Riqui Puig v poslednom čase pri nejednej príležitosti vyjadril sklamanie zo svojej situácie v Barcelone. Mladík však dokáže prehovoriť aj na trávniku, čo potvrdil v zápase proti Cartagene. 20-ročný odchovanec La Masie opäť raz dokázal, že si jednoducho zaslúži minúty v prvom tíme.

Šikovný záložník po zápase Barcelony B proti Andorre poskytol rozhovor, v ktorom priznal, že by chcel hrávať aj v prvom tíme a častejšie trénovať pod vedením Ernesta Valverdeho. 20-ročný futbalista mal príležitosť zahrať si pod Valverdem v zápase proti Cartage. Hoci išlo o priateľský zápas, zvyčajne sú vhodné práve na analýzu hry mladších hráčov, no Puig bol rozhodne najlepším hráčom Blaugranas. Bol veľmi aktívny a spod jeho nôh sa rodili najlepšie akcie katalánskeho tímu v spomínanom stretnutí.

Puig opäť potvrdil svoju ašpiráciu na hru v prvom tíme a počas času stráveného na trávniku bol hnacou silou väčšiny akcií mužstva. Hral rýchlejšie, než ostatní hráči a dokázal, že je dobre pripravený na hru v prvom tíme. Pokiaľ ho teda tréner bude potrebovať. Na začiatku zápasu dobre spolupracoval s Dembélém a predviedol niekoľko vydarených driblingov. Predovšetkým však spoluhráčom vytvoril niekoľko dobrých streleckých príležitostí, no Dembélé, Kike Saverio, Dani Morer či Alex Collado ich nedokázali využiť. Prvým bol až Carles Pérez, ktorému sa podarilo akciu Riquiho Puiga aj gólovo zakončiť.

V 66. minúte ho Valverde stiahol z trávnika dole a diváci prítomní na štadióne ho odmenili potleskom. Mnohí si položili otázku, prečo tento hráč nedostáva šance aj v prvom tíme. Je však ťažké očakávať, aby jeho situáciu zmenil nepodstatný zápas proti Cartagene, keď skvelé výkony ukázal proti súperom ako Chelsea, Arsenal či Neapol a nepomohlo mu to k ničomu. Jeho šance na minúty v prvom tíme by mohol zvýšiť odchod niektorého zo záložníkov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

BarcaPB

8
2019-11-15 10:32:11

Tak kvalita by sa ukazala proti silným superom ,ale tym že bude v B ,tak nema si ako dokazať na akej urovni je ci môže konkurovať jongovi ci arthurovi ;-)

Lukahimself

1
2019-11-15 10:45:55

Ono hrát proti primitivním týmum není moc směrodatné. Uvidíme a zhodnotíme snad na jaře po odchodu Rakety a hostování Aleni.

Reekwon

12
2019-11-15 11:10:22

Už dostatečně ukázal svůj potenciál v letní přípravě, kde proti nám nastoupily dobré týmy.

Lukahimself

2
2019-11-15 11:31:06

Já věřím, že se ukáže i v ostrých zápasech. Prostor určitě bude, celkem se na něj těším.

rominho

10
2019-11-15 11:12:10

vieme coho je riki schopny, dokazuje to v predsezónnej priprave aj proti kvalitnym tymom. urcite na to ma, chce to doveru a podporu. tak ako rijkard nevahal odstavit rüstüho na ukor valdesa, alebo ako presadil pep bussyho na ukor yaya toure. victor sa za par rokov stal jednym z najlepsich brankarov a bussy bol uplne najlepsi na svojom poste.

emiliano

11
2019-11-15 11:40:56

Pomery v Barce u záložníkov sú nenormálne. 8 záložníkov, z toho jeden (Cou) je na hosťovaní, teda 7 na súpiske, každé miesto zdvojené a ešte jeden je naviac. Jasné, že Riqui je naviac, nech by hral akokoľvek. Ale podobná situácia je u obrancov, 4 stopéri, 4 krajní, Roberto môže hrať tam i tam. Mnohí sedia, všetkých treba platiť a nič sa nepredáva. Pamätam, že keď sa Pepovi zranili stopéri, stopéra hral Busi alebo Yaya Toure na krátku dobu.

Dermos

9
2019-11-15 12:43:03

Je rozdiel mat talent a rozvíjať sa pod trénerom ako je klopp alebo pep, ako hrať pod nosacom a rozvinúť si akorad tak šedý zákal v oku z toho krásneho behaveho futbalu s totálnym pressingom ktorý hraje Barca pod týmto úžasným anti trénerom!!! valverde je prototyp trénera ktorý môže trénovať tak nanajvýš eibar.. Úplne nemoderny nevýrazný tréner nedokážuc z hráčov vytiahnuť ani polovicu nieto ešte maximum

LaBrie

5
2019-11-15 14:23:58

Taky sikovny hrac a este nie je v acku.....kde sa ma rozvijat, medzi tymi drevorubacmi ?????

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.