansu Fati. Otázne je, koľko minút proti Getafe odohrá Griezmann, ktorý bol na trávniku prítomný vo všetkých doterajších zápasoch a môže byť unavený. Veľa sa diskutuje aj na tému pozície, na ktorej by mal francúzsky útočník hrať. Valverde včera na tlačovke ubezpečil, že Griezmann je schopný v útoku zahrať na všetkých postoch, čím naznačil, že ešte počas pôsobenia v Reale Sociedad hrával na ľavom krídle, čiže tam, kde ho postavil teraz.

V každom prípade platí, že ako Suarez, tak aj Griezmann zatiaľ zaostávajú na očakávaniami fanúšikov, no tých prekvapil objav doterajšieho priebehu La Ligy - Ansu Fati. 16-ročný útočník vniesol do apatickej hry Blaugranas rýchlosť, šírku a energiu. Včera sa na trávniku objavil na možno 15 minút a významne zmenil obraz hry. Podobne tomu bolo aj v zápase proti Granade. Katalánsky denník Sport upriamuje pozornosť na to, akým štýlom sa útočník vrátil do hry potom, čo v Dortmunde v rámci prvého zápasu Ligy Majstrov nezahral práve najlepšie.

Medzi ďalšie možnosti Ernesta Valverdeho na výjazd do Getafe patrí Ousmane Dembélé a Carles Pérez. Francúz sa ukázal z dobrej strany na začiatku druhého polčasu proti Villarrealu, ale neskôr sa z trávnika vytratil. Proti nemu idú aj časté zranenia a svalové problémy. Všetko poukazuje na to, že do hry sa vráti pomaly a postupne, zvlášť teraz, keď sa tréner môže oprieť o služby Fatiho. Veľkú šancu hrať má aj Carles Pérez, ktorý proti Villarrealu nebol povolaný.

zdroj: sport.es
foto: facebook

MessiJeBuh

8
2019-09-25 20:02:18

Griezmann místo messiho, nechápu, proč Valverde dává griezmanna na levé křídlo... útok jednoznačný Dembélé LW - Hrot Suárez - PW Griezmann nebo LW Ansu Fati - SO Suárez - PW Griezmann - nebo Ansu Fati LW - SO Griezmann - PW Dembélé

Tyler_Durden

9
2019-09-25 23:37:12

PW ako pravý wing?

Fishinko

11
2019-09-26 07:00:11

:DDD lavy wing a pravy wing :DDD

kluc

2
2019-09-25 20:06:50

Ja by som dal Fati- Griezmann-Perez a potom striedanie Dembeleho a Suareza

mikimi122

1
2019-09-25 20:19:29

Ak už bude hrať znova Messi, tak Griezmann a Suarez nemôžu hrať spolu, ale ak Messi nebude k dispozícii, tak jeho úlohu aj post môže prebrať Griezmann. Potom na druhé krídlo buď Dembele, alebo Fati, alebo prinajhoršom ešte Perez.

Didalop

3
2019-09-25 21:01:46

Suarez na max 10 minut na konci. Na viac tucko nema. Aj to je vela. A v LM uplne mimo nominacie. V lige sem tam este nejakym nestastnikom gol da, ale LM je uz daaavno mimo neho.

singo1

0
2019-09-26 05:10:34

On má problém celkovo poskladať barcu do zápasu motak nosaty
Bude to ta istá zostava ako minule akurát nebude messi ale dembele
Hlavne aby robertko hral

Monsignore

2
2019-09-26 09:07:10

No len aby sme neboli prekvapení, možno postaví robertka do útoku, keďže je to náš univerzál :D

rominho

6
2019-09-26 07:45:14

bez klasickej 9, ktora vlastne aj tak nieje na ihrisku:) fati, griezman, dembele.

Barcaaaaaa

0
2019-09-26 09:03:21

Grizi falešná 9 z leva fati v pravo perez nebo dembele jestli už je v poho, v liverpoolu taky hraj bez klasické 9 a jde to, suarez lavka nemůže hrát od začátku nezvládá to je moc unavenej měl by hrát roli zolika

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.