Clement Lenglet už absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom Slavie Praha proti Barcelone. Ten je na programe už zajtra o 21:00.

Aký dôležitý je zajtrajší zápas?

"Je veľmi dôležitý, pretože chceme vyhrať a získať 3 body. Tiež vieme, že rovnako dôležitý bude aj zápas Borussie s Interom. Stretnutia v Lige Majstrov, najmä na konci skupinovej fázy sú neobyčajne dôležité."

Myslíš si, že v súčasnosti prežívaš svoje najlepšie obdobie v Barcelone? Pochválil ťa dokonca tréner Slavie.

"Z tých slov mám radosť. Myslím si, že som mal aj iné dobré obdobie, napríklad v uplynulej sezóne. Teraz sa začala nová sezóna s novými cieľmi. Cítim sa dobre, ale myslím si, že môžem urobiť ešte viac. Mám 24 rokov a ešte sa môžem rozvíjať."

Znepokojuje ťa zdravotný stav Samuela Umtitiho?

"Nikdy nechceme, aby sa nejaký hráč zranil. Samu je veľmi okopaný a je lepšie, že nebol povolaný. Naposledy odohral veľmi dobrý zápas s Eibarom, nebolo to pre neho jednoduché, pretože išlo o jeho prvý zápas po 6 týždňoch. Teraz potrebuje trochu času, aby sa dal dokopy, ale nie je to nič vážne."

Tréner Slavie povedal, že jeho mužstvo vás dobre pozná, pretože vás sleduje každý týždeň. Vo vašom prípade to tak nie je, ale určite ste analyzovali hru súpera. Čo vás prekvapilo najviac?

"Vieme, že je to talentovaný tím, má veľmi dobrý útok so skvelými hráčmi. Slavia rada útočí a narobila problémy Interu aj Borussii. Dokáže pred bránkou narobiť problémy, ale vieme, čo musíme urobiť. Tento tím rešpektujeme."

V posledných zápasoch Slavia veľmi behala. Ste si vedomí toho, že takisto budete musieť veľa behať?

"Áno, vieme, že hráči Slavie sú rýchli a vytrvalí. Stretnutie bude taktické, ale bude sa zakladať na osobných súbojoch. Musíme reagovať, čo najlepšie."

Pred časom si hovoril, že 'téma Griezmann' neexistuje. Antoine naposledy odohral skvelý zápas a výborne si rozumel s Messim a Suarezom. Potvrdzuje to tvoje slová?

"Áno. Som veľmi spokojný, pretože teraz nemôže nikto nič povedať. Všetci útočníci dali gól a Antoine zahral veľmi dobre. Bolo to tak už predtým, ale teraz už naozaj nemôže nikto nič povedať."

Do kádra sa vracia aj Dembélé. Bude mať kvôli dobrej forme Griezmanna problém dostať sa do základu?

"To neviem, o tom rozhoduje tréner. Antoine si určite naklonil misky váh na svoju stranu. Ousmane je talentovaný a v tejto sezóne odohrá množstvo zápasov. Zostavu na zajtra ešte nepoznáme. Antoine je v skvelej forme a Ousmane má talent a vždy nám chce pomôcť."

Po pochybnom začiatku ste teraz v dobrej forme. Je to pre vás ideálny moment?

"Áno, hráme lepšie, než na začiatku sezóny, sme istejší. Neinkasujeme už toľko gólov, čo pomáha odohrať lepšie zápasy. Stretnutie proti Eibaru bolo jedným z najlepších v tejto sezóne."

El Clásico bolo preložené. Myslíš si, že vzhľadom na formu oboch tímov je to pre vás nevýhodné?

"Takto to nevidím. Odohráme zápasy, keď sú na rade. Pokiaľ bude El Clásico v decembri, tak zahráme v decembri. El Clásico sleduje mnoho ľudí a hráči sú na tento zápas vo forme bez ohľadu na to, kedy sa hrá. Pre mňa sa nič nemení."

V posledných 5 zápasoch ste inkasovali 2 góly, predtým 9. Čo bolo kľúčové k takejto zmene?

"Myslím, že sme na tom fyzicky lepšie. Potrebovali sme viac času, aby sme si pripomenuli to, čo sme robili v uplynulej sezóne. Chceme touto cestou ísť aj naďalej."

V stretnutí proti Eibaru ťa viac potešilo čisté konto či asistencia?

"Asistencia je vždy plus, ale uprednostňujem skôr zápasy bez inkasovaného gólu, než asistenciu. Sme tímoví hráči a vždy máme radosť, ak neinkasujeme góly."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

ARTURMELO

-6
2019-10-22 21:47:20

Pekne to povedal . Ja radsej prederujem Dembeleho pred Griezmannom

Fishinko

0
2019-10-23 06:33:57

myslim ze radsej dat 3 4 goly jeden dostat ako hrat na 1-0

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.