Juan Miranda poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo, v ktorom porozprával niečo o svojom dobrodružstve v Schalke a poslednej sezóne v Barcelone.

Teraz pôsobíš v reprezentácii do 21 rokov a takisto v Schalke. Po búrlivom lete sa všetko stabilizovalo.

"V Schalke ma prijali veľmi dobre. Ako trénerský tím, tak aj sám tréner mi povedali samé dobré veci. Som veľmi spokojný. Dostal so šancu v reprezentácii do 21 rokov a dúfam, že ich bude viac."

Ako si prežíval záver leta?

"Bol som veľmi pokojný. Rozhodol som sa odísť, aby som sa mohol naďalej rozvíjať, hľadať to najlepšie riešenie ako pre mňa, tak aj pre Barcelonu. Myslím si, že som sa rozhodol dobre."

Nikto v klube sa ťa nepokúšal presvedčiť, aby si zostal?

"Hovoril som s Garciom Pimientom a povedal mi, že by chcel, aby som zostal, ale bol si vedomý toho, že by som sa mal rozvíjať. Nakoniec to bolo naše spoločné rozhodnutie. Prajem mu veľa šťastia a dúfam, že Barcelona B v tejto sezóne postúpi."

Bol aj moment, kedy si premýšľal, či dostaneš šancu v prvom tíme?

"S príchodom Juniora Firpa som dospel k záveru, že najlepšie bude, ak odídem a tak som aj urobil."

Mal si množstvo ponúk. Prečo práve Schalke?

"Ľudia o tomto klube hovoril veľmi pekne. Hralo tu množstvo španielskych hráčov a darilo sa im. Rozprával som sa s viacerými ľuďmi, ktorí boli v Schalke a hovorili mi samé dobré veci. Zhodli sa aj v tom, že Schalke je skvelé miesto pre rozvoj pre mladých hráčov."

Myslíš si, že so svojim herným štýlom sa dokážeš adaptovať v Bundeslige?

"Myslím si, že nemecká liga je pre mňa dobrá. Som hráčom, ktorý rád veľa behá a neviem sa dočkať debutu v Bundeslige."

Čo bolo najťažšie počas prvých týždňov?

"Nemecký jazyk je najťažší, hoci používam angličtinu a to veľmi často. Hovoril som s Mascarellom [odchodanec Realu Madrid; pozn. red.] a takisto povedal, že je to veľmi ťažké. Je tu už 4 roky a s nemčinou má stále problémy. Posnažím sa ju naučiť čím skôr, už som začal s lekciami. Takisto sa musím prispôsobiť nemeckému futbalu, ktorý je trochu iný, ale pomôže mi to v rozvoji."

Na hosťovaní si na 2 roky. Dodáva ti to pokoj?

"Prvý rok mi má poslúžiť na adaptáciu a aby som si zvykol. V druhom roku, keď už budem poznať viac menej všetko, dúfam, že to bude lepšie a budem môcť hrať častejšie."

Premýšľaš nad návratom do Barcelony?

"Áno, samozrejme. Pokiaľ ma Barcelona bude chcieť, návrat bude najlepším rozhodnutím. Barca je najlepší klub na svete a taký je náš plán."

V uplynulej sezóne si hral v troch tímoch. Netočila sa ti z toho hlava?

"Bolo to ťažké, ale Barcelone ďakujem za šancu debutovať v Lige Majstrov a v Kráľovskom pohári. Takisto som veľmi vďačný Valverdemu."

Ako si sa cítil na trávniku?

"Hra s veľkými hráčmi po mojom boku bola jednoduchšia. Hovorili mi, aby som bol pokojný a hral tak ako viem."

Ťažké chvíle si prežil v zápase s Levante v Kráľovskom pohári, kedy si bol počas prestávky vystriedaný. Ako si to prežíval?

"Nebolo to jednoduché. Mladým hráčom sa takéto veci stávajú. Vedel som však, že počas futbalovej kariéry to nie je vždy len ružové. Pritrafí sa mi to ešte neraz a zažijem aj iné zlé momenty. Treba z nich vyvodiť závery."

To najhoršie prišlo na ďalší deň, keď si bol vyradený z mužstva.

"Nechápal som to, ale je to Barcelona. Musí mať najlepších a len na tom záleží."

Valverde ti niečo vysvetlil?

"Hovoril som mnou aj s Chumim. Bol to krátky rozhovor, pretože išlo o ťažký zápas. Analyzovali sme chyby, aby som v nasledujúcich zápasoch mohol hrať lepšie, ale nič viac."

Potom si hral v rezerve a úspešne si ukončil sezónu.

"S Garciom Pimientom má osobitý vzťah a veľmi mi verí. Mal som s ním veľmi dobrý vzťah a takisto s jeho tímom, pomohli mi získať späť moju najlepšiu verziu."

Čo si sa naučil v uplynulej sezóne, čo ti môže pomôcť v Nemecku?

"Až v Barcelone sa ukáže, čo je tlak a teraz som už vyspelejším hráčom. Takisto som sa naučil, že v klube z Primera Division s tak vysokými požiadavkami a v tak mladom veku sa nie všetky zápasy môžu vydariť. V takomto období je potrebné pracovať ešte viac a práve to chcem robiť v Schalke."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter Schalke

DreamTeam

3
2019-10-12 10:11:05

Nikdy som ho nejak extra nemusel, ale vyjadrenia má rozumné, držím mu palce v Schalke.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.