FC Barcelona sezónu 2019/2020 neodštartovala práve najlepším spôsobom. Hneď v prvom ligovom zápase na San Mamés prehrala a zakopnutí prišlo oveľa viac. Kým sa Blaugranas rozbehli, prešlo niekoľko kôl. Aj tréner Ernesto Valverde priznal, že jeho tímu sa nedarilo, ale teraz hrá Barcelona v oveľa lepšej forme a dotiahla to späť na čelo priebežného poradia v La Lige.

"V istom momente sezóny má každé mužstvo horšie obdobie, ale páči sa mi to, že sme dokázali zareagovať, to je podstatné. Sezónu sme nezačali dobre, mali sme ťažké obdobie. Najdôležitejšie je vedieť, ako sa z toho dostať," povedal tréner Blaugranas. Prešlo 9 zápasov, Valverdeho kritikov ubudlo a na Camp Nou zavládol opäť optimizmus. Pozrime sa teda na podstatné dôvody, prečo sa Katalánci opäť dostali na prvé miesto v tabuľke Primera Division.

Lepší ako pred rokom

Aj napriek kritike sa Barcelone v tejto fáze sezóne darí v porovnaní s uplynulým rokom lepšie. V oboch prípadoch Blaugranas viedli priebežné poradie, ale teraz majú o bod viac ako v roku 2018, nastrieľali rovnaký počet gólov, ale o jeden presný zásah inkasovali menej.

Dokázali zabrať aj bez Messiho

Barcelona dokázala nájsť spôsob ako vyhrávať zápasy aj bez Messiho. Argentínčan vynechal hneď 5 z 9 doteraz odohraných stretnutí. Katalánci aj bez svojho talizmanu dokázali nájsť cestu von z krízy. Teraz je kapitán Blaugranas späť a mužstvu už stihol podať pomocnú ruku s dvojicou gólov a dvojicou asistencií. Navyše Barcelone dodal potrebnú iskru a súperi majú pred Blaugranas väčší rešpekt.

MSG začína fungovať

Zápas proti Eibaru bol dôkazom toho, čoho svedkami budeme, keď sa zohrá útočná trojica Messi-Suarez-Griezmann. Doteraz nevyšiel pokus s Coutinhom a zatiaľ to nevychádza ani s Dembélém. Je rad na Griezmannovi, ktorý ukazuje potenciál. Ešte sa však musí ešte viac zžiť s herným systémom na Camp Nou a hrou na ľavom krídle.

Zlepšenie v obrane

Kataláncom sa spočiatku sezóny nedarilo aj v obrane, čo bolo zrejmé v množstve inkasovaných gólov v sieti Ter Stegena. Veľký podiel na zlej defenzíve mali aj početné zranenia. V súčasnosti môžeme Sergiho Roberta považovať už za stredopoliara a veľmi potešil výkon Samuela Umtitiho po návrate zo zranenia. Späť je aj Jordi Alba. Čisté kontá začínajú pribúdať.

Dostatok zdrojov

Je možné, že Ernesto Valverde má v súčasnosti k dispozícii ten najsilnejší káder. Katalánci sa dostali na čelo La Ligy aj napriek mnohých zraneniam. Valverde má k dispozícii množstvo hráčov a pomohli aj mladíci z akadémie.

Prišli góly

Na začiatku sezóny mali Katalánci obrovský problém vytvoriť šancu, nie ešte streliť gól. Suarez však zlepšil formu v ten správny čas, vrátil sa Messi a do siete sa začali triafať aj ďalší členovia tímu. V súčasnosti sa situácia zlepšia natoľko, že Barcelona v posledných 4 zápasoch nastrieľala 11 gólov.

zdroj: marca.com
foto: twitter

adfa

top komentár
48
2019-10-22 07:39:48

Určite ešte treba dodať, že sa nedarí konkurencii. Real Atléti totálne nulový, čo je výhoda pre nás

Fishinko

4
2019-10-22 07:43:50

podobne ako minuly rok.. spanielsky futbal zaspal

rominho

17
2019-10-22 08:56:01

presne tak, zatial slaba konkurencia. treba vsak vyzdvihnut zalohu, de jong je najlepsia kupa po dlhej dobe a Arthur hra tiez velmi dobre. potrebna iskra prisla prave od nich.

ximpp

4
2019-10-22 09:12:11

Hlavně je potřeba hledat důvody proč jsme dobří a nehledat možnosti ke zlepšení. :-) !!!

Didalop

-4
2019-10-22 10:19:26

Preto, lebo reval a atletiko. Obavam sa toho, ked sa preberie Hazard a zacne reval tahat. Treba vyuzit, kym este spi a spravit co najviac bodov.

PETERKRIZAN

-2
2019-10-22 12:37:56

preto,že bohužial ju niekto viesť musí

rendydutson

0
2019-10-22 14:35:11

Chcel by som od teba vidiet aspon 1 normalny prispevok... vsetky tvoje prispevky su vsak totalne od veci, mal by si si dat pauzu, co clanok to tvoj hlupy koment. Ocenil by som na tomto fore moznost nastavit si vo svojom uzivatelskom profile skrytie prispevkov od uzivatelov - taky ignore mode. Dalo by sa admini ?

2sjr

1
2019-10-22 19:23:46

Mám radosť z mladíkov . Už som si myslel že LaMasia upadne do zabudnutia no vidno veľký potenciál odchovancov i keď konkurencia s nákupmi je a aj bude obrovská.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.