Arthur Melo odohral v uplynulej sezóne len 27 zápasov. Ani v jednom prípade však na trávniku nestrávil 90 minút. Brazílčan mal zjavné problémy s kondičkou, na čo poukazovali všetci v klube a prosili ho, aby na tomto aspekte zapracoval.

Futbalista si tieto prosby vzal k srdcu a v priebehu predsezónnej prípravy priznal, že v uplynulej sezóne urobil chyby a musí to zmeniť. Preto v prebiehajúcom ročníku tvrdo pracuje s osobným trénerom, ktorý je zodpovedný za jeho kondičnú prípravu, aby sa v tomto aspekte zlepšil.

Výsledky tvrdej driny na seba nenechali dlho čakať a vidíme ich už teraz na začiatku sezóny. Od istého času ho Ernesto Valverde nasadzuje do zápasov aj na celých 90 minút. Arthur Melo túto záťaž v súčasnosti už dokáže vydržať. Doteraz sa Brazílčan na trávniku objavil v 7. prípadoch a z toho odohral 4 zápasy úplne celé.

Takýto stav v prípade mladého Brazílčana sa trénerovi prvého tímu pozdáva, pretože sa snaží omladiť stredovú formáciu mužstva. V súvislosti s tým sa Arthur a De Jong postupne stávajú veľmi dôležitými hráčmi prvého tímu Blaugranas. Do úzadia vytláčajú Busquetsa a Rakitiča. V prospech Arthura hovoria aj jeho štatistiky, keď v doterajšom priebehu sezóny zaznamenal už 2 góly a 3 asistencie. Madridský denník Marca tiež zdôrazňuje, že Brazílčan v tejto sezóne nebol pri žiadnej prehre tímu (s Granadou a Athletic) a v Pamplone pomohol zápas dotiahnuť do remízy.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Revive

15
2019-10-12 09:13:07

V poslednej dobe sa teším na zápasy aj kvôli Arthurovi a samozrejme De Jongovi. Si predstavte, že by začal hrať Riqui Puig. Ten chalan už dávno prerástol B-čko a má hrať dávno v A-čku ako záložník vedľa Arthura a Frenkieho. Ak odíde Valverde a príde tréner s útočným futbalom (Setien, kľudne aj Xavi) myslím si, že o budúcnosť je postarané.

maryann

14
2019-10-12 09:31:48

Ja by som neodpisoval ani Aleňu!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.