Valencia je nespokojná s rozdelením financií za účasť v Španielskom superpohári, ktorý sa bude konať na budúci rok v januári. Valencia totiž aj v prípade víťazstva na turnaji získa značne najmenší finančný obnos. Existuje dokonca možnosť, že sa z turnaja odhlási. V tom prípade by ju nahradil Betis Sevilla.

Počas včerajšieho žrebu semifinálových dvojíc Španielskeho superpohára prezident RFEF Luis Rubiales priznal, že jeden zo štvorice účastníkov nie je spokojný s prémiami, ktoré dostane. Nie je ťažké domyslieť si, že ide o Valenciu. Víťaz Kráľovského pohára chce celú záležitosť dohnať až na arbitrážny súd, aby ten určil sumu, ktorú má dostať.

RFEF poskytla klubom detaily rozdelenia finančných prostriedkov len minulý týždeň. Kým Barcelona a Real Madrid majú garantovanú čiastku po 9 miliónov eur, Valencia dostane len 6 miliónov. Madridský denník Marca tvrdí, že konečná suma sa skladá z troch častí. Prvou časťou je pevná suma za účasť vo výške 1 milión euro. K tomu sa priráta pevná suma za výhru v superpohári a tá je rovnaká pre všetkých. Treťou časťou je suma za historické výsledky klubov. Tá posledná časť značne prevyšuje dvojicu predchádzajúcich. Môže tak dôjsť k situácii, že Valencia ako víťaz turnaja dostane na účet menej peňazí ako Real či Barcelona.

Valencia sa už na nový formát sťažovala. Tvrdí, že tento krok len zväčšuje rozdiely medzi najväčšími klubmi a zvyškom. Ak teraz nebudú protestovať, tieto podmienky budú platiť aj v nasledujúcich rokoch. Prezident Valencie Anil Murthy po žrebe povedal: "V predchádzajúcej sezóne sme nesúhlasili so zmenou formátu a presune turnaja na polovicu sezóny. Musíme brániť naše práva. Takisto nesúhlasíme s rozdelením financií. Ide o štyri skvelé mužstvá a nemôžeme sa deliť nerovnomerne. Odpovedal som na list Rubialesa a akceptoval som arbitráž. Budeme o naše práva bojovať," uviedol.

Existuje tak možnosť, že Valencia z turnaja nakoniec odstúpi. V tom prípade by tento klub nahradil Betis Sevilla. Médiá však informujú, že ak sa Valencia k tomuto krajnému kroku odhodlá, federácia ju potrestá.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

janpet

21
2019-11-12 19:07:35

Nech tam poslu svoje Bčko, takisto aj my a zvysok

Pigue

31
2019-11-12 19:18:12

Vyborne. Treba tu somarinu bojkotovat

Marcika1899

0
2019-11-13 10:39:37

suhlasim s tebou treba ignorovat zem v ktorej zeny na futbal nesmu a lm-ov zakazuju 4 rok

cukr86

37
2019-11-12 19:38:55

Mají pravdu. Nechápu proč by každý klub měl dostat jiné peníze. Všichni hrajou stejnou soutěž, tak ať to je rozdělené spravedlivě. Už tak z celého poháru dělají šaškárnu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.