Nemecko včera odohralo priateľský zápas proti národnému výberu Argentíny, ktorý sa napokon skončil deľbou bodov po remíze 2:2. Tréner Nemecka Joachim Löw dal v zápase šancu mnohým hráčov, ktorí v základnej zostave nehrávajú každý deň, medzi nimi aj Marc-André ter Stegenovi.

Nemecko si prvú dobrú gólovú šancu v zápase vypracovalo už po štvrťhodine hry. Strelu Juliana Brandta však Agustín Marchesín zneškodnil. Domáci na gólovú akciu tak či tak nemuseli čakať veľmi dlho, keď o minútu na to sa obranou predral Serge Gnabry a poslal svoj tím do vedenia. V 22. minúte bolo už 2:0. Gólom sa skončila nezodpovedná strata lopty v podaní Marcosa Roja a rýchly protiútok Nemecka zakončil Kai Havertz. Asistenciu na gól si pripísal Gnabry. V 31. minúte sme v podaní Marcela Halstenberga videli veľmi pekný priamy kop, no lopta nakoniec zasiahla konštrukciu brány. Podobne sa prezentoval Rodrigo de Paul, ktorý po strele z diaľky trafil žrď.

Druhé dejstvo sa začalo v pokojnom tempe. Prvé vzrušenie prišlo až po desiatich minútach s nebezpečným protiútokom domáceho mužstva. Argentínu pred ďalším gólom zachránil Marchesín, ktorý do tohto momentu zápasu mal ďaleko viac práce ako ter Stegen. Albicelestes však postupne stupňovali tlak a prebrali v zápase iniciatívu. Odmenou im bol kontaktný gól, ktorý padol v 66. minúte. Lucas Alario bol na trávniku ledva 4 minúty - využil skvelý center od Marcosa Acuñu a hlavičkovým zakončením nedal ter Stegenovi šancu. Brankár Barcelony následne zachránil pri silnej strele z diaľky od Leandra Paredesa. Štvrťhodinu pred koncom mohol vyrovnať Alario, ale netrafil bránku. Útočník sa každopádne nevzdal a v 85. minúte prihral Ocamposovi, ktorý strelou na bližšiu žrď prekonal ter Stegena. Ocampos si debut v reprezentácii Albicelestes skrášlil dôležitým gólom. Argentíne sa podarilo zmazať náskok súpera z prvého polčasu a zápas sa nakoniec skončil remízou.

Nemecko 2:2 Argentína

Góly: 1:0 S. Gnabry 16’, 2:0 K. Havertz 22’, 2:1 L. Alario 66’, 2:2 L. Ocampos 85'

Argentína: Agustín Marchesín, Juan Foyth, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo (46’ Marcos Acuña), Nicolas Tagliafico, Leandro Paredes, Rodrigo De Paul (90+2' Guido Rodríguez), Roberto Pereyra (76’ Renzo Saravia), Paulo Dybala (62’ Lucas Alario), Ángel Correa (46’ Lucas Ocampos), Lautaro Martínez.

Nemecko: Marc-André ter Stegen, Niklas Sule, Robin Koch, Emre Can, Lukas Klostermann, Marcel Halstenberg, Joshua Kimmich, Gian-Luca Waldschmidt, Kai Havertz (83’ Sebastian Rudy), Julian Brandt (66’ Nadiem Amiri), Serge Gnabry (72’ Suat Serdar).

zdroj: youtube.com
foto: facebook

Vladinko

10
2019-10-10 07:41:40

Nič moc zápas pre ter Stegena, šli naňho tri strely, z toho dva krát inkasoval.. Jeden nechytateľný, pri druhom mu to šlo na tyč pri ktorej stál, pomýlil ho jemný teč

profilip

6
2019-10-10 09:40:13

Druhý gól mohol chytiť takto bude ďalší zápas zas len na lavičke

barcaa10

8
2019-10-10 10:39:19

Takže si odchytal jeden zápas a od toho příštího opět na lavičku. Vsadím se že kdyby Neuer inkasoval Neuer že tři střel tak ho okamžitě podrží ale Ter Stegen hned půjde zase na lavku

Vladinko

2
2019-10-10 16:57:40

Tak to že proti estónsku bude chytať Neuer bolo jasné a dohodnuté už dopredu..
Ale áno, takýmto výkonom sa o post jednotky zabojuje ťažko..

barcaa10

0
2019-10-10 18:22:25

Víš jak jsem to myslel, že budou čekat na první příležitost aby ukázali že na to Ter Stegen nemá a nemuseli z něj dělat jedničku

Junior

3
2019-10-10 11:25:53

Pri druhom góle má znepokojil komentár: "strelou na bližšiu žrď prekonal ter Stegena."
Treba k tomu spomenúť, že ju Emre Can tečoval tak, že zapadla rovno za tyč.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.