Kataláncom sa víkendový zápas proti Eibaru na Ipurua vydaril na výbornú, keď zvíťazili pomerne hladko 3:0. V kontexte výsledkov Realu a Atlética culés teší fakt, že Blaugranas sa vyšvihli už na priebežne vedúcu priečku La Ligy. My sa však poďme spoločne pozrieť na výkony jednotlivých hráčov FC Barcelona.

Dnešné hodnotenie hráčov bude iné, pretože si rozoberieme aj hlasy čitateľov ForcaBarca.sk. Dovedna nám od vás prišlo 452 hodnotení. Hodnotenie sme na začiatok vyriešili cez formulár google a na skúšku som formulár neuzamkol. Hlasovať ste tak mohli koľkokrát sa vám ráčilo - v tomto smere už záviselo len na jednotlivých hlasujúcich ako sa k tomu postavili. Samozrejme, že niekoľko mentálne zaostalých jedincov sa našlo a tak naráfali všetkým hráčom najnižšiu známku 1. Tieto hodnotenia, kde každý jeden hráč mal hodnotenie 1, som z celkového hlasovanie odstránil. Od ďalšieho hodnotenia bude formulár uzamknutý a hlasovať budú môcť čitatelia, ktorý majú vytvorený GMAIL.

Ako teda dopadlo hodnotenie? Celkovo zápas na mňa osobne urobil dobrý dojem. Výhra 3:0 je jedna vec, ale výkon samotný je vec druhá. Treba uviesť fakt, že sme hrali na Ipurua po reprezentačnej prestávke, kedy máme zvyčajne problémy nabehnúť na herný štýl Blaugranas. Proti Eibaru sa to nestalo. Aj pri Piquého absencii si dokázala obrana poradiť s nesmierne ostrým presingom súpera a navyše, na Marca nesmerovala ani jedna priama strela! Darilo sa aj záložnej formácii, útok potešil súhrou a gólmi, ktoré si chalani medzi sebou po bratsky podelili. Zápas vo všeobecnosti zanechal pozitívny dojem.

V dnešnom hodnotení sme do úvahy brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,8

Na bránku ter Stegena neletela ani jedna strela a preto len veľmi ťažko mohol nejako vyniknúť. Na druhej strane nemecký gólman pochytal všetky centre, čo mal v dosahu a dobre rozohrával lopty svojim spoluhráčom. Opäť sa mužstvo na svojho brankára mohlo spoľahnúť.

Sergi Roberto - 6,1

Priemerný zápas v podaní odchovanca La Masie. V obrane si vedel poradiť, ale to je všetko. Do ofenzívy neprispel ničím, na druhej strane my za obrazovkami počítačov nevieme, aké mal od trénera taktické pokyny. V každom prípade si poranil koleno a odohral len 45 minút. Fanúšikovia ForcaBarca.sk toho hráča veľmi nemusia, keď mu dali hodnotenie 5, čo je v porovnaní s ostatnými zdrojmi nižšie a zároveň je to s prehľadom najhoršie hodnotený hráč medzi fanúšikmi ForcaBarca.sk.

Umtiti - 7,3

Francúzsky stopér odohral prvý zápas tejto sezóny a so svojim výkonom môže byť spokojný. Miestami mu chýbala koncentrácia, kvôli čomu jeho zákroky neboli úplne precízne, no na priebeh stretnutia to nemalo žiadny vplyv. Veľmi dobre sa mu darilo získavať loptu a takisto bol bezchybný vo vzdušných súbojoch.

Lenglet - 7,5

Aj druhý zo stopérov odohral veľmi dobré stretnutie a pričinil sa o to, že na Ter Stegena neletela ani jedna strela. Zároveň prihral na úvodný gól zápasu. Obaja stopéri si aj napriek ostrému presingu súpera vedeli poradiť v situáciách, v ktorých sa ocitli pod tlakom.

Alba - 6,9

V tomto zápase svoj tieň neprekročil. V defenzívne nemal väčšie problémy, jednoducho si vykonal svoju prácu. Snažil sa pomôcť aj v ofenzíve, ale v tomto smere sa mu veľmi nedarilo. Určite má na viac.

Busquets - 6,3

Darilo sa mu ako v defenzíve, tak aj vpredu. Do štatistík si pripísal niekoľko vydarených prihrávok spoluhráčom. Na druhej strane nižšiu známku zapríčinil pomerne vysoký počet stratených lôpt, pričom jedna strata vyústila do nebezpečnej akcie súpera.

De Jong - 7,5

Presne takéto hráča Barcelona potrebovala. Dokáže si na ihrisku nájsť svoj priestor, hra na malom priestore mu nerobí problémy a čo je najdôležitejšie, ako najvyššie postavený záložník si veľmi dobre rozumie s Leom. A hlasujúci na ForcaBarca.sk ho ohodnotili vysokou známkou 8,11.

Arthur - 6,9

Brazílčan v zápase prišiel až o 14 lôpt a niektoré z nich viedli k nebezpečným kontrám súpera. Toho sa mladý záložník musí vyvarovať. Na druhej strane štatistiky nedokážu vyjadriť spôsob, akým Brazílčan dokáže diktovať tempo hry. Fantasticky kontroluje loptu, dokáže preniesť ťažisko hry, či odštartovať skvelú akciu - a preto sa na jeho hru pozerá veľmi príjemne.

Messi - 8,4

Gól, asistencia a k tomu niekoľko kľúčových prihrávok. Ale aj do hry Argentínčan sa vkradlo niekoľko nepresností, ktoré je potrebné eliminovať. Škoda premárnenej šance z 31. minúty. Mohol byť zápas dvojgólový. Fanúšikovia ForcaBarca.sk mu nadelili najvyššiu známku 8,2.

Griezmann - 7,7

V spolupráci s Lengletom otvoril skóre zápasu, na konto si pripísal asistenciu aj 3 kľúčové prihrávky a drel pre mužstvo aj v defenzíve. Na druhej strane stratil 11 lôpt, no v prípade útočníkov to nie je také hrozné. Zápas mu v každom prípade vyšiel, hoci hral na krídle. Človek mal však niekedy dojem, že by chcel byť častejšie pri lopte.

Suarez - 8,2

Naozaj veľmi vydarený zápas v podaní Uruguajčana. Súperovi o sebe dal vedieť už v prvých minútach. Na gól sa napracoval, ale nakoniec ho Messi v 66. našiel. Stojí za zmienku fakt, že Luis Suarez nie je stavaný na to, aby jeho hra bola nádherná, je to rodený strelec, no v tomto zápase mu loptu neprekážala a neodskakovala od nohy.

Náhradníci

Semedo - 6,9

Na trávnik sa dostal na celý druhý polčas, keď nahradil zraneného Sergiho Roberta. Opäť hral na svojej primárnej pozícii na pravej strane obrany a s bránením nemal väčšie problémy. Z ofenzívneho hľadiska bol lepší ako Roberto a na jeho hre vidieť aj progres z pohľadu postavenia na trávniku.

Vidal - 6,4

Na trávnik prišiel miesto Arthura v 71. minúte. Pracoval v ofenzíve aj defenzíve, ale za 20 minút toho veľa ukázať nemohol.

Rakitič - 6,1

Hral len krátko. Hlasujúcim na ForcaBarca.sk to však stačilo, aby mu nadelili druhé najhoršie hodnotenie v tíme – 5,6.

zdroj: sport.es forcabarca.sk whoscored.com sofascore.com
foto: facebook forcabarca.sk

Mascherano

top komentár
46
2019-10-20 13:56:41

Lukas to nové hodnotenie užívateľov sa mi páči na druhej strane by som dal De Jongovi aspoň 8/9

barcelonista29

36
2019-10-20 13:59:29

Z hlasovania nás tu na force som milo prekvapený. Celkom ten priemer odzrkadľuje výkony hráčov. Ale Roberta sa musím zastať. Patrila by mu známka o stupeň vyššia. Snáď v takomto formáte budú admini pokračovať. Dobrá práca Lukas ;)

Barcaaaaaa

27
2019-10-20 14:02:29

Nové hodnocení je skvělé

Teo07

14
2019-10-20 14:13:04

No. Trvalo to dlhšie ako obvykle, ale už je tabuľka La ligy v poriadku a verím, že to rovnako bude vyzerať aj po 38 kole. Všetko je tak, ako má byť :-)

SamoH

27
2019-10-20 14:21:30

Lukas parádne spracované hodnotenie

T0mIO

-59
2019-10-20 14:35:50

Zrušil by som hodnotenie forcy

blauigrana

6
2019-10-20 14:40:02

dobrá práca

Milan87

10
2019-10-20 15:27:05

Je to v poho až na toho griezmanna, ktorý bol nej na ihrisku včera ale viac má ako messi tak aj luis

Seguidor

4
2019-10-20 15:57:58

super, konecne je to objektivne hodnotenie!
myslene samozrejme to po spriemerovani znamok, kedze znamky sport.es aj “nase hlasovanie” nie pri kazdom hracovi odrazaju realitu, skor oblubenost, vid hodnotenie Roberta ci Griezmana a na druhej strane Semeda

Martin77

15
2019-10-20 17:18:58

Předávám se k poděkování za toto hodnocení a určitě bude lepší až bude příště možné hodnotit pouze jednou. Jinak paráda.

PETERKRIZAN

0
2019-10-21 07:30:03

tipovačku forcabarca by som nazval Miss Sympatia 2019,s realnymi vykonmi hračov má malo spoločne,aby som to ozrejmil napr.griezmann ktory bol v 3 goloch ma o bod menej ako suarez ,ktory doklepol do prazdnej brany

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.