FC Barcelona včera zaznamenala 4. ligovú výhru v rade a razom sa prehupla na čelo priebežného poradia v španielskej Primera Division. Hlavným prenasledovateľom Blaugranas sa nedarilo, o čom sme písali v tomto článku. Poďme však k zápasu katalánskeho celku.

Súboj proti Eibaru na Ipurua sa skončil víťazstvom 3:0, keď sa o góly podelili chalani z tridente Messi, Suarez a Griezmann. Spokojní môžeme byť aj s výkonom zverencov Ernesta Valverdeho, keďže sme videli svieži behavý futbal. Vzhľadom na to, že zápas proti nepríjemnému Eibaru prišiel po reprezentačnej prestávke, prevažujú dôvody na optimizmus do ďalších súbojov. Čo nám teda toto víťazstvo ukázalo?

Začína fungovať spolupráca tridente MSG

Ako sme spomínali, Suarez-Griezmann-Messi; všetci útočníci dostali svoje meno na streleckú listinu a to po prvýkrát v tejto sezóne. Postarali sa tak pre mužstvo na prvý pohľad o pohodlnú výhru na ťažkom štadióne. Griezmann proti Eibaru ukázal, že vie zahrať aj na ľavom krídle a po skvelej prihrávke od Lengleta otvoril skóre duelu. Francúz mal pritom prsty aj v góloch Messiho a Suareza. Spoluprácu tejto trojice pochválil na tlačovke tréner Blaugranas:

"Skvelí hráči si vždy budú rozumieť. Dnes to bol ťažký zápas, ale vďaka takýmto zápasom si budú rozumieť ešte lepšie a budú vedieť, kedy má jeden nabehnúť na pozíciu a druhý prihrať. Je to len otázka času a odohraných zápasov. Boli veľmi aktívni a boli za to odmenení."

Skvelý zápas od stopérov

Gerard Piqué nemohol proti Eibaru nastúpiť kvôli kartám. Isté miesto mal Lenglet, no otáznik visel nad druhým centrálnym stopérom - bude to Todibo alebo Umtiti? Valverde dal nakoniec prednosť francúzskemu zadákovi, ktorý sa vrátil po zranení a ten sa mu odvďačil takmer bezchybným výkonom. A to odohral prvý zápas v tejto sezóne. Barcelone sa v obrane zo začiatku sezóny vôbec nedarilo, no postupne získava pôdu pod nohami a včera na Ipurua si opäť udržala čisté konto. Lenglet odohral takisto výborný zápas a prihral na veľmi dôležitý úvodný gól.

De Jong je čoraz lepší

Frenkie de Jong pred časom v rozhovorom priznal, že sa musí ešte zlepšiť. Pretočme trochu dopredu a môžeme objektívne vyhlásiť, že na svojich výkonoch v drese Blaugranas zapracoval. V zápase proti Eibaru mal človek dojem, že je všade - bol prítomný v najlepších akciách tímu a pri odchode z trávnika mu tlieskali aj priaznivci domáceho celku.

Výhra nad Eibarom bola pre de Jonga v poradí 8. zápas a v strede poľa Barcelony sa cítil ako doma. Dokázal, prečo ho vedenie Barcelony tak veľmi chcelo podpísať. Najlepšie na tom všetkom je, že sa ešte stále môže zlepšiť a ešte viac adaptovať na život v metropole Katalánska. Nevieme sa dočkať!

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

moony

8
2019-10-20 10:00:17

Lukas: Nechci rýpat, ale v úvodu článku, kde píšeš "o čom sme písali v tomto článku", tak chybí odkaz (nebo mě nefunguje), chápu, že je tím myšlen článek: https://www.forcabarca.sk/...

Lukas

12
2019-10-20 10:07:05

Opravené. Ďakujem! ;)

jan22

0
2019-10-20 10:28:29

Nepostrehol som zatial v člaánkoch o včerajšom zápase poznámku alebo video o neuznanými góle Suareza, môj názor je že gól mal platiť .

Radovan

2
2019-10-20 10:50:53

ja si myslim ze gol platit nemal, ale bolo to velmi velmi tesne...tazko usudit z toho jedneho zaberu no

jan22

-1
2019-10-20 10:29:45

.... pardon, neuznanom....

marke7

28
2019-10-20 11:03:25

Shlédl jsem sestřih včerejšího výkonu Frenkieho a to je prostě paráda, fakt byl všude. Troufnu si říct, že momentálně asi nejlepší hráč do mezihry na světě. Ve statistikách ho možná neuvidíme, ale kdo opravdu sleduje hru, tak ho ocení. A pokud nějaký magor na digi vykládá, že není přínosem nebo co, tak opět důkaz co tam mají za odborníky. Každý, kdo se dívá na fotbal skrze statistiky, je omezený.

Milan87

12
2019-10-20 11:19:49

On nemá prinos ale tleská mu stadion supera, niektorych komentatorov na digi vobec nemozes brat vážně. Frenkie je top

pa3kpraha

4
2019-10-20 11:21:04

Ja myslim, ze tam chyba este jeden resp 2 poznatky
Mame individualne ???? hracov a vyhravame vdaka tymto vykonom
Valverde nema taktiku ani cit pre hru:
20 mim pred koncom vedieme 3:0, vsetci utocnici dali gol... ale Valverde nestrieda Suareza alebo Lea aby si oddychli strieda mladu zalohu za “staru gardu”... wtf... aku ma toto logiku..??

Teo07

2
2019-10-20 17:26:57

Myslím, že keď vyhráme El clasico 5:0, do stane na tejto stránke, samozrejme, Valverde poriadne po hlave. Ja nechápem, chlapi, prečo ho jednoducho nevyhodíte.

jarolamo

0
2019-10-20 20:50:45

Choď už s tým tvojím primitívnym sarkazmom a zosmiešňovaním do pi..

PETERKRIZAN

17
2019-10-20 11:49:55

Lebo artur precestoval pol zemegule,de jong hral cele zapasy za holandsko,valverde ma v hlave viac ako ty,necha odychovat mesiho co za mesiac odohral 2 zápasy,nebud smiesny

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.