Reprezentačná prestávka sa skončila a FC Barcelona zajtra odohrá ligový zápas na pôde Leganés. Ernesto Valverde pred týmto stretnutím absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej sa hovorilo o viacerých zaujímavých témach.

Leganés nezačal sezónu dobre, ale Aguirre môže zmeniť všetko. Bude tento tím hrať defenzívnejšie?

"Neviem, aké zmeny môže Aguirre urobiť. Mám istý názor z predchádzajúcich klubov, ktoré viedol, ale na začiatku sa tréner prispôsobí tomu, čo má. Leganés je navrhnutý tak, aby hral istým štýlom. Aguirre má veľkú schopnosť motivovať svoje mužstvá. Máme zlé skúsenosti z tohto štadióna z poslednej sezóny, pretože sme prehrali. Teraz chceme vyhrať, pretože situácia v tabuľke je taká, aká je."

Je Wagué pripravený hrať v základnej zostave?

"Existujú dve možnosti. Môžeme zmeniť taktiku alebo sa jej držať. Moussa sa môže objaviť v obidvoch týchto variantoch. Je celkovo pripravený hrať. V uplynulej sezóne zahral v niekoľkých našich zápasoch a teraz je s nami preto, lebo veríme, že môže týmto výzvam čeliť."

Čo si povedal Rakitičovi počas leta? Bude lepšie ak odíde?

"K súkromným rozhovorom s hráčmi nemám čo povedať. Je pravda, že v mužstve sa menia niektoré veci, na niektorých pozíciách máme veľa hráčov, ale teraz vôbec nerozmýšľam o zimnom prestupovom období. Spolieham sa na všetkých, snažím sa vybrať tých najlepších."

Piqué bol v Madride, kombinoval tréningy s Davis Cupom. Čo si o tom myslíš?

"V závislosti od toho, či bude v dobrom stave alebo nie, uvidíme, či bude na zozname povolaných. Tento týždeň som s ním hovoril na tému záležitostí, ktoré idú mimo futbal. Myslím si, že je koncentrovaný. Ak budem vidieť, že je koncentrovaný a hrá dobre, tak bude hrať. Ak nie, zahrá niekto iný."

V akom stave sú hráči z Južnej Ameriky po reprezentačnej prestávke?

"Myslím, že všetci sú v poriadku. Po dlhých cestách sa vrátili v dobrej forme, ale tie cesty boli v porovnaní s inými reprezentačnými prestávkami aj tak kratšie."

Dnes odletíte do Madridu. Dostane Piqué povolenie, aby potom odišiel na Davis Cup?

"Pokiaľ poletí, tak uvidíme, či áno alebo nie. Musíte ho nechať na pokoji, zajtra máme dôležitý zápas."

Znepokojuje ťa situácia v obrane?

"Nie. Máme hráčov, ktorí v prípade potreby dokážu zaskočiť za zranených alebo preťažených spoluhráčov. Teraz s nami trénuje Dani Morer z Barcelony B a predtým debutoval Araujo. Máme vhodných hráčov, aby sme vyriešili možné problémy."

V akom štádiu adaptácie sa nachádza Griezmann?

"V novembrovom, tak ako všetci. Niekedy už neviem, ako mám odpovedať. V zápase môže byť menej alebo viac efektívny a na základe toho je hodnotený, ale ja si myslím, že je to dobré a dúfam, že bude ešte lepšie."

Znepokojuje ťa, že Griezmann je v reprezentácii v lepšej forme ako v Barcelone?

"Prečo toľko otázok začína 'Znepokojuje ťa'? Prichádzam sem bez obáv a napriek tomu odchádzam znepokojený toľkými vecami (smiech). Sústredím sa na svoj tím a to je pre mňa dôležité. Viem, že Griezmann púta pozornosť, ale do našej hry vnáša veľa. Pomáha nám tvrdou prácou, gólmi, pomáha nám v držaní lopty. Samozrejme, tak ako vždy, sa spoliehame na to, že bude ešte lepšie."

Čo je potrebné urobiť so situáciou Riquiho Puiga?

"Neviem. Každý môže mať nejaký nápad, ale nie je jasné, či bude dobrý. Rozhodnutie je na hráčovi a klube. Chceme, aby bol v blízkosti prvého tímu, ale na jeho pozícii je veľká konkurencia. Niektorí hráči nechcú odísť, pretože si myslia, že to obmedzí ich šancu dostať sa do prvého tímu. V Athletic však bolo množstvo hráčov, ktorí odišli a potom sa vrátili. Cucurella takisto odišiel a je vidieť, že je iným hráčom ako vtedy. O týchto záležitostiach by mal rozhodovať klub. Uvidíme, čo sa stane v zimnom prestupovom období."

Čaká vás náročný program zápasov.

"Bude to veľmi dôležitý týždeň v La Lige aj Lige Majstrov. V stredu nás čaká kľúčový zápas s Borussiou a takisto v lige máme ťažké zápasy s Leganes a Atléticom. Až do Vianoc nás čakajú ťažké zápasy. Musíme sa sústrediť, aby sme tento týždeň začali dobre, čo môže mať vplyv na nasledujúce zápasy."

Je to dobrý moment pre Dembélého?

"Najdôležitejšie je, aby pravidelne trénoval a hrával. Zranenia mu v tom bránili, veľa z tohto dôvodu pauzoval. Rôzne epizódy svalových zranení mu neumožnili hrávať tak, ako sme to od neho očakávali. Dohliadame na jeho situáciu a dúfame, že sa mu budú zranenia vyhýbať."

zdroj: sport.es as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

Reekwon

0
2019-11-22 20:33:26

Dočetl jsem to jen k otázce na Wagueho, dál už jsem na to neměl sílu. To jsou tak neskutečný slinty... "Moussa sa môže objaviť v obidvoch týchto variantoch." Zatím se neobjevil ani v jedné z těch deseti variant, co Valverde používá, aby zmátl dokonale soupeře i fanoušky.

GabrielSVK

-5
2019-11-22 20:38:27

Snáď zajtra a s Dortumndom v LM prehráme, aby ťa už vykopli konečne...

mikimi122

8
2019-11-22 21:55:40

Som zvedavý ako by reagoval Guardiola na Piqueho ohľadom toho jeho Davis Cupu. Mám tušenie, že by Pique dostal také zbabranie, že by si konečne vstúpil do svedomia a začal by sa sústreďovať iba na futbal, no ale žiaľ my máme iba posratého Valverdemu na tej lavičke a tomu je úplne jedno, čo mu hráči robia a tým je to tak lepšie, že si môžu robiť čo chcú. A potom sa pýtajme hráčov, či chcú, aby Valverde zotrval. U každého normálneho trénera by toto Piquemu neprešlo.

myzuFCB

4
2019-11-22 22:02:54

no neverím, že by mu to dovolí. počas aktívnej kariéry a v takom klube akým je Barca sa nemá čo venovať biznisu tak aktívne najmä keď je hráčom základnej zostavy. na to bude mať dosť času po kariére ktorá už aj tak dlho trvať nebude. nanajvýš pár sezón.

ARTURMELO

8
2019-11-22 22:01:28

Som zajtra zvedavý na Dembouza

Cizinkx

6
2019-11-22 23:44:30

Holubníček :). Kdo chce kam pomozme mu tam :). Krásná vizitka našeho vedení a trenéra. Začínalo to vynechánými treninky který mu Valverde omluví at si zaletí dělat byznys do Ameriky. A už to začíná i zápasy :). Super projekt.

Gabrieloo

1
2019-11-23 00:16:04

Verim ze lenglet a arthur su na tribune len aby ich setril na dortmund. Aj ked som zvedavy co bude ak sa umtiti nshodou zrani.

bulldozer

-2
2019-11-23 02:09:25

Ale kdeze, nepozdravili Valverdeho ako prvi tak budu sedet, decka nevychovane.

daVinci

2
2019-11-23 05:52:06

Vidlička v oku by bola prijemnejšia, ako čítať tie jeho žvasty.

On by nerezignoval ani keby Barça nepostupi zo skupiny LM.

daVinci

0
2019-11-23 05:57:53

A Pique, ak sa chce venovat Kosmosu a jeho Pique Capu, tak kludne, s japoncikom o maju rozbehnute, ale nech tym padom skonci s futbalom, takto len kazí morálku v tíme a na ihrisku uz to neni ,,buh vi co." Ja neviem co ten Dodrbelde s nim nenarobí poriadky, ja by som ho s B-čkom poslal trénovať, keď ma futbal, už iba ako hobby.

hoyer11

-2
2019-11-23 08:07:00

Pre boha živého ???!!! Když čtu tyhle odpovědi, říkám si jestli tenhle pán je uklízečka ze šatny prvého týmu nebo kdo to vlastně je ???!!! Uvidíme, zdá sa mi, neviem co bude .....???!!! Kurde kdo ten tým vlastně řídí ??? On je skoro začátek prosince a pán neví co bude v zimní přestávce ??? A jak muze říct, uvidíme co udělá vedení ???!!! V klubu musí bejt neskutečnej bordel a anarchie ..... A Barto musí bejt pěkně za vodou ....!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.