Súčasný tréner Chongqing Lifan a bývalý hráč FC Barcelona Jordi Cruyff poskytol rozhovor, v ktorom hovoril o dôležitosti svojho otca a výzvach, ktorým čelí každý futbalový tréner.

Johan Cruyff

"Od mladého veku som vedel, že otcovi sa nikdy nebudem môcť vyrovnať. On bol jedným z vyvolených."

"Inaugurácia Estadi Johan Cruyff bol nezabudnuteľným momentom, jediným svojho druhu. Môžem jedine vyjadriť vďačnosť za všetky tie gestá obdivu, úcty a rešpektu."

"Katalánsko je na medzinárodnej scéne v súčasnosti v popredí. Z časti sa tak stalo aj kvôli športovým úspechom Barcelony za posledných 25 rokov."

Trénerská kariéra

"Keď vycestujete do zahraničia, musíte sa vedieť prispôsobiť novej kultúre, pracovnej metodológii, jazyku a zvykom. Vlastne tieto prvky ma definujú ako trénera."

"V dnešnej dobe sa hľadajú predovšetkým okamžité výsledky, tréneri trpia kvôli nedostatku trpezlivosti. Tréneri, ktorí začínajú svoje dobrodružstvo, by mali počúvať, premýšľať a vydať sa vlastnou cestou. Prehry nemusia byť zlé. Musíte vynaložiť veľké úsilie a poučiť sa zo všetkého."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

cruyff

2
2019-11-14 18:20:14

JORDI, vieš si to predstaviť, že ak by neposadili Rosella do basy a neboli velke tlaky futbalovej verejnosti, tak inauguracia ESTADI JOHAN CRUYFF by bola scifi,,,...nestihol som inauguraciu, ale pridem si ten ESTADI vychutnať aj s nejakým zápasom..visca...

emiliano

-1
2019-11-19 14:06:02

Jordi, nedostatok trpezlivosti s trénerom sa netýka Walverdého, on je vyvolený, v inom klube by už dávno nepracoval.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.