Hotoví hráči sa v súčasnosti na prestupovom trhu predávajú za premrštené ceny a FC Barcelona si tohto faktu je veľmi dobre vedomá. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že klub v reakcii na to pozorne sleduje mladých hráčov, ktorí by v blízkej budúcnosti mohli posilniť katalánsky klub.

Novinári v Španielsku už písali o tom, že Barcelona skautuje hráčov ako Eduardo Camavinga, ktorý hráva za Rennes, alebo nádej nemeckého futbalu Kaia Havertza obliekajúceho dres Bayeru Leverkusen. Predtým sa veľa písalo o 23-ročnom hráčovi Fabianovi Ruizovi. Španiel si svojimi výkonmi vyslúžil stále miesto v zostave SSC Neapol či reprezentácii. Prezident talianskeho klubu však chce, aby Ruiz predĺžil zmluvu a v prípade odchodu za neho záujemcovia museli zaplatiť minimálne 80 miliónov eur.

Skauti Barcelony zároveň sledujú aj Naciho Ünüvara, ktorý je ešte mladším futbalistom ako Ansu Fati. V druhom tíme Ajaxu okrem Ünüvara hráva aj 17-ročný Ryan Gravenberch, záložník pochádzajúci zo Surinamu, ktorého porovnávajú s Paulom Pogbom. Tento rok strelil už 5 gólov a zaznamenal až 10 asistencií.

Mundo Deportivo menuje aj ďalších mladíkov, ktorých rozvoj Barcelona monitoruje. Ide napríklad o 20-ročného Donyella Malena. Stojí za zmienku,  že mladík si získal pozornosť aj trénera Holandska, ktorý mu dal šancu odohrať niekoľko minút v nedávnom reprezentačnom zápase proti Severnému Írsku.

Okrem toho novinári tvrdia, že Blaugranas sledujú napríklad 18-ročného Myrona Boadu, útočníka AZ Alkmaar alebo 17-ročného Karima Adeyemiho z Red Bull Salzburg, o ktorom sme písali v tomto článku.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

mikimi122

3
2019-10-16 17:33:50

Fakt dúfam, že sa cez leto nevyserú na kúpu nového stopéra len kvôli nejakým záložníkom. Ruiz je dobrý a v prípade, že by sme nemali tak preplnenú zálohu, tak ok, ale z tej zálohy ešte musia ísť aspoň 2 preč, aby sa to dalo zvládnuť a taktiež aby tam mohol aj Puig. Nového stopéra nám treba ako soľ. Ale čo sa týka tých mladíkov, tak to je super, že konečne začali skautovať poriadne vo veľkom rozsahu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.