Luis Suarez poskytol rozhovor pre klubové médiá, v ktorom okrem iného hovoril o svojom vzťahu s Leom Messim, Luisom Enriquem či najdôležitejších góloch strelených v drese Blaugranas.

Prestup do Barcelony

"Raz sme s manželkou pozerali na fotografie, potom sme upriamili pozornosť na jednu z čias, kedy sme boli na dovolenke v Barcelone. Stál som na nej vedľa obrovskej fotografie Ronaldinha. Vtedy bola pre mňa hra v Barcelone niečím veľmi vzdialeným."

"Príchod do Barcelony, dosiahnuť to všetko, čo sa mi poradilo získať ako v osobnom živote, tak aj profesionálnom, je niečo, čo by som si kedysi ani len nedokázal predstaviť."

Štvrtý najlepší strelec klubovej histórie

"Byť prítomný medzi najlepšími strelcami histórie najlepšieho klubu na svete, ktorý ma tak úžasnú históriu, ma napĺňa hrdosťou."

"Keď som prestúpil do Barcelony, splnil som si sen. Chcel som sa tešiť s mojimi spoluhráčmi. Nečakal som, že toho toľko dosiahnem."

"Strieľate čoraz viac gólov, v sezóne 2015/2016 som bol najlepším strelcom. Je zrejmé, že sa postupne približujete k najlepším strelcom v histórii. Tie góly je potrebné oceniť. Nie sú jednoduché pre Kubalu, pre Samitiera, pre Lea či pre mňa."

Najdôležitejší gól

"Nastrieľal som 185 gólov. Je ťažké vybrať len jeden. Z posledných si spomínam predovšetkým na gól z uplynulého roku proti Atléticu Madrid na Camp Nou. Pekný bol aj ten do siete Sevilli. Takisto si pamätám na prvý gól proti Interu po prihrávke od Artura Vidala... To, že sa mi ho podarilo streliť na Camp Nou malo za následok, že som sa vtedy cítil výnimočne."

Debut v roku 2014

"V tie dni som bol veľmi nervózny. Dokonca aj teraz som počas zápasov niekedy nervózny. Môžete si predstaviť, aký nervózny som bol počas môjho prvého zápasu vo farbách Barcelony na Santiagu Bernabeu. Predtým som nehral, chýbal mi rytmus, znepokojoval som sa nad tým, čo bude, ak sa mi nepodarí prihrávka... Od Luisa Enriqueho som však dostal úžasnú podporu. Ten so mnou hovoril už počas prestupu a veril mi podobne ako spoluhráči z mužstva."

Luis Enrique

"Bol to jeden z najdôležitejších trénerov v mojej kariére, mal veľký vplyv na moju osobnosť a spôsob bytia. Je to veľmi čestný tréner. Vďaka nemu som veril, že po ťažkých udalostiach na Majstrovstvách sveta v roku 2014 môžem prestúpiť do Barcelony. Chcel som mu venovať gól. Bolo to najmenej, čo som mohol urobiť pre neho a pre jeho rodinu. Xana bola veľkým fanúšikom Barcelony."

Priateľstvo s Messim

"Veľmi mi pomohol v osobnom rozvoji. Od začiatku sme si rozumeli. Od obyčajného známeho to prešlo ku kamarátstvu a momenty, ktoré sme spoločne prežili, sa preniesli aj na trávnik. Všetci vedia, že je najlepší na svete. Dokázal to, robí to po celý čas."

"Neraz ukázal, aký je dobrý človek. Pomohol mi, keď som bojoval o Zlatú kopačku, ja som pre neho robil to isté. Nedávno mi na štadióne Eibaru daroval gól."

Najbližšia budúcnosť

"Blíži sa nádherný mesiac. Pre hráčov aj fanúšikov. Blíži sa El Clásico. Na tento zápas musíme byť pripravení mentálne aj fyzicky. S určitosťou nevyhráme všetky zápasy a víťazstvá sa pre nás nebudú rodiť jednoducho, no počítame s podporou fanúšikov."

"V La Lige sme nemali jednoduchý začiatok. Darovali sme body, ktoré sme v predchádzajúcich sezónach nestrácali, ale vieme, že iné mužstvá takisto súťažia."

Požiadavky od deviatky Barcelony

"Hráči žijú po celý čas v strese. Ale na to sme tu. Musíme byť pripravení na to, aby sme každé dva či tri dni hrali na najvyššej úrovni."

"Keď prichádzate do Barcelony, dúfate, že budete vyhrávať tituly, ale dôležité sú aj iné momenty, ktoré vám umožňujú rozvíjať sa, zlepšovať hru."

Kontakt s fanúšikmi

"Ľudia vedia, že som žiadnu loptu nepovažoval za stratenú, nikdy som sa nevzdal. Oceňujú moju prácu a úsilie, ktoré vynakladám v každom zápase. Vidím podporu fanúšikov. Je to niečo dôležité pre všetkých hráčov."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

marke7

-14
2019-11-15 21:54:37

Nevím, které média sleduje. Forcabarca určitě ne.

Nalim

-6
2019-11-16 11:15:20

Škoda, že nečíta, lebo tu mu 75% ľudí odporúča odchod, aby mohol byť nahradený poriadnym hrotom, s ktorým sa dá kombinovať. Z minulých spomienok on, ani Barca nevylepšia údernosť a perspektívu. Leo tráp sa s ním ďalej.

xdiko

-1
2019-11-16 15:39:44

Pre niekoho je pískot z tribún signál, že je niečo zlé a pre niekoho pochvala...
Ako by povedal Vv, je dobré, že fanúšikovia pískajú, aspoň vieme, že tam ešte sú... :)

Milan87

0
2019-11-17 14:16:32

Kedy suareza vypiskali???
To tu ešte nebolo tak aspoň netrep

andres550

1
2019-11-19 08:47:31

Títo tu fanúšikovia, ach bože, všetci ste tu majstri sveta. Nuly, čo dokážu len pi*ovať v krčme pri pive. Čo ste dokázali vy vo vašich stroskotaných životoch? Spálte dres FCB a choďte fandiť PSG alebo Juventusu, tam sa môžete odbavovať na víťazstvách každú nedelu a tešiť sa každý rok z titulu...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.