Katalánsky denník Mundo Deportivo píše o kľúčových aspektoch, ktoré Barcelona musí pred nadchádzajúcimi zápasmi zlepšiť. Ide o zaujímavé výzvy, ale ak Katalánci chcú byť opäť úspešných tímom, musia na týchto zmenách zapracovať.

Dojmy z hry FC Barcelona v tejto sezóne nie sú dobré a zápasy proti Levante a Slavii Praha to len potvrdili. Barcelona sa prezentuje nevyrovnanými výkonmi, zanecháva množstvo pochybností a musí urobiť hneď rad opatrení, aby súčasný stav zvrátila. Zverenci Ernesta Valverdeho stále vedú La Ligu aj skupiny Ligy Majstrov, ale situácia nie je taká ružová. V lige je na čele niekoľko mužstiev veľmi blízko pri sebe, zas v Lige Majstrov sa môže stať, že ak Katalánci v domácom zápase proti Borussi prehrajú, v poslednom zápase na trávniku Interu Miláno budú bojovať o všetko.

Reakcia mužstva na horšie výsledky musí byť zreteľná už v najbližšom zápase na Camp Nou, keď Barcelona privíta Celtu Vigu. Nasleduje reprezentačná prestávka a po nej sled ťažkých zápasov v krátkom časovom období. Dovtedy však Katalánci musia nájsť odpoveď na 3 základné otázky:

Pozícia pre Griezmanna a Dembélého a ich integrácia

Adaptácia Griezmanna v Barcelone neprebieha dobre a je to jeden z hlavných problémov, ktoré musí Valverde v prebiehajúcej sezóne vyriešiť. Francúz strelil v La Lige štyri góly a takmer vždy hráva v základnej zostave, no stále sa plne neadaptoval na hru Blaugranas a má ťažkosti spolupracovať dokonca aj s Messim, teda s najdôležitejším hráčom v klube. Druhou výzvou pre trénera je vyriešiť situáciu Ousmane Dembélého, ktorý ak nie je zranený, ponúka iba nevyrovnané výkony. 22-ročný mladík nastúpil v základe len v troch prípadoch a hoci má záblesky talentu, chýba mu vyrovnanosť a systematickosť. Valverde musí v oboch prípadoch nájsť vo svojom systéme pre hráčov ideálnu pozíciu a integrovať ich tak, aby mohli prezentovať svoju najvyššiu úroveň.

Zvýšiť intenzitu cirkulácie lopty

Barcelona zvyčajne ukončí zápas s vyšším percentom držania lopty ako súper, ale rýchlosť prihrávok nie je taká ako predtým. Súperi poznajú hru Blaugranas naspamäť a vďaka presingu dokážu rozohrávku prekaziť. Katalánci tak majú problémy akciu vôbec založiť. Rýchlejšia cirkulácia lopty medzi hráčmi Barcelony je kľúčová, aby sa potom mohli vyhnúť súperovým formáciám a trochu ho potrápiť. Valverde sa musí postarať o to, aby stred poľa bol opäť kľúčový.

Zlepšenie fyzickej prípravy

Fyzická príprava hráčov FC Barcelona bola kritizovaná aj v predchádzajúcich sezónach a teraz sa opäť ocitla pod paľbou kritiky. Niekoľko hráčov prvého tímu na začiatku sezóny kritizovalo predsezónne turné s dvojicou dlhých cestovaní. Počas zápasov je zjavné, že súperi Barcelony majú ďaleko lepšiu fyzickú kondíciu. Medzi kľúčové elementy hry Blaugranas patrí presing a ten v poslednom období nefunguje, pretože hráči akoby nevládali behať. Valverde tak musí zlepšiť fyzickú kondíciu svojich hráčov, inak sa problémy v hre Blaugranas nevyriešia. Mužstvu by takisto veľmi pomohlo, ak by sa znížil počet svalových zranení.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Filko

33
2019-11-07 16:12:53

To nie su pre neho podstatne veci zjavne, tak menit nic nebude, mozno ani nevie ako...

airman

36
2019-11-07 16:13:20

Uplne staci zmenit zamestnavatela

Dodes

3
2019-11-07 17:38:08

Presne tak. Keď odíde všetko sa zmení.

eror

3
2019-11-07 16:42:51

ale tieto zmeny vyzaduju cas. Neviem si vobec predstavit aky zazrak by sa musel stat aby vsetci hrali tak ako by mali. vyzera to aj na stratu motivacie ta chemia je z muzstva fuc. A to sa nezmeni kym nepride novy trener imho

emiliano

7
2019-11-07 17:28:38

Dobré napísané, akurát nesúhlasím, že Barca má nevyrovnané výkony - sú vonku úplne vyrovnané (stabilne mizerné) a doma už začínajú tam smerovať. Stačí, ak súper viac behá (každý nabehá o cca 10 km viac) a statici a rozmaznaní milionári šľapú vodu. Oni majú radi bago, tam sú špičkou.

xdiko

3
2019-11-07 17:35:39

Vv musí zmeniť jedinú vec,... klub!!!
Aj keď si neviem predstavť tak zúfalý klub, čo by ho zamestnal. Ale to sa aj tak nestane, keďže Barto stojí za ním

Cizinkx

8
2019-11-07 17:36:23

Však je to stále dokola, stále a stále. Zadna změna tu nefunguje. Změní se něco co je markatní a další zápas je stejně vše pri starém. Vedení a jejich nepochopitelné přešlapy s týmem a trenérem. Milion článku co se musí změnit a stejně se nic nezmění. On je v tom svojem systému tak utopený a natolik ve sračkách, že už rezignoval na něco. Jakmile to nespasí Messi, tak je uplně vyčpělí pán Trenér. Opět až se někdy vyhraje, tak se zase vsichni budou klepat na rameno, jak je to fantastické. Pak přijde zase šnura nahovno zápasu, a zase se řekne že se to změní a co se musí změnit a že potřebují čas, a že potřebují tamto, a trpělivost. Boha pokud se neudělá radikální řez nezmění se v týmu nic. Nejhorší na tom je že lidem stačí že vedou ligu a skupinu. WTF lidi vubec nemají nějaký standarty nic. Jim stačí že v tabulce vidí první. A ostatní přehlídnou a přece dobrá prace. Tenhle tym potrebuje zmenit od základu a totální drill, oni potrebují nalézt chut k fotbalu. Ted je to jen čutálisti s obřím platem který zajímá víc mimofotbalové věci než ty fotbalové. Pohodlní s trenérem co jim nedá zápřah, nemá respekt. Celý svět to vidí, ale jen idioti ve vedení ne. A proc? Protože by přiznali svojí chybu, tak si tam kašpara budou držet zuby nechty a až mu skončí smlouva, tak jako že dobrá práce za to co odvedl poklepou si na rameno. Jako že výhra pro všechny strany. Dokud tady bude tohle vedení a hráči jsou i po několika leté herní sračce stále jako v bavlnce, tak se nic nezmění.

tunno

2
2019-11-07 17:54:36

1. Pressing

maryann

5
2019-11-07 18:31:55

Co by mal zmenit?
Nahucat na hracov,ktori sa flakaju
zmenit zalohu/Raki,Busi,Arthur su z formy/- takze: Alena,Vidal,De Jong,Puig- Fati do B-cka, Perez na kridlo,Grizzy na hrot,Junior a Todibo do obrany....Myslim si,ze radsej prehrat zapasy s tymito hracmi,ktori budu makat zo vsetkych sil,aby sa ukazali a budem vidiet nejaku snahu/ -uz nechcem " zazitok" z Granady,ked som nazivo videl nezaujem o behanie,o hru...a Levante bolo podobne,i ked som to z obyvacky znasal lepsie....

adriano

0
2019-11-07 21:04:59

Valverde mení veci už tretí mesiac ale nič žiaľ po ňom nevidno žiadne zlepšenie hry.Ide si svoj level.

Milan2218

0
2019-11-07 22:18:29

Presne vsetko zhrnuli vzdy na zaciatku vety neviem nac to rozpysuju dal Valver prec raki tez busi tez vidal na poslednych 20 min Piqe tez a treba davata prostor mladym ktory maju potencial radej si pockam rok dva a potom oslavovat trebl nez cakat ze ten traget a ten uz nist racej dufam ze ras pojdem na staru dobru BARCU pozriet a bude sa tam radost opit zo stastia ne zo zialu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.