Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Mauricio Pochettino prejavil záujem o záložníka FC Barcelona. Carles Aleña má na Camp Nou veľké problémy presadiť sa a odísť môže už v zime. Ďalším záujemcom o služby odchovanca La Masie je Betis Sevilla.

Aleñá sa na trávniku v tejto sezóne objavil v základnej zostave na San Mamés. Odohral 45 minút a odvtedy sme ho v zápase nevideli ani na minútu. Čo viac, má problémy dostať sa vôbec do nominácie. Väčšinu zápasov prvého tímu tak sleduje z tribúny. Mundo Deportivo píše, že o 21-ročného záložníka malo niekoľko klubov záujem už počas leta a situáciu hráča pozorne sledujú aj teraz. Medzi najvážnejších záujemcov patrí Betis Sevilla a Tottenham Hotspur. Angličania sa dokonca kontaktovali s ľuďmi z prostredia hráča a takisto aj s Aleñom. Betis zas počas uplynulého leta mal veľmi blízko k tomu, aby mladíka stiahol na hosťovanie. Tieto kluby netrpezlivo čakajú na ďalší vývoj situácie.

Katalánsky denník uvádza, že Mauricio Pochettino má veľký záujem na tm, aby Aleña prestúpil práve do jeho mužstva, pretože ho vidí v úlohe nástupcu Christiana Eriksena. Tréner 21-ročného záložníka sledoval ešte počas pôsobenia v Barcelone B. Okrem toho má Pochettino veľmi dobré vzťahy s agentom Aleñu Ivanom de la Peñom. Práve to by celú operáciu mohlo uľahčiť. Zároveň je potrebné uviesť, že Eriksen s vysokou pravdepodobnosťou opustí Tottenham už v januári, pretože zmluva mu končí v júni 2020 a ak chce Tottenham na jeho odchode zarobiť aspoň niečo, nemá na výber. Tento stav Aleñovi v podstate otvára dvere do anglického tímu.

Hlavným súperom Tottenhamu je španielsky Betis. Pokiaľ Rubi zostane na trénerskej stoličke aj v zime, Betis sa o podpis mladého stredopoliara pokúsi opäť. Verdiblancos chceli hráča stiahnuť na hosťovanie už koncom leta, ale operáciu stopol Ernesto Valverde, ktorý sa obával odchodu Rakitiča do Juventusu. Chorvát však nakoniec zostal na Camp Nou, čo Aleñovi vôbec nepomohlo. Mundo Deportivo tvrdí, že Valverde si váži výkony mladíka, ale ten nehrá kvôli priveľkému počtu záložníkov v kádri. Odchod Aleñu už počas januárového prestupového obdobia je tak reálny.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

PatrikFCB

-7
2019-10-22 15:39:01

Rakitič preč, Aleňa vymena za Eriksena (kedže mu konci v lete zmluva tak by tam ani nemusel byť priliš vysoky doplatok) a mame vystarane..zaklad Arthur - De Jong - Eriksen...do zálohy Busquets, Vidal, Puig...

Chleba123

22
2019-10-22 15:52:22

Rekni mi prosím k cemu nam bude eriksen. O 8 let starsi hrac, který by bral 10x vetsi plat jako alena... a neni to nejaky super hrac.. mame furt coutinha, kteryho bayern podle me nekoupi protoze 120 milionu je hodne

PatrikFCB

-4
2019-10-22 16:06:33

No keď odide Rakitič aj Aleňa, tak tych stredopoliarov nam prilis vela nezostane..Valverde s Puigom zatial nerata, takže vlastne len De Jong, Arthur, Busquets, Vidal..popripade Roberto, ale vieš ako je to počas sezony, aspon časť určite odohra ako RB..

A nám bude k čomu Coutinho? Aby ho Valverde cpal na lave kridlo? Je pravda, že Bayern mával povesť klubu, ktorý neutráca zbytočne veľke prachy za hračov, ale v lete napr. dali za L. Hernandeza 70-80 mil..to už nevyzera byť až take scifi, aby dali za Coutinha 120 - hlavne ak sa im osvedci a bude hrať dobre..

Chleba123

6
2019-10-22 16:37:45

Tak hlavně já doufám, že Valverde už další rok nebude na lavičce, což by znamenalo krásná záloha pro Coutinha... Kdyby Valverde nebyl kokot a byla záloha arthur de jong a coutinho + utok messi grizi suarez popripade dembele, tak jsme nezastavitelny stroj

PatrikFCB

2
2019-10-22 18:53:33

No to, že Valverde odíde, zďaleka neznamená automaticky Coutinha v zálohe, keďže ďalší tréner ho tam tiež nemusí stavať.. O tom nehovoriac, že istý nie je ani Coutinhov návrat.. A aj v prípade, že sa vráti, nie je iste, ze bude chcieť aj zostať resp. že ho vedenie nepredá..

PETERKRIZAN

1
2019-10-22 22:35:54

Eriksen ide do realu,tak zbytocne nebluzni

maryann

5
2019-10-22 16:05:35

Eriksen pojde do Realu

2sjr

1
2019-10-22 19:15:29

Aleña má na premiér líg predpoklady a myslím že by sa uchytil. Prajem mu nech je šťastný lebo u nás nieje a ani nebude

PETERKRIZAN

-1
2019-10-22 22:41:14

Podla mojich info idu preč pravdepodobne vidal,puig,alena v januari,takže uvidime,ako povedal slepy,zrejme coutinho s rakiticom sa vymenia v lete,kazdopadne to bude zaujimave,pokial nie je podpisane,nič nie je iste

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.