Obranca FC Barcelona sa dnes na zraze francúzskej reprezentácie zúčastnil tlačovej konferencie. Nechýbali ani otázky o Messim či Griezmannovi.

Messi a Griezmann

"Messi je veľmi spokojný, nedáva nám rozkazy ani nás netrestá. V prípade Griezmanna sa deje to isté, čo sa dialo aj v mojom prípade. Dialóg prichádza krok po kroku. Messi má okolo seba silný kruh, kamaráti sa s Luisom Suarezom, ale je veľmi otvorený a časom dôjde ku kontaktu. Môžete s ním hovoriť o mnohých veciach, nielen o futbale. Leo nám pomáha každý deň."

Griezmann potrebuje čas

"V takom klube ako Barcelona nie je jednoduché sa integrovať, pretože v ňom hrajú rôzni hráči, ktorí majú spoločné skúsenosti a mužstvo má špecifický herný štýl. Ide o pozičnú hru, na ktorú musíte byť zvyknutý. Griezmann potrebuje na adaptáciu čas, aby dal zo seba na trávniku všetko."

Barcelona vs Atlético

"V Barcelone sa snažíme získať loptu čo najvyššie, naše úsilie sa sústredí na 20-30 metrov. Atlético sa sťahuje do obrany a koridor má už 50-60 metrov. Fyzicky sa nejedná o to isté úsilie, je potrebné sa na to pripraviť psychicky. Antoine dennodenne trénuje, aby to všetko zlepšil."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

quentin

13
2019-11-12 21:53:46

Rondo vraj máte frekvenciu ako koľko dokáže brutálne namakaný comp výpočtov. Takže tika taka by mala fungovať. Problém je, že ste statickí! A prečo? Lebo chýba kondička a nemáte ani fyzickú vytrvalosť. A vie to celý futbalový svet. Takže, už aj keď ktosi vbehne do priestoru, tak prečíslenie sa nekoná, lebo hráč s loptou radšej zvolí prihrávku dozadu, lebo sa necíti na pobehnutie alebo sa bojí prípadnej straty a vie, že ani nabiehajúci hráč ani on, že nieže nezvládnu pressing po strate, ale vedia, že nebudú vládať ani sa včas vrátiť brániť protiútok. A to je smutné. A to je ten problém.

quentin

17
2019-11-12 22:02:39

Tu už nie je problém so žiadnou a s nikoho adaptáciou. Kecy a kecy o adaptácii. Príprava na p..u. Spomeňte si, v akej rýchlosti išla Pepovi tiki taka smerom dopredu a rovnako brutálny pressing po strate bol okamžitý. Že prišli súperi s tzv. autobusom? To v prípade, že sa stihli vrátiť alebo to hrali od začiatku tak. Ale aj to vedeli riešiť.

senior47

5
2019-11-13 10:17:19

Konečne niekto hovorí zásadné parametre našej hry. Mám ten istý názor. Niektorý tu nadávajú na City (šejkov a pod). Mne ide o prácu Guardiolu, pozrime sa na tent istý prístup City. Tiki-taka ale veľmi rýchlo, kvalitné prieniky krídiel, ale okamžitý pressing pri strate lopty, zväčša na polovici súpera, často v útočnej zóne. Nato treba 100 % kondíciu. Žiaden šport dnes bez kondície a rýchlosti neuspeje.

senior47

1
2019-11-13 10:18:52

slovíčko Niektorí -opraviť

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.