Záložník Atlética Madrid Saul Niguez poskytol rozhovor katalánskemu denníku Sport. Okrem iného komentoval adaptáciu Antoine Griezmanna v Barcelone.

Ako hodnotíš to, že Griezmann to má tak ťažké? Myslíš si, že bude v Barcelone úspešný?

"Hráč na úrovni môže byť úspešný na každom mieste. Musí sa cítiť dôležitý, musí sa cítiť pohodlne a musí byť veselý. Chce sa len tešiť z futbalu a pokiaľ sa mu nepáči pozícia alebo čokoľvek iné, neukáže svoju najvyššiu úroveň. V Atléticu zo seba dal niečo nielen na trávniku. Griezmann je veselý, pozitívny. Vždy je dobré mať takého hráča."

Bude sa môcť prispôsobiť hre na pravom krídle?

"Spoločne s klubom nájdu najlepšie riešenie. Griezmann pracuje, hľadá to, čo je najlepšie pre tím. Pokiaľ tréner rozhodne, že má hrať na ľavej strane, tak to urobí, adaptuje sa, aby bol jedným z najlepších na svojej pozícii. Vždy sa obetuje pre tím, všetko, čo môžem o Antoinem povedať, je veľmi pozitívne."

Adaptácia je vždy ťažká, stalo sa to aj v prípade Moratu v Atléticu.

"Je to tak všade. Nepoznáte mechanizmy, spoluhráčov, neviete, komu prihrať do nohy, komu trochu do behu... Sú to také detaily, no je to otázka času. Môžete byť šťastnejší aj kvôli inej klíme, meste, rodine, ale takéto veci budú fungovať. Griezmann bude z pobytu v Barcelone čoraz šťastnejší."

Máme netypickú sezónu, keď najväčšie kluby prichádzajú o body a predovšetkým na výjazdoch.

"Na výjazde a aj doma. Všetci súperi majú skvelých hráčov, trénerov, dokážu pracovať, aby sme nemohli ukázať naše prednosti. Vyhrať v každom zápase je nesmierne ťažké, ťažké je to pre nás, ale aj pre Barcelonu, Real, Sevillu, Valenciu... V zápasoch rozhodujú detaily."

Veľkou výhodou Atlética je to, že nikto nespochybňuje prácu trénera tak ako v prípade Valverdeho či Zidana.

"Sme pokojní a myslíme na prácu. V priebehu sezóny si musíme vedieť poradiť aj so zlými obdobiami. V dobrých momentoch naskočíte na vlnu, v tých zlých musíte držať spolu. Túto sériu už poznáme, vieme, čo treba urobiť. A čo môžeme urobiť? Prepustiť trénera a šiestich hráčov? Je potrebné pracovať. Všetko sa mení zo zápasu na zápas. Len dve prehry stačia na to, že niekto chce niekoho zabiť, prídu dve výhry a ašpiruje sa na víťazstvo všetkého."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Chepablo

6
2019-10-12 23:41:30

Ja len dúfam, že tento hráč, Saúl, sa čoskoro ukáže v našom drese....

mikimi122

11
2019-10-12 23:49:01

Saul je dobrý, ale teraz je pre nás pridrahý vzhľadom na to, že ďalších záložníkov nám už netreba.

Chepablo

-2
2019-10-13 00:04:29

Získať peniažky predajom nadbytočných hráčov ????

michal11

3
2019-10-13 10:39:43

A čo s Puiqom? Ak príde niekto ako Saul, tak môžme rovno predať tento talent. On potrebuje hrať a to sa nestane pri tak drahej posile. Netreba nikoho tak drahého. My potrebujeme aby Puiq začal hrať za A-čko a jedného záložníka ešte k Alenovi jedného záložníka aby sa rotovali (Ak sa celkom v dobrom svetle ukáže O. Busquets, tak nám ani nejak netreba nakupovať. Artur Melo, De Jong, Puiq, Alenha, O. Busquets vyzerá byť dosť dobrá varianta do budúcnosti ak by všetko šlo podľa očakávaní). Aby som nezabudol, Saul je skôr CM alebo možno CDM a tieto posty máme parádne ošetrené (Podľa mňa kvalitnejšie ako v prípade Saul-a ktorý sa veľmi podobá na Rakitiča, čo nepotrebujeme + jeho nemalí plat, ktorý by poberal). Úprimne, môj názor je taký že dokážeme vyprodukovať hráčov na lavičku aj v La Masii, alebo pri najhoršom kúpiť niekoho za mkalí peňaz na lavičku (Niekto ako bol Keita za čias Pepa, nevadilo mu sedieť ale popri tom aj dosť hral).

Chepablo

3
2019-10-13 11:59:44

Svojim spôsobom máš pravdu.... Všetko záleží aký príde tréner a čo s tými hráčmi, ktorých si menoval, urobí :)) (

Federer

-1
2019-10-13 17:43:30

Pomaly to vyzerá že Griezmann nahradí ako ľavák Messiho. Čo sú 2-3 roky ktoré ešte Messi odohrá na vrchole ? Barca musí myslieť dopredu ! Nik nezahadzuje Messiho ale každý má svoje hranice. Mesiho sú fakt vysoko ale dokedy ? 2-3-4 roky ? Skôr 2-3 roky. Futbal sa mení tak ako všetko okolo nás. Progres nezastavíš-nikdy. Dnes by si už ani Xavi ani Iniesta nezahrali to čo predtým. Oni to obaja zistili a včas uprostred najväčšej slávy so CŤOU a ROZUMOM odišli. To kvitujm u každého ak je taký prezieravý.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.