Frenkie de Jong poskytol krátky rozhovor pre holandský Fox Sports, v ktorom sumarizoval prvé mesiace v drese Blugranas.

22-ročného záložníka rozosmiala otázka, čo si myslí o tom, že ho katalánska tlač vníma ako dôležitejšieho hráča, než Arthura a Sergia Busquetsa: "Neviem... Médiá to môžu preháňať. Pravda je taká, že tomuto všetkému neprikladám veľkú dôležitosť, ale samozrejme, že sa mi páči, ak analýzy o mne sú pozitívne," povedal.

De Jong vysvetlil, že hranie na rôznych pozíciách mu pomáha v adaptácii v mužstve: "V strede poľa hrám na všetkých pozíciách. Niekedy musím hrať ako defenzívny záložník, niekedy bližšie k ľavej strane, inokedy napravo... Najdôležitejšie je, aby som odohral čo najviac zápasov, pretože týmto spôsobom skôr nadviažem vzťahy s hráčmi, ktorí ma obklopujú," vysvetlil.

Holanďan sa chcel vyhnúť polemike na tému zlej fyzickej kondície niektorých jeho spoluhráčov: "Možno je to len váš dojem. Ja sa v tejto Barcelone cítim geniálne a chcem sa len ďalej rozvíjať. Dúfam, že sa na konci ročníka obzrieme a uvidíme, že sme odohrali skvelú sezónu," povedal.

Do Jong by mal v sobotu vo farbách Holandska nastúpiť na zápas proti Severnému Írsku a potom v utorok proti Estónsku. Pôjde o posledné kvalifikačné zápasy v boji o miestenku na EURO2020. Záložník je názoru, že teraz je ten správny čas na túto dvojicu dôležitých zápasov: "Cítim sa dobre a sviežo, som v dobrej forme. Naposledy som bol trochu unavený, pretože som musel veľa cestovať, ale teraz sa cítim geniálne," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Samurajj

9
2019-11-13 18:50:58

Uz teraz moj oblubenec.. neskutocny pohodak a frajer

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.