Holandsko v poslednom zápase kvalifikácie na EURO remizovalo na pôde Severného Írska 0:0 a vybojovalo si miestenku na budúcoročných Majstrovstvách Európy. Frenkie de Jong odohral celý zápas a po záverečnom hvizde ho vyspovedali holandské médiá.

Postup na EURO

"Všetci sme šťastní, že ideme na Majstrovstvá Európy. Taký bol náš cieľ. Bezgólová remíza s Írskom? Myslím si, že by sme nemali byť sebakritickí, aj keď sme tu mali vyhrať. Nebol to jednoduchý zápas, hoci súper nám narobil naozaj veľké problémy. Každý z nás chcel zvíťaziť so mnou na čele."

Nemecko vyhralo skupinu

"Bez ohľadu na to, či v žrebe padneme do prvého alebo druhého koša, na to, aby sme získali trofej, budeme musieť vyhrať so všetkými."

Holandsko chce titul

"Každé mužstvo si pôjde po titul z EURO. V opačnom prípade na tento turnaj nemusíte ani cestovať. Holandsko nie je favoritom, ale máme naozaj dobrý tím. Všetko je možné. Pôjdeme si po víťazstvo a posnažíme sa vytvoriť niečo pekné."

Oslavy postupu?

"Neviem, či je naplánovaná nejaká oslava. Či sa Koeman rád zabáva? Snaží sa nás pred týmto chrániť, ale na túto tému som počul rôzne historky (smiech). Bude lepšie, ak nepoviem nič, lebo potom nebudem hrať. A to by som nechcel."

zdroj: voetbalprimeur.nl
foto: twitter

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.