Gerard Piqué v rozhovore v programe El Partidazo de COPE hovoril o viacerých veľmi zaujímavých témach. Rozhovor vám prinášame aj na ForcaBarca.sk.

Davis Cup a Barcelona

"Je to niečo iné, ako veci, ktoré som robil doteraz. Nebojím sa, chcem, aby sa to už začalo, pracujeme na tom štyri roky."

"Madrid je vlastne môj druhý domov. Napriek rivalite medzi Barcelonou a Realom som s tým nikdy nemal problém. Na prechádzkach Madridom som strávil veľa hodín, ľudia ma prosili o fotografie, vítali sa so mnou... Boli to fanúšikovia Madridu, ktorí so mnou chceli mať fotku. Mimo trávnik je všetko normálne. Budem trénovať s Barcelonou, tak ako bežne a v niektorý deň pricestujem do Madridu. Už som o tom hovoril s Valverdem. Najdôležitejší je zápas s Leganes v sobotu, musíme získať 3 body."

"Neprekáža mi, že sa hovorí, že sa sústredím na Davis Cup viac ako na futbal. S novinármi je to raz tak. Vedel som o tom. Vedel som, že ak zahráme horšie, tak sa stane práve toto. Uplynulá sezóna patrila medzi moje najlepšie v kariére a to som bol už plne angažovaný do Davis Cupu. Spím len málo, pretože mám veľa práce, ale v dni, kedy sú zápasy, spím po 8 hodín a urobím si aspoň 2 siesty. Aby som hral dobre v takom klube ako Barcelona, musím byť jedným z troch najlepších hráčov na svojej pozícii. Po celý čas hrám len tu, neviem, koľko ešte budem hrať, snažím sa každý rok prežívať tak, ako by bol ten posledný, pretože jedného dňa príde čas na rozlúčku, tak ako v prípade reprezentácie."

Piskot počas reprezentačných zápasoch

"Mohol som odísť hneď v prvý deň, ale neurobil som to. Piskot je len takou módou. Z časti je to vina tlače. Uskutočňovala ankety, pýtala sa ľudí na uliciach.... Ľudia v televízii diskutovali o tom, či by na mňa ľudia mali pískať. Viem, že je to súčasť divadla, hry. Vo veku 31 rokov som už počas týždňa stráveného na reprezentačnom zraz v Las Rozas nebol šťastný."

"Príčinou toho bolo, že som sa stal menej citlivejší. Kritika na mňa nemala veľký vplyv... Každý má svoj názor, je potrebné ho rešpektovať."

Zdieľanie šatne so Sergiom Ramosom na ihriskách v Tokiu

"Možno to tak bude, nie je to v rozpore so zákonom. Nezatváram žiadne dvere. Aj keby to bolo jedno z mojich prianí, verejne by som o tom nehovoril, nie je správne robiť také veci. Ak by som chcel, aby to tak bolo, porozprával by som sa s trénerom."

Real Madrid má na prípravy na El Clásico o 29 hodín menej ako Barcelona

"Budú mať viac času na oddych pred ďalších El Clásicom. Vždy sa objavia sťažnosti. Takto vyzerá kalendár, všetko sa začalo tým, že zápas nebol odohraný vtedy, keď bol naplánovaný. Polemika je vždy. Ak by to bolo naopak, určite by sme sa sťažovali. Veľa sa o tom hovorí, pretože je to El Clásico. Ak sa obzriem späť, vždy sme mali menej odpočinku ako Real práve my."

Pokojný zápas

"Určite to tak bude. Sme presvedčený, že by to tak bolo aj v prípade, ak by sa zápas odohral v pôvodnom termíne. Isté veci by sa diali na jednej ulici v Barcelone. Na Camp Nou by sa nestalo nič. V Španielsku sa na futbalovom štadióne už roky nič nestalo. Som úplne presvedčený, že by sa nič nestalo teraz a nič sa nestane aj 18. decembra."

Prečo dostávaš toľko žltých kariet?

"Za protesty a tak ďalej. Je to len náhoda. Neviem, či mám 9 alebo 10."

Kritika Barcelony

"Mali by sme hrať lepšie, to je isté, ale možno na nás padá priveľa kritiky. Je prehnané takýmto spôsobom kritizovať mužstvo, ktoré vyhralo 2 ligové tituly a v súčasnosti je na pozícii lídra. Barcelona je klub, ktorý sa nesústredí na výsledky. Nestačí len vyhrávať, musíme zároveň hrať dobre. Fanúšikovia nám to dali najavo. Pravda je taká, že nehráme na očakávanej úrovni a diskutujeme o tom v šatni. Musíme zachovať pokoj a neznervózňovať sa."

Výjazdové zápasy

"Je to ťažšie. Vždy chceme vyhrávať a dávať zo seba všetko. Niekedy sa nám to nedarí. V šatni sme o tom veľa rozprávali. Nie je to prvýkrát za posledné roky, kedy nehráme dobre. Musíme zachovať pokoj."

Valverde

"Tréner sa na titulných stranách objaví ako prvý. Noviny však po zápasoch nikdy nečítam, takže reakcie ľudí nepoznám."

Griezmann

"Ako Real Sociedad, tak aj Atlético Madrid hrali na neho. V Barcelone je to však vzhľadom na úroveň hráčov iné. Musí si hľadať miesto a ide mu to čoraz lepšie, pretože má talent a schopnosti."

Prestup Neymara

"Už som vysvetlil ako to vyzeralo. To však zostane vo vnútri klubu. Navrhli sme to, pretože sme chceli pomôcť klubu."

Predĺženie zmluvy v prípade Lea Messiho

"Jeho zmluva nekončí tento rok. Je to niečo medzi ním a Barcelonou. Zdá sa mi, že jeho zmluva nie je ohrozená."

Rakitič v poslednom čase nehrá

"Chápem, že môže byť frustrovaný. V klube sme na to, aby sme hrali. Pokiaľ to tak nie je, je to ťažké. Každý deň musíte dokázať, že ste lepší, než ostatní."

Mbappé či Neymar

"Obaja sú úžasní."

Nadal či Federer?

"Povedal by som, že Rafa."

Cruyff či Guardiola?

"S Cruyffom som nebol toľko v kontakte, s Guardiolom som strávil veľa rokov."

Liga Majstrov alebo Majstrovstvá sveta?

"Prvá Liga Majstrov s Manchestrom United, prvá s Barcelonou, prvé Majstrovstvá sveta... To všetko bolo úžasné. Pocity po všetkých tých výhrach boli úžasné."

Messi alebo Maradona?

"Samozrejme, že Messi. Môžete sa hádať, či má niekto viac talentu ako Leo, ale to všetko, čo za posledných 15 rokov vyhral a tie jeho vyrovnané výkony..."

Klopp či Mourinho?

"Klopp sa mi vidí ako úžasný chlap. S Mourinhom som sa stretol na tenisom turnaji, hovorili sme spolu... Urobil na mňa dojem dobrého človeka."

Španielsky superpohár v Saudskej Arábii

"Šport slúži na to, aby otváral krajiny, ktoré sú uzatvorené. Španielsko organizovalo Majstrovstvá sveta po období diktatúry. V tom čase boli niektorí určite proti. Keď počúvame o tom, aké veci sa dejú v Saudskej Arábii, chytáme sa za hlavu. Žije tam však veľa mladých ľudí, prečo by sme teda nemali využiť šport na to, aby sme ich situáciu zlepšili? Musíte cestovať, aby ste spoznali nové kultúry - ženy môžu v Saudskej Arábii jazdiť autom už viac ako jeden rok, krajina sa mení."

zdroj: Cadena COPE
foto: facebook

Mascherano

10
2019-11-19 19:14:05

Pique ma vzhľadom na to že sme lídri všade pravdu ale môžme byt radi ze naši rivaly nemajú formu aj keď sa mi zdá že na Real sa niečo chytá.. Každopádne by som radšej túto sezónu nič nevyhral s pekným futbalom ako vyhrať ligu so súčasným futbalom

Milan87

2
2019-11-19 20:57:44

Velký sympaťák. Je hněď jasné ako je nad vecou.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.