Jindřich Trpišovský na tlačovej konferencii pred zajtrajším zápasom priznal, že je cťou nastúpiť proti tímu ako Barcelona, ale jedným dychom dodal, že ho zaujíma iba víťazstvo.

Ako sa má Slavia?

"Dobre. Trénovali všetci hráči aj napriek obmedzeniam. Dúfam, že sa zo svojich zranení zotavia. Niektorí ešte nie sú pripravení na 100%."

Barcelona je na inej úrovni. Pripravujete sa na tento zápas iným spôsobom?

"Pripravujeme sa na tento boj ako na každý iný. Barcelonu poznáme všetci, je to naša výhoda. Je to možno najlepší tím na svete. Naši hráči videli množstvo zápasov tohto tímu. Nikomu netreba vysvetľovať, kto je Messi alebo Suarez."

Zmeníš na zápas proti Barcelone svoj spôsob hry?

"Sledovali sme zápas proti Eibaru a analyzovali sme ho. Rozhodla individuálna kvalita hráčov. Eibar bol lepší ako Barcelona vyše 15 minút, ale Barca využila pošmyknutie sa krajného obrancu. Toto mužstvo neodpustí chybu. Vyvodili sme závery z predchádzajúcich zápasov Barcelony. Máme rôzne varianty a uvidíme, ktoré použijeme, v závislosti od toho, či bude hrať Busquets alebo Messi... Musíme hrať našim štýlom a pokúsiť sa zabrániť tomu, aby Barcelona dominovala. Nemôžeme tancovať ako nám budú pískať. Budeme mať šance, ak zahráme tak, ako dokážeme. Musíme myslieť na to, že môžeme dosiahnuť úspech. Najdôležitejšie je získať body. Hráme preto, aby sme vyhrali, nebudem spokojný, ak odohráme dobrý zápas a získame jeden bod. Pokiaľ nebudeme optimistami, na trávnik môžu vybehnúť aj naše ženy. Nemôžeme k zápasu pristupovať s priveľkým rešpektom, súperenie je o 11 hráčoch proti 11."

Keď hral Messi na tomto štadióne naposledy, strelil hetrik.

"Naposledy, keď sem pricestoval Messi, zápas som musel sledovať v televízii, pretože som nemal lístok. Na zajtra už lístok našťastie mám. Messi je futbalový génius. Je jedným z najlepších hráčov v histórii. V šatni sme sa zhodli, že ten, kto ubráni Messiho, bude nesmrteľný. Pokiaľ však nabeháme 100 kilometrov bez lopty, je nám to na nič."

Je to pre teba splnený sen mať možnosť trénovať svoje mužstvo v zápase proti Barcelone?

"Páčilo sa mi mužstvo Pepa Guardiolu a vždy som premýšľal, ako hrať proti takému mužstvu. Hrať tento typ zápasov je veľká česť pre všetkých - fanúšikov, hráčov, trénera... Keď vidíte hráčov Barcelony, cítite, že patria medzi najväčších umelcov na svete. Pred niekoľkými rokmi som si nevedel predstaviť, že by som mohol byť súčasťou takýchto stretnutí. Zápas proti Barcelone je pre nás výzvou, aby sme sa ukázali v dobrom svetle. Vždy som bol ohromený tým, ako toto mužstvo hrá."

zdroj: as.com marca.com
foto: wikipedia

Revive

top komentár
47
2019-10-22 22:00:25

Tréner čo povýšil český klubový futbal na inú úroveň, ako hrať vyrovnanú partiu s Interom a potom dominovať nad Dortmundom no klobúk dole. A to nehovorím o zápase s Chelsea a so Sevillou.

maros1

11
2019-10-22 23:34:46

No ak myslí vážne čo povedal je to inteligentný a rovný chlapík . Ja si myslím, že Slávia vyrukuje s vysokým napádaním, a od šťastia , výdrže príp. bezchybnosti Slávie v prvých ca 20 minutách bude závislý aj výsledok

vondeylen

5
2019-10-23 06:50:08

Takto fér sa málokto vyjadruje, bude to pekný zápas... Už aby bol večer, fandíme)))

jardo

3
2019-10-23 07:59:22

kde sa to bude dať pozerať?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.