Frenkie de Jong si vybojoval miesto v prvom tíme FC Barcelona a jeho adaptácia na život v meste prebieha bez väčších problémov. Záložník sa o niektorých detailoch zmenil v rozhovore pre Algemeen Dagblad.

Prípravy na prestup

"Pred príchodom do Barcelony som urobil množstvo vecí. Naučil som sa trochu po španielsky. Samozrejme, keď prídeš do mesta, objavíš množstvo nových vecí."

Zatiaľ sa nemusí maskovať

"V Barcelone je všetko oveľa väčšie a priťahuješ pozornosť všetkých ľudí. Som si toho vedomý, keď prichádzam na letisko v inom meste a stretávam tisíce fanúšikov, ktorí čakajú na mňa. Aj naďalej sa však po meste môžem prechádzať bez čiapky. Niekedy ma zastavia na fotografiu, ale to je normálne."

Adaptácia na herný štýl

"Nechcem hovoriť o procese učenia. Nie je to tak, že v Barcelone sa robí všetko inak. Hrám s inými hráčmi, určité situácie sa opakujú častejšie a samozrejme, že všetko ide lepšie. Je zrejmé, že som sa z toho poučil, ale to je logické. V priebehu posledných dvoch týždňov sa všetko značne zlepšilo. Na začiatku som trochu poskakoval, hral som o niečo vyššie."

zdroj: Algemeen Dagblad
foto: fcbarcelona.com

maryann

top komentár
40
2019-10-12 16:47:34

Len moc nevyskakuj veru,lebo pojdes na kridlo

Revive

30
2019-10-12 16:49:16

Tam už hral, je čas ho vyskúšať na pravú obranu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.