Ivan Rakitič bol dlhé roky kľúčovým hráčom základnej zostavy FC Barcelona. V tejto sezóne sa však niečo zmenilo a Chorvát väčšinou vysedáva na lavičke. V rozhovore pre Universo Valdano opäť jasne uviedol, že futbal chce hrať aj naďalej.

Ernesto Valverde nepovažuje Ivana Rakitiča vo svojich plánoch pre túto sezónu za podstatného hráča, čo dal na známosť počas nejedného zápasu a preto by januárový odchod Chorváta z Camp Nou nikoho neprekvapil: "Za posledného 5 a pol roka som tu obetoval veľa a chcem si to aj naďalej užívať," vysvetľoval Rakitič v rozhovore pre Universo Valdano. "Verím svojmu futbalu, mám 31 a nie 38 rokov, cítim sa v najlepšej forme, ale chápem a rešpektujem rozhodnutie trénera," pokračoval.

"Myslím si, že posledná sezóna bola najlepšia v mojej kariére, pracujem tvrdšie, než kedykoľvek predtým a úplne lipnem na detailoch, milujem futbal," vyhlásil.

Za čias Luisa Enriqueho sa Xaviho kariéra v Barcelone chýlila ku koncu a stred poľa katalánskeho klubu sa musel vydať iným smerom. Rakitič súhlasí, pretože uviedol, že sa nikdy nechcel stať kópiou Xaviho Hernándeza: "Nikdy som neprestúpil s tým, aby som zopakoval to, čo dokázal Xavi, pretože to by jednoducho bolo nemožné. Snažil som sa pochopiť ako funguje mužstvo aj klub, a samozrejme, že nemôžem hrať ako Xavi či Messi, no chcel som ponúknuť niečo vlastné a čo som dokázal. Mojou ideou bolo učiť sa od neho a ak by som mal hovoriť o nejakom skvelom kapitánovi, bol by to Xavi," povedal.

Futbal však pre Rakitiča nebol vždy len prechádzkou ružovou záhradou a bol to práve Mochi a Sevilla, ktorí ho zachránili v ťažkej situácii v Schalke, kde predtým pôsobil. Rakitič im je za to nesmierne vďačný: "V Schalke sa mi končila zmluva a chcel som zažiť niečo nové, potom prišla možnosť zo Sevilli. Musím veľmi poďakovať Victorovi Ortaovi a Monchimu za to, že mi dokázali opísať, o čom je Sevilla. Je to neuveriteľne výnimočné mesto, kde som mal to šťastie spoznať svoju manželku a jej rodinu a nemôžete hrať dobre v krajine, kde sa necítite pohodlne, ale vďaka tamojším ľuďom som sa cítil milovaný," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

LaBrie

26
2019-11-15 08:28:55

Podcenil situaciu, ktora nastala po prichode DeJonga.....a to, ze minula sezona bola jeho najlepsia sa riadne sekol....Rakitica mam rad, ale jeho cas sa bohuzial uz naplnil...

dankos

29
2019-11-15 08:34:36

Minulá sezona nejlepší v jeho kariéře? To nemůže myslet vážně. Rakitič toho pro Barcelonu udělal hodně, ale hráči by si měli uvědomit, že Barcelona není klub, kde by si mohli v klidu dohrát až do důchodu. To si může dovolit možná tak Messi, kterej ale i v 35 furt bude dominovat.

StanoM

-1
2019-11-15 08:51:56

Už toľko neplač Ivan ...

Milan87

-7
2019-11-15 09:18:37

Presne!! Už neplac!!! Na ten pláč su tu fans z forcabarca.sk

emiliano

1
2019-11-15 11:48:24

Ivan, Ivan, namiesto koho by si chcel hrať ? Busiho ako centrálneho, nevytlačíš, je to odchovanec a aj keď je pomalý ako ty, lepšie číta hru. A vedľa Busiho sú behaví, mladí záložníci, ktorí udržia loptu, vedia obísť hráča. Jednoducho nepotrebujeme ďalšieho záložníka, ktorý nevie obísť hráča, nevie urobiť rýchly prienik kolmo dopredu, je pomalý a lopty sa zbaví na jeden dotyk.

Malloy

-5
2019-11-15 12:35:38

Ivan Ivan najhoršia tvoja sezóna...

rominho

-7
2019-11-15 13:09:51

ivanko, barce si obetoval vela, zadarmo vsak to nebolo:) sympatak, ale stacilo, maj sa pekne v milane.

footballister

3
2019-11-15 14:44:41

Tebe by určite boli takéto slová príjemné že? Idiot

JanyR111

8
2019-11-15 13:20:39

Ivan je top záložník len taký zmrdi ako na tejto stránke inak to nazvat neviem to nevidia...mozno s dorastom vyhrame alebo dembelem:-D inak porovnajme si hru minulu sezonu a túto...mam pocit ze ked ivan hral tak nasa zaloha hrala a stale ma len 31...!! Samozrejme netvrdim ze v kombinacii s busim to bolo ono ale tak premna top zaloznik...len ten kkt nosaty nevie rotovat skvelych zaloznikov a kombinovať...

Milan87

3
2019-11-15 15:15:35

Vlani sa tu nadavalo že koli nemu ta hra nijak nevyzera lebo hraje zle.
Nejako som si ale nevsimol jeho ignorovanim by sa nasa hra nejako pozvedla. Je ešte horsia ako hra tak aj výsledky. Každý tu chválí nasu novu zálohu ale okrem drzania lopty toho veru vela nepředvedla.
Ale na arthura sa nadávat nemoze . Na jonga už vobec nie a tak si to odsiera zase busi.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.