Ernesto Valverde na tlačovej konferencii vyhlásil, aby sme sa všetci radšej sústredili na športové výzvy a nie polemiku medzi hráčmi a vedením FC Barcelona. Bývalý prezident Blaugranas Joan Laporta o niekoľko hodín na to prilial olej do ohňa svojim príspevkom na sociálnych sieťach.

"Gerard Piqué má moju plnú podporu v jeho snahe zjednotiť mužstvo a brániť ho proti špinavej politike, ktorú praktizuje vedenie Barcelony prostredníctvom svojho oficiálneho bulletinu na zakrytie fatálneho riadenie," napísal Laporta na Twitteri.

Týmto výrokom Laporta jasne podporil Piquého, ktorý po zápase proti Getafe naznačil, že niektorí novinári píšu svoje články na objednávku vedenia klubu. Obranca týmto reagoval na článok Xaviera Boscha v denníku Mundo Deportivo, v ktorom novinár písal o tom, že hráči v klube získali na moci. Laporta mal teda na mysli práve tento denník, keď písal o "bulletine".

Piquého vyhlásenie pre médiá vyvolalo veľké prekvapenie vo vedení katalánskeho klubu. Televízia TV3 priniesla informáciu, že prezident Josep Maria Bartomeu sa má stretnúť s Gerardom Piquém a cieľom stretnutia má byť vysvetlenie celej situácie. Medzitým novinár TV3 a Mundo Deportivo Lluis Canut priniesol informáciu, že Laporta bol v čase poslednej tímovej večere v tom istom hoteli. Bývalý prezident katalánskeho klubu tvrdí, že sa s hráčmi nestretol, no niektoré zdroje oponujú, že s hráčmi sedel za jedným stolom.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Martin77

top komentár
40
2019-10-02 14:57:58

To by byla paráda, kdyby se Laporta vrátil...to bych si přál stejně jako návrat Xaviho oni by zvedli Barcu opět na horu.

MIO10

-9
2019-10-02 15:38:46

Za mě je to z bláta do louže. Své kšefty si dělal stejně jako Rosell, ale ke všemu nás šíleně zadlužil.A sportovní hledisko? Měl štěstí na vyjímečnou generaci z La Masíe. Tohle už ne prosím...

Koso

17
2019-10-02 16:00:29

Áno klub mal väčšie dlhý ale Laporta si aspoň vážil tradície klubu a držal sa hesla mes que un club. Nemali sme také zisky ako mame teraz ale boli sme jediný veľkoklub bez sponzora na drese. Pri tomto vedení dopadneme o chvíľu tak ž e pre sponzorov na drese ani nebude vidno logo. Nehovoriac o tom ze priniesli do klubu špinavé qatarske peniaze. A majú záujem premenovať aj camp nou len kvôli peniazom.

Xavi_Iniesta

22
2019-10-02 16:07:04

Zadlzeny ? To povedal kto ? Bartomeu ? Tomu neverim ani ze sa vola Bartomeu. Toto vedenie dokazalo posrat vztahy skoro s kazdym klubom teraz navyse aj s vlastnymi hracmi. Dalej nekoncepcia az amaterizmus danove kauzy okolo prestupu Neymara, znicenie tradicii tak ako s dresmi a tym "fantastickym" napodom zmenit si logo ako uz uplni zapredanci bez historie, dalej zabijanie La Masie, filozofii klubu ktoru prave Laporta a ludia okolo neho ako Guardiola, Cruyff, Bigristian, nebohy Tito zaviedli a zavidel nam cely svet. Jedine co
Rosell a jeho nasledovnik dokazali je ze z nas spravili novy Real Madrid. Skupovat vsetko co sa da. Puyol dobre vie preco odmietol funkciu ktoru mu ponukali chlap ako on by nedokazal spolupracovat na likvidacii klubu kde odohral cely zivot.

Milan87

-33
2019-10-02 16:08:36

Už neplac stále ty vole to už sa nedá ani citat ta kováč nespokojna

harry525

4
2019-10-02 16:40:08

Ta "slovač nespokojna" si chcel napisat?...
Kriste pane, to naozaj si az taka "chutnučka" naivka, ktora si mysli, ze sa to "nejako" vyriesi, ked sa len budeme usmievat, tľapkať sa po ramenach a vraviet si "to prejde"?
To naozaj toto myslis vazne? Takyto pristup a "ruzovy" pohlad na vsetko maju aj kravaťaci vo vedeni Barcelony a pozri sa, ako sme dopadli...
Hlavne ze, ked prehravame, tak ty a tebe podobní tu po zápase ani nepáchnu a ste tichúčko...

Darsley

14
2019-10-02 16:10:06

to nebolo šťastie na generáciu z LA Masie....vieš koľko tam je talentovaných hráčov teraz ? tak isto ako vtedy...ide len o to či im dáš šancu či v nich najdeš ten správny potenciál a poskladáš všetkých tak aby sedela taktika, štýl hry a samozrejme aj hráči mezdi sebou...a tým sa z talentov stanú hviezdy...keby bol valverde na lavičke v dobe xaviho iniestu etoa ronaldinha tak z nich urobí priemerných....a tak isto aj vedenie by ich poslalo na hosťovanie lebo boli veľmi útoční a podobne....čiže všetko hádzať na šťastnú generáciu je zle...vtedy puyol svojou mentalitou budoval aj mentalitu tímu, hráči sa od neho učili....proste to sa ani neda opisať všetko čo je teraz inak ako bolo predtým....každopadne je to TVRDA PRACA nie ŠŤASTIE

MIO10

2
2019-10-02 16:44:26

Já myslím, že tvrdě se pracuje v mnoha týmech a nejsou nejlepší... Ne každý z La Masíe dosáhne úrovně Iniesty a Xaviho...byť bude dostávat šance jako oni.

Milan87

-14
2019-10-02 16:07:04

Laporta je ohrdnuty a urazeny. Jeho ciel9m nie je zastat sa hracov ale skor ešte viac rozvyrit napjate vztahy. Bude miesat hovno ppkial moze

Darsley

13
2019-10-02 16:17:09

a čo má robiť ma povedať že všetko je v poriadku ? keby niekto z nás mal tak silné slovo že niečo v barce zmení tak to tiež tak povie....radšej si poevdať pravdu a niečo zmeniť do budúcna ako sa iba kvoli pokou v kabíne snažiť to zakryť...všetci vieme že celá barcelona je posledné 3 roky na pi*u...už sme tím ako valencia pre súperov...a o to by ani nešlo lebo v športe ste vždy raz hore raz dole...ale o prístup že my si za to môžeme sami....debilne nákupy kšeftárske....debilni tréneri...proste bartomeu nie je schopný viesť tak veľkú firmu....ma priemerné myšlienky a spravil z barci priemerny klub.....

Kingmarek92

3
2019-10-02 16:22:30

Akorat jses sprostej a brecis , nic vic. Vis uplny prdlajs o hospodareni za laporty a vis dvojity prdlajs o hospodareni ted , jses totalni analfabet fotbalu a barcy. Porad tu bulis ze te nekdo napada , ale ty jsi uplne stejnej chudak , tvoje odpovedi jsou na urovni 5letyho kluka. Jses proste Milanko , je mi te dost lito , hlavne protoze nevis vubec nic o tom o cem pises a delas chytryho. A dalsi urazliva odpoved uz ti tika v hlave vid.....ze se na to nevyseres...hlavne nebrec.

Milan87

-9
2019-10-02 16:29:22

Tak si smecujte na hejty chlapci .

adriano

6
2019-10-02 17:19:56

Milan to kingmarek ti napisal pravdu.Ked laporta preberal zdecimovany klub v roku 2003 a pomalicky ho vytiahol on a txigi a potom s trénermi ako rajkard a pep quardiola na fotbalove vyslnie.La masia pod týmto vedením začala fungovať a produkovať robili sa nakúpi ale z rozumom a boli dobré vzťahy s ostatnými klubmi.Ale ako dostali pod kontrolu klub rosel s bartom začalo sa to meniť vydržalo to ešte do roku 2015 pokým neskončil xavi puyol potom odišiel Neymar a skončil iniesta a začala sa prejavovať amatérska časť tohoto vedenia.Barto a jeho kumpani zničili všetky vzťahy ktoré vybudoval laporta zničili aj dôveru velikána cruyfa.A ty píšeš že laporta zadlžovali klub a tento šašo nezadlzuje? Zadlzuje ešte viac to že ti stačí že sa pochváli do médií že má zisk Barca viac ako jedna miliarda je jedna vec ale výdaje sú dalsia.a tie sú pomaličky abnormálne velke.Na griezmana si musel pozicat.

Kingmarek92

5
2019-10-02 17:40:57

Navic to neni zisk ale jen obrat....koeficient zadluzeni klubu je nejvetsi v historii. Jedine co nas jakz takz drzi nad vodou je znacka barca , ktera je ocenena a zauctovana proti pasivu a tim jsme nad vodou. Pokud se zhorsi rating , jdeme do zapornych cisel dvakrat tolik , jelikoz uroky z uveru uz ted bori ekonomiku. To ze chce udelat ten blbec obrat miliardu je jen kvuli bankam a investorum. Zadny jiny dopad to nema. Neni to zlepseni nebo zisk , je to jen udrzeni soucasne trisni ekeonomicke situace. Je to jedina nadeje barta jak jeste na nejakou dobu udrzet fungujici klub.......v podobnych podminkach pri zhorsujisim se stavu ekonomiky si banky berou znacku a prodaji ji. Je to jeden ze scenaru , kdyby nastal problem. Barca to samozrejme vyresi jinak , proda to nejcenejsi co ma. Mlade hrace a hodnotne hrace a nikoho za ne nekoupi. Sesplatneni uveru zlikvidovalo vetsi znacky nez barca. Podtrzeno: sportovni vysledky desny , ekonomivky tesne nad hladinkou. Pokud mi nekdo rekne opak , musim se usmivat. Staci si secist platy a provoz , vxnasobit vstupne a tv prava , odmeny v LM. Vse ostatni je na sponzoting partneru. Kdo si to spovita , vxjde mu astronomic.ka suma. A ta suma je odpoved ,proc byla predsezonni priprava na pichu , museli jsme vydelavat , ne trenovat. Bohuzel ta spirala s pripravou a prachama je smrtici . Je ferove rici ze vydelky z LM jsou minimalni ,protoze pokryjou bonusy hracu a zbytek je skoro nic......z pohledu ekeonomivkeho je lepe LM nevyhrat :-) obrazne receno.......panove bartovi se nedari vubec nic..........bohuzel. sory za roman.

harry525

1
2019-10-02 17:46:24

... Na toto, ako to byva u jeho "vetvy" fanusikov, ti uz nenapise nic... xD

Kingmarek92

0
2019-10-02 17:49:11

Ja vim. Ja to stejne pisu , abych se vypsal z tech sracek do kterejch to ti panove dovedli.....spis jen takova labuti pisen :-) ......kdyz jsem sledoval jak krachuje Lehmann brothers , tak barca muze byt v riti asi stokrat rychleji. Je to proste realna hrozba , tajit prusery muze statutar strasne dlouho a nikdo se nic nedozvi , az kdyz zdrhne a najednou je pozde......bohuzel.

Milan87

0
2019-10-02 18:18:40

Ako suvisi to že laporta bol prezidentom s tým že prave dospeli xavi a iniesta???

Kingmarek92

2
2019-10-02 18:46:23

Protoze kazdy prezident ovlivnuje svym konanim budouvnost. Vetsina tech lidi zaklada neco co sklizi vetsinou jeho nastupce , tak uz to v ekonomice chodi a ve sportovnim klubu take.

Maximus80

3
2019-10-02 19:14:19

Já se pod to podepíšu,ale s tím rozdílem,že náš byznys nestojí na nesplacených hypotékách,my ty přijmy máme,což neomlouvá to Bartomeovo hospodaření.

Milan87

-6
2019-10-02 18:14:08

Ekonomovia vás je tu normalne škoda. Věd viete všetko lepšie ako vedenie barcy ako ekonomovia katalanci.

harry525

3
2019-10-02 18:28:01

Neee ekonomovia!... Vyjadri sa priamo k tomu co napisal King, do prdele, nikto tu nie je zvedavy na tie tvoje "dristy"...Kingmarek napisal rozsiahly koment, tak proti-argumentuj, resp. vytiahni nejake informacie, ktore podporuju naopak tvoje stanovisko a sice, ze vedenie barcy a ich ekonomovia dobre spravuju klub... No pod.

Milan87

-6
2019-10-02 18:30:36

Sorry rozpisovat sa nebudem jednak som na komferenci a jednak to co pisal su len jeho teorie konspiracie.
Nadavajte hejtujte v klidu. Já ale nemám za potřeby viest s vami nejake žabomyší vojny chápeš???

harry525

6
2019-10-02 18:49:09

uuu konferencii? Dufam, ze na nejakej ekonomickej :)

PETERKRIZAN

0
2019-10-02 18:55:45

Asi ked cisty zisk tri roky za sebou je po zdaneni 30 melonov kazdy rok a obrat stupa nad miliardu,tak by financie nemali byt v zlom stave

Kingmarek92

0
2019-10-02 18:54:21

Ano jsem ekonom , pracuji pro auditorskou spolecnost ktera se zameruje na sportovni kluby hlavne v zahranici. Muj syn psal bakalarku na tema katalansko a finance ve vedeni sportovniho klubu. Bydli v terrase , chyta v brane futsal s dvema socios a jednim clenem financnich poradcu v Castille. K bakalarce jsme si vyzadali minulorocna data , daval jsem vytazek z nasich a madridkych cisel i sem na web. Cisla jsou dostupna verejne jen vybrana , socios kompletni jelikoz zastupci socios schvaluji auditovanou uzaverku. Co se tyka novych cisel. Jsou k dispozici pouze predbezna cisla a uvery a zacery z predpokladanych visel od financniku ktere zverejnoval primo barto. Naklady na zapasy , platy , tv prava , akademie a ostatni sporty jsou na webu tez. Jedine co nemame jsou prispevky partneru za tento rok. Nicmene podle smluv na nekolik let by meli byt priblizne stejne s odchylkou plus minus 10 procent. Me nrbadi kdxz nekso necemu nerozumi , me vadi ze to proste jen nenapise a blbe tlacha. Pokud tomu nerozumis , me to neva , jen o tom uz nepis a nevymyslej si , neobvinuj a blbe nekrafej. Pis k tomu , cemu rozumis a pohoda , jestli tedy neco existuje. Jinak radsi mlc.

Milan87

-6
2019-10-02 18:31:42

Alebo máte financnu správu klubu o ktorú sa mozte opriet??? Len tu mudrujete a viete o tom hovno

adriano

2
2019-10-02 18:48:37

Tu človek ti napíše nejaký fakt a ty nevieš dať ani protiargumenty ktomu.Hlavna vec že väčšina vie tu hovno podľa teba.Len tak mimochodom keď bol prezident laporta v roku 2003 keď nastúpil si mal 16 si vedel ty veľké hovno o klube a ideš tu pindat na druhych. A hlavne porovnávať laportu si v 16 ticho tak suchal lavicu na strednej.

Kingmarek92

-1
2019-10-02 18:59:12

Chlapci nema cenu se hadat , ono uz ty vyjadreni ktery soucasny vedeni dela evokule proste divnou situaci , kdo se v tom pohybuje tak to pozna. Jsme jediny klub ktery uctuje do obratu i prestupy hracu. Coz je samozrejme nesmysl. Jeden rok prodas za 300 , dalsi rok koupis za 340' tzn ze je to zkreslene a jeden rok jsi na insolvenci a druhej jsi na titul manazera roku...proste nesmysly..........to ze pique do nich jebe neni jen tak....jsou tam potize a oni to vedi. Proti bartovi je Valverde manazer roku.....bohuzel. ale dneska uz jen barca 3:0!!!!!!!!!!

PETERKRIZAN

-1
2019-10-02 19:02:41

Barca ma dlh 500 milionov,atletico 750,real 450,,myslim ze nic dramaticke sa nedeje,ani v atleticu nerobia paniku

Kingmarek92

0
2019-10-02 19:48:52

:-) zabijak..........a k jakymu datu peter? Cisty dluh nebo hruby? A jake vuci tomu dluhu maji tyto kluby obrat peto?

Milan87

-2
2019-10-02 19:08:40

Super že si ekonom ale to má len udivuje že bez toho aby si ten audit videl robis hněď apokalipticke zavery.
Alebo aj vo firme kde robis to hodnotite bez reálných podkladov???

Kingmarek92

-1
2019-10-02 19:47:24

Predbezne vysledky a predikce jsou klasickou soucasti vsech ekonomik a banky je vyzaduji stejne jako auditovane vysledky. Vetsinou se lisi jen oprimalizaci dani atd. Protoze vsechny faktury aa doklady mas k dispozici nejpozdeji uz mesic po skonceni aktualniho roku. To neni nic nenormalniho. Dokonce se vyzaduje aby mezi temi aufitovanymi a predbeznymi nebyli velke rozdily. Jinak to vypovida o nekompetentnosti toho financniho useku , v horsim pripade o machinacich. Ty totiz musis planovat svoje naklady a podle nic nahtomadit prijmy , bez tohohle planovani a predikovani nejde udelat vubec nic.

Milan87

-1
2019-10-02 19:51:26

No vidíš tak prečo to plánuju tak aby sme skrachovali???)
Alebo tak aby sa věděl barto nakradnut??? Snáď ten rozpočet nerobí sám či???

PETERKRIZAN

0
2019-10-02 19:49:45

Ani od laportu,ani rosela ani od nikoho som nepocul doteraz financnu katastrofu az od klingmareka

Kingmarek92

-4
2019-10-02 19:59:10

Jojo presne tohle rikalo jiz mnoho lidi kteri prisli pred zjkachovalou banku nebo fitmu : ) u tebe me to neprekvapuje , promin peto , ale s tebou se o ekonomice bavit nechci , neber si to zle .... :-) ale to je fakt bizar .......nezlob se.

Milan87

1
2019-10-02 19:53:34

Nič v zlom marek si ekonom to je fajn. Já som zachranar a tiež nevravim kto sa prečo zranil alebo ako dlho bude mimo keď nevidím jeho konkretnu individualnu správu.
Lebo víem že by som len placal nezmysli alebo vlastné dedukcie

Kingmarek92

-3
2019-10-02 19:57:35

Ja bych ti taky do tvoji praci nikdy nekafral , bylo by mi to zinantni :-)

Kingmarek92

-3
2019-10-02 20:01:53

Navic ty jako zachranar urcite provedes zakroky aniz bys videl rentgen nebo ct. Jednoduse proto ze vidis priznaky a mas zkusenosti....to slozitejsi uz udela asi po prohlidce doktor v nemocnici a vetsinou navazuje na tvou praci a zpresnuje diagnozu. Nebo se pletu? Myslim ze se to da parafrazovat i na ekonomy. Je to ok.

Milan87

3
2019-10-02 20:04:03

Dalo by sa keby ste mali výjezdové stanovisko v momentě rizika krachu inak fakt nie si uplne mimo.

Milan87

4
2019-10-02 20:06:30

Ty ako kolega ekonom kafres do práce ekonomov barcy. Alebo si myslíš že ty sám vies lepšie o čo ide ako xy ekonomov co sedia v barce???
Já ako zachranar by som si nikdy nedovolil bez podkladov kritizovat pracu mojich kolegové nikde

Kingmarek92

-4
2019-10-02 20:23:32

Kritizovat praci ekonmu? Co je to za blud? Ekonomove sestavi podle faktu co udela vedeni. Je videt ze tomu opravdu nerozumis , nechme to byt. A samozrejme ze nikdo kdo dela na tomto useku v varce nevyda zadna prohlaseni proti sobe. Muzes mi ukazat nekoho takoveho v historii , to je teda pekna picovina.....tam bufou vsichni drzwt hubu nebo dostanou padaka a jeste zaloba.....nic o tom nevis hovhu , chtel jsem smirlive , ale s tebou to opravdu nejde. A jestli si myslis ze nekdo z bartiva tymu poda info kterejde proti vedeni , tak jen doufam ze pro me se svym mozlem nikdy nepojedes........treba zastavis o ulici vedle podle toho jak premyslis. Piskujes tu do cloveka kterej se v tom 30let pohybuje a pritom vis uplny pensrek , vcetne souvislosti , ty nemas ani paru ty wole.....tak jezdi nocni a pis komentare ktery jsou uplne mimo misu. Evidentne se nic dozvedet nechces , nejake obohaceni se v oblasti hlavy ti nic nwrika....ale i takovy jsou potreba , kdo by ti tezky prace delal ze......myslel jsem ze i na zachrance muze delat kriticky myslici chlap....mylil jsem se , sory. Cus.

Milan87

1
2019-10-02 20:32:07

Si to precitaj zase samé konspiracie. Věd podla teba tam každý kradne???

Milan87

0
2019-10-02 20:45:05

Ty ale tvrdis že tie čísla nie sú pravda, tak asi tak

Milan87

0
2019-10-02 20:33:22

Tam píšeš fakty z vlastnej hlavy
Ps. To dufaj lebo ta vylozim priamo na psychiatrii

Kingmarek92

-3
2019-10-02 20:34:38

Ty netrefis ani tam ty wole....

Milan87

0
2019-10-02 20:43:00

Já som ta ničím neurazil tak sa trošku skus ukludnit.
Ekonom majster sveta. Si chytrejsi jak xy ekonomov co tam chodia každý den do práce do FCB.Ty si mi napisal iba že skrachujeme lebo sa boja o prácu. Nič normalne iba hejt a vies o tom hovno či si ekonom alebo nie si.

Kingmarek92

-4
2019-10-02 20:53:28

Jasne tak si to uzavrel. Vis stejny hovno jako pred tim a jsi stastnej. Tak bud , ja ti to neberu. Nemuzes rozumet vsemu , pro tebe je dulwzity rozumet sanitce a nositkam , ja delam jiny veci......nicmene je to asi o malinko bliz tomu o cem se bavime. Ale neva , chapu ze kapacita hlavy je u kazdyho jina. Mysli si co chces a jak chces , je mi to u prdele , vazne.

mexes

8
2019-10-02 20:47:03

ty si strasny kokot, ale fakt neskutocny. napises tu asi tisic nezmyslov, uplne stupidnych, ktorym moze verit iba ten, kto vobec nesleduje Barcu, futbal, nevyzna sa vo financiach, atd. vyvracat jedno po druhom by bolo asi na 2 hodiny pisania, na co sa mozem vysrat, lebo tebe to je zbytocne...
a na koniec este pourazas cloveka, ktory na rozdiel od teba robi nieco uzitocne...

Kingmarek92

-8
2019-10-02 20:49:59

Nereaguj na me , uz jsem ti to psal , jdi nejvetsi demwnt na tyhle strance , posera , nic vic...slovo fakta ani nevis co znamena.......neser se do me a jdi fo pici kokote.

Milan87

2
2019-10-02 21:13:58

Fakta??? Ved si sem pisal iba domienky ziadne fakta a prezentujes to ako jedinu a neomylnu pravdu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.