Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona je spokojná s postupmi Emersona v Betise Sevilla. Pravý obranca má v súčasnosti 20 rokov a aktuálne hoci je hráčom FC Barcelona, hráva práve v Betise. Aktuálne bol dokonca povolaný do reprezentácie Brazílie.

Barcelona pravidelne sleduje všetkých svojich hráčov, ktorí pôsobia na hosťovaniach v iných kluboch. Emerson nie je výnimkou. Mundo Deportivo píše, že pravý obranca je hráčom Barcelony už o 1. júla, kedy ho Katalánci kúpili z Atlética Mineiro za 12 miliónov eur, ale počas prvých dvoch sezón bude pôsobiť na hosťovaní v Betise Sevilla, čiže do roku 2021. Katalánsky denník dodáva, že hodnotiace správy o Emersonovi sú dobré a potvrdzujú, že Barcelona urobila jeho kúpou dobré rozhodnutie. V súčasnosti má na konte 2 góly a 3 asistencie v desiatich odohraných zápasoch za Verdiblancos.

Pokiaľ sa Emerson bude aj naďalej rozvíjať týmto tempom, k Barcelone sa môže pripojiť aj skôr. 20-ročný obranca už neraz uviedol, že chce byť na Camp Nou úspešný a obliekať dres Blaugranas je jeho snom. V súčasnosti však v tíme Barcelony nie je pre neho miesto, nakoľko hráč nemá európsky pas a v Barcelone sú všetky pozície pre cudzincov spoza Európskej únie už obsadené - Arthur, Arturo Vidal, Moussa Wagué.

Mundo Deportivo pripomína, že Barcelona zvažovala príchod Emersona už v lete, keď existovala možnosť odchodu Semeda do PSG. Betis však trval na tom, aby hráč zostal v jeho kádri. Katalánci mohli hráča napriek tomu získať, pretože Betisu ponúkli 9 miliónov eur. Veľký podporovateľom Emersona je športový riaditeľ Barcelony Éric Abidal. Barcelona si cení fyzické predpoklady 20-ročného hráča a takisto jeho technický talent či to, že sa rád zapája do ofenzívnej hry. O tom, že Emerson napreduje a rozvíja sa, svedčí aj fakt, že bol povolaný do brazílskej reprezentácie.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: marca.com

mikimi122

17
2019-11-15 14:10:24

Kvalitných mladych RB je na dnešnom trhu málo. Mne osobne vadí, že dvaja najlepší RB -Trent a Kimmich sú pomalý. Ja osobne mám radšej rychlych krajných bekov, ale tí sa ako keby pomalý vytrácajú. Najskôr to je tým, že sa čoraz viac tímov uzatvára v 16-stke a tam už rýchlosť až tak nepomôže. Z Emersonoveho progresu som prekvapený a dúfam, že v blizkej budúcnosti buď on, alebo Wague vyprevadia Roberta z RB.

kluc

5
2019-11-15 20:53:29

Hej a privítajú ho v strede zálohy namiesto Puiga :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.