Bývalý hráč FC Barcelona včera oznámil, že po tejto sezóne v japonskej lige ukončí aktívnu hráčsku kariéru. Dnes poskytol krátke vyjadrenia pre rozhlasovú stanicu Cadena SER a Onda Cero.

Najdôležitejší gól v kariére

"Spomínam si na góly strelené hlavou, pretože to nie je moja najsilnejšia stránka. V pamäti mi zostali aj góly strelené z polovice ihriska. Ak by som mal poukázať na jeden gól, povedal by som, že by to bol gól strelený Manchestru United vo finále Ligy Majstrov z roku 2011. Bol to pekný gól a dodal nám potrebný pokoj, pretože sme viedli 3:1."

Číslo 7 v reprezentácii Španielska

"Polemika týkajúca sa toho, kto bude nosiť dres s týmto číslom [iným kandidátom bol Raúl; pozn. red.], existovala skôr vonku. Raúl prestal pôsobiť v reprezentácii Španielska a mal som šťastie, že som to číslo zdedil. Toto číslo sa mi veľmi páči a bol som hrdý, že som s ním mohol hrávať v španielskom národnom tíme."

Andrés Iniesta

"Iniesta je ako býk a hrá na fantastickej úrovni. Stále má pred sebou veľa futbalového času a dúfam, že svoju kariéru maximálne predĺži. Andrés je naozaj vo veľmi dobrej forme. Príležitosť stráviť a užívať si posledné mesiace kariéry po jeho boku bola skutočná radosť."

Rozhodnutie o ukončení kariéry

"Ľudia sú tu trochu prekvapení, že nechcem pokračovať v kariére. Nechcel som však od futbalu odísť kvôli zlej dispozícii. Tomuto momentu som sa chcel vyhnúť. Telo vás nie vždy varuje."

Vzťahy s Messim

"Medzi nami nikdy nebola žiadna polemika. Nikdy som nemal žiadny problém so spoluhráčmi v tíme ani s žiadnym súperom. Messi je skvelý kamarát, ktorý vyznáva takú istú športovú disciplínu ako ja a som šťastný, že som s ním mohol hrať v jednom tíme."

Najlepší moment

"Možno to bol ten okamih, kedy rozhodca naposledy pískol vo finále s Holandskom a Španielsko vyhralo Majstrovstvá sveta. Mal som šťastie, že som sa narodil v tejto generácii a mohol som si užiť túto chvíľu."

zdroj: Cadena SER, Onda Cero
foto: fcbarcelona.com

JeseBOSS

top komentár
46
2019-11-15 17:05:42

LEGENDA

Milan87

8
2019-11-16 07:37:17

Odkedy odisiel z repre tak spanielom chyba hrot a nikto nebol schopný ho nahradit

jorge78

1
2019-12-19 21:50:28

......Joooo to byl ÚTOČNÍK!!!......

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.