Barcelona má skvelého brankára. Marc-André ter Stegen. Už 5 rokov je kľúčovým hráčom v tíme. V zápase proti Slavii Praha opäť predviedol svoju formu a predovšetkým zákrokmi v prvom polčase zabezpečil mužstvu plný bodový zisk. Je to však dobrá správa? Určite áno za predpokladu, ak by jeho excelentné zákroky boli potrebné z času na čas; ako napríklad vo včerajšom zápase. Ale...

Tieto dobré správy sa razom stávajú problematické v tom prípade, ak ter Stegen musí excelentné zákroky ukazovať pričasto. Až do tej miery, že sú pravidelné. Ako napríklad v každom zápase Ligy Majstrov. V Dortmunde brankár žiaril tak, že Reus nepremenil 4 čisté šance vrátane pokutového kopu. V druhom zápase tentokrát proti Interu zachránil pri superšanci Lautara Martíneza. Inak by už bolo 0:2 a z toho by sa Blaugranas vyhrabávali len veľmi ťažko.

Takže. Je skvelé mať v tíme brankára ako MAtS, no fakt, že musí takmer v každom zápase žiariť je jasným dôkazom toho, že niečo nie je v poriadku. Súperi Blaugranas si vytvárajú šance s nepríjemnou ľahkosťou. Slavia Praha pritom nie je Liverpool či Manchester City, predsa vyslala na ter Stegena vyše 20 striel. Niečo podobné sa stalo aj v Dortmunde, čo znamená, že Ernesto Valverde musí nájsť spôsob ako situáciu otočiť, pretože si je dobre vedomý toho, že takto Ligu Majstrov nevyhrá.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

BarcaPB

22
2019-10-25 10:14:45

Super napísané ! Len valverde nič nevymyslí dostal už dosť času nato a stale to iste a LM bude to iste co min. rok ci este predchadzajúci a klub tolke milione vsadil a nič chyba bude v trenerovi hrači nemaju respekt keby maju kloppa to by boli ako včeličky

harry525

13
2019-10-25 10:22:01

A teraz cisto hypotericky si predstavte, ze by sme vdaka a len vdaka Stegenovi vyhrali LM, ani nie Messi, ale STEGEN, ktory by vo vyradzovacke LM pochytal vsetko co sa len da... Hlavne vo vonkajsich zapasoch.
Tak zlatu loptu by som doprial jemu. Jednoznacne.
(Berte to ale s nadsadzkou..)

GabrielSVK

22
2019-10-25 10:28:36

Tam treba spraviť viac, ako len Valverdeho vymeniť. Pique je starý a slabý. Lenglet nie je žiadna sláva. Umtiti je opäť zranený a de facto nemáme poriadneho stopéra. Busquets nemá v základe čo hľadať. Vidal by mohol hrať v základe spolu s de Jongom, ktorý sa snaží. Arthur dokáže podržať loptu, ale to je tak všetko, aspoň zatiaľ. A v útoku je Griezmann na ľavom krídle stratený a úplne vypojený z hry. Suarez, to je kapitola sama o sebe. Ten už vôbec nepatrí do základu. A opäť je tu Messi, ktorý má tvoriť hru, prihrávať, driblovať, vymyslieť niečo a aj strieľať góly. A ten somár sprostý mal dať v stredu hore Fatiho a nie Rakitiča. A samozrejme treba sa zbaviť aj zvyšných, nepotrebných hráčov. Lebo buď bude hrať ten, kto si to zaslúži za svoj výkon, alebo postaví tie statické "hviezdy", ktoré hrajú veľké hovno s prepáčením a pretrpia nejako výhru tipu 1:2, 1:0 a pod. Ale vedenie je evidentne so všetkým spokojné, hoci aj to by si zaslúžilo výmenu. Lebo mám pocit, že herne sme momentálne na leveli Manchester United (nič v zlom).

LaBrie

8
2019-10-25 11:48:13

Po minulej sezone sa hovorilo, ako sa ma kader zrevitalizovat...a co sa stalo...odisli bezvyznamni hraci (az na Coutinha) a prisiel v podstate dolezity len Griezmann. Co je ale horsie, ze sa v podstate v hre nic od minuleho roka nezmenilo...tazko sa na to pozera a hraci mi pripadaju, ako keby nevedeli co maju pocas zapasu robit.....

LaBrie

8
2019-10-25 11:49:29

...samozrejme som zabudol na De Jonga v prichodoch (on zase nie je bezvyznamny)...

gabo

4
2019-10-25 12:03:06

Trochu sebereflexe a jít užívat do Karibiku Valverde!!!

gabo

1
2019-10-25 12:04:35

A nám dodat opět trochu radosti z Barky

Reekwon

2
2019-10-25 12:55:04

Co je to Barka? :D

GabrielSVK

-1
2019-10-25 13:24:19

Tu je nejaká Barka :D https://m.youtube.com/...

Chepablo

6
2019-10-25 12:20:40

tomu chlapcovi bije srdiečko pre Barcu momentálne viac ako Piquému, Busquetsovi... on je teraz pre mňa ako niekedy Puyol a Valdés....hnací motor mužstva....srdciar...dáva aj vyhlásenia ..... i keď teraz v stredu mu asi zakázali :))))

Alexis9

11
2019-10-25 12:28:29

To je jednoznačná chyba trénera, ze súperi sa tak jednoducho dostávajú do šancí. Barca bola znama tym, ze ked stratila loptu tak ju do 5 sekund mala späť, pretoze po strate lopty nastal okamzite pressing, kdežto teraz sa stiahneme na vlastnú polovicu a nastáva chaos. Nie sme atletiko, ktoré ma takyto typ branenia zvladnuty. To je totalny mur kde je problem pretlačiť nejaku prihravku a kazdeho hraca maju obsadeneho. U nás su tam take diery a aj dostupovanie hracov je na veľmi slabej urovni. Treba znovu zacat pressovat, len teraz sa naskytuje otazka, ci hraci maju nato fyzicky, keďže trener povedal, ze fyzička nieje najdôležitejšia.

Peca12

8
2019-10-25 14:23:18

Muzeme byt jen radi, ze v Barcelone mame takovy klenot jako je ter-Stegen....troufam si riczt, ze v soucasnosti golman cislo 1 ve svete. Ale osobne si myslim, ze ke zlepseni v celkovem projevu tymu nebude stacit jen vymena trenera. Ocividne je v Barci neco spatne, jak uz delsi dobu pozorujeme...otazka zni,.. Co se deje uvnitr klubu? Nikdo z nas netusi, ale dopad na hrace to ma evidentne znacny !!! Doufam, ze se co nejdrive vse vyresi, a budeme sledovat tym, ktery slape, a bavi se hrou, jako v minulosti ????.

Bugi

1
2019-10-25 18:53:17

S casti suhlasim. V Europe, konkretne v anglicku je jedno muzstvo, kde je brankar par sezon po sebe najlepsim hracom. Dufam a verim tomu ze FCB neskonci ako toto anglicke muzstvo

emiliano

0
2019-10-25 20:39:45

Nemám rád , keď sa domnienka predkladá, ako fakt. Tak v tomto článku sa napr. tvrdí, že Ernesto “si je dobre vedomý toho, že takto ligu majstrov nevyhrá” Odkiaľ je táto domnienka? Podľa mňa on chce ostať čo najdlhšie trénerom, každý mesiac mu pribudne vyše milióna EUR , po odchode už o neho bitka nebude. Je to zúfalý človek, ktorý nevie prečo je to, čo je a modlí sa, aby sa to zlepšilo. Vidieť to na každom striedaní, keď pošle takých, čo to zhoršia a tých najhorších nechá hrať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.