Súťažný výbor La Ligy potrestal včera Ousmane Dembélého za červenú kartu v zápase proti FC Sevilla suspendáciou na 2 najbližšie ligové zápasy. Hráč zároveň dostal pokutu vo výške 600€ a klub vo výške 700€. Katalánsky denník Sport dnes uviedol, že stále existuje možnosť, že Francúz bude Valverdemu k dispozícii na najbližšie El Clásico.

FC Barcelona sa voči rozhodnutiu Súťažného výboru odvolala, ale odvolanie bude s vysokou pravdepodobnosťou zamietnuté a to vzhľadom na prvotné rozhodnutie, v ktorom je napísané: "Dôkazy vo forme videozáznamov nepreukazujú existenciu pochybení. V žiadnom prípade nespochybňujú slová uvedené v zápasovom protokole."

Barcelona sa napriek tomu odvolá. Môže tak urobiť do 10 dní od prvotného rozhodnutia a teda do 17. októbra. Ak by bolo následné odvolanie zamietnuté, existovala by ešte jedna možnosť a tou je obrátiť sa na Športový arbitrážny súd. Tento orgán by mohol rozhodnúť do budúceho piatku, čo by Dembélému mohlo umožniť hrať dokonca v zápase s Eibarom.

Nastať môže aj situácia, kedy Barcelona s odvolaním niekoľko dní počká a až potom sa obráti na Arbitrážny súd. V tomto smere Barcelonu zaujíma predovšetkým to, aby Dembélé mohol nastúpiť v El Clásico a teda situácia sa musí vyriešiť do 25. októbra. V každom prípade platí, že na jednej strane má Dembélé stále šancu zahrať proti Realu, ale na druhej strane pravdepodobnosť, že sa tak stane, je veľmi malá.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Komentáre

FCBfan2106

top komentár
47
2019-10-10 10:51:19

Stále mi nejak nebere mozog ako moze za frázu "si veľmi zlý" dostat stop na dva zapasy...na dedine by hravali len dvaja na dvoch polku zapasu

Malloy

-2
2019-10-10 16:54:44

Dedina není la liga

FCBarcelona2018

4
2019-10-10 11:23:17

Ešte šťastie že v tom zápase nehral Lenglet, lebo ten by bol tiež vyfasoval červenú a bol by dostal stopku na 2 zápasy a v El Clásicu by tiež nehral. Kokot Lahoz od začiatku dal najavo, že pôjde po našich najdôležitejších hráčoch. Už žltá pre Suáreza, keď v pokutovom území cez neho prepadol hráč Sevilly a Lahoz mu za to dal žltú hovorila o tom, že sa chystá na nšich, aby odstavil na El Clásico čo možno najviac hráčov. On má taký charakter, že by bol schopný dať ešte červenú aj Piquemu alebo Messimu. Je to proste psychopat, ktorého slepí šéfovia španielskeho futbalového zväzu používajú na takého akcie, kde treba odstaviť v prospech Realu čo najviac hráčov, ktorí sú potencionálne pre Real nebezpeční.

Ronaldinho123

7
2019-10-10 11:27:21

Svetové spiknutie iluminátov :D

Teo07

-12
2019-10-10 14:18:55

Presne tak. Celé to zo svojej tajnej kancelárie riadil Perez. Inak, aj Messi dostal v skutočnosti červenú, aby nemohol hrať v El clasico, ale Perez to vzápätí vyhodnotil ako kontraproduktívne, tak vrátil vo svete o 15 sekúnd čas a vymazal to zo skutočnosti. Zajtra o tom Zem a vek pripravuje článok.

bulldozer

2
2019-10-10 15:31:42

Moj dzedo su slobodomurar a vraveli ze ta cervena bola fakt pripravena uz dopredu pred zapasom.

Malloy

2
2019-10-10 16:56:38

Laoz pískal ako kokot... A takému to rozhodcovi ako bol on stačilo povedať to co povedal demebele a pravidlá hovoria jasne nemá čo komentovať pokiaľ nie je kapitán a jemu to stačí obháji si tu kartu takže tak...

Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.