Gerard Piqué po skončení Davis Cupu poskytol rozhovor pre madridský denník AS. V niektorých bodoch sa dotkol aj Barcelony.

Chcel by si ako podnikateľ niektoré veci zmeniť?

"Pár vecí by tu bolo... Kalendár je nabitý čoraz viac, menej odpočívame a objavuje sa riziko zranení. Je to pochopiteľné, pretože v hre je stále viac a viac peňazí a každý chce podnikať, no nemôžeme sa sťažovať. Existuje istá rovnováha."

V posledných dňoch sa o tebe veľa hovorilo. Povedal si, že na kritiku už nereaguješ. Naozaj na teba nemá vplyv?

"(smiech) Nie, nie. Považujem to za súčasť mediálneho rozruchu, časť hry. Nevyvoláva vo mne žiadne emócie. Čítam a neskrývam sa. O deň neskôr vidím niekoho, kto ma kritizoval, zvítam sa s ním a usmievam sa na neho. Noviny potrebujú predávať výtlačky a o niečom písať. Tento týždeň sa nehral futbal, ale prebiehal Davis Cup, v ktorom som bol angažovaný. Očakával som to. Viem, aký som, čo prezentujem a v akom klube hrám. Rešpektujem všetkých, hoci väčšine názorov nerozumiem. Svoju prácu si budem vykonávať aj naďalej a snažiť sa byť čo najlepší, aby Barcelona vyhrávala."

Čítaš tlač, ale chápeš znepokojenie fanúšikov, ktorí vidia, že počas týždňa lietaš medzi Barcelonou a Madridom, no v sobotu máš zápas.

"Ak fanúšikovia čítajú tlač, tak chápem, že môžu byť znepokojení. Ja som do Madridu letel v utorok či stredu a na moju hru v sobotu to nemá vplyv. Let trvá asi 50 minút. Niektorí hráči robia iné veci. Nad Leganés sme vyhrali, to bolo dôležité. Stále sme na vedúcej pozícii a po skončení Davis Cupu rozruch okolo mňa utíchne."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

LaBrie

3
2019-11-26 11:43:27

Za tieto reci by som ho posadil okamzite na lavicku - Kalendár je nabitý čoraz viac, menej odpočívame a objavuje sa riziko zranení - v NHL vyjde niekedy timom za 10 dni 6 zapasov, okrem toho letia velke vzdialenosti a nestazuju sa, a to je ina zaberacka ako Piqueho poklus....uz mi zacina aj trochu liezt na nervy, taketo chovanie urcite nedava mladym dobry priklad, ked si nahana viac osobny biznis ako sa sustredi na hru. U mna by skoncil......

michal11

9
2019-11-26 11:49:58

Ja by som starú gardu poslal preč. Busquets pre jeho už katastrofálne výkony lebo nestíha ani poslednému týmu tabuľky a ako bolo poznamenané: Iba herná inteligencia nestačí. Piqueho nezaujíma už futbal. Suarez iba strieľa góly bez schopnosti kombinácie a tak, jednoducho sami viete o čom tu píšem keď od neho lopta odskakuje... A tak nejak.

stockey

3
2019-11-26 13:56:11

Porovnavas hrusky s jablkami. V hokeji sa hra na kratke intenzivne striedania, neodohras cely zapas ale napr 18 min. Preto mozes odohrat aj 2 zapasy za tri dni. To profesionalny futbalista nedokaze. A k tomu cestovaniu, v NHL sa lieta na tzv tripy, to znamena ze si zaletis na jeden kut Ameriky a tam odohras v okoli zapasy a po tyzdni sa vratis zasa na tyzden domov. Nelietaju denne rano do Washingtonu a vecer do LA.

LaBrie

2
2019-11-26 14:59:03

Neporovnavam hrusky s jablkami, chcesmi povedat, ze Pique maka 90 minut????? ani nahodou, vsak on na konci zapasu ani nie je spoteny a z hokejistov po tretine tecie pot ako z vodovodu.....to z niektorych futbalistov tak tecie len ked poriadne prsi ... :)))) skus sledovat pohyb nasich niektorych hracov, vsak len postavaju a prechadzaju sa, tam toho moc nenapotia a este sa stazuju, ako casto hraju.....

stockey

4
2019-11-26 15:22:05

asi si nikdy nehral futbal ze? Futbal je preto narocny na fyzicku ze dochadza k strianiu fazy sprintu a pomaleho behu. Co je narocnejsie ako behat stale rovnakym tempom. Hokejisti odohraju tak 18 min za zapas, vytazenejsi obrancovia 25 ale ti menej nakorculuju. Futbalista po odohratom sprinte do utoku nemoze ist na 5 minut si vydychnut a opat naskocit. Cim neznevazujem fyzicku pripravu hokejistov samozrejme. Pique ma pravdu, zapasov je vela, po sezone este nejaky turnaj a zrazu ma futbalista max dva tyzdne volna. Vytraca sa cas na regeneraciu a z toho pramenia svalove zranenia.
Dufam ze to ze moc nenapotia si nemyslel vazne. To sa nestane ani pri dedinskom futbale nie to pri profesionalnom na najvyssej urovni.

LaBrie

-1
2019-11-26 16:06:08

Futbal som hraval rekreacne, hokej aktivne....ale pravda je, ze zrovna niektori nasi hraci sa moc v zapasoch nepretrhnu - ked to porovnam s klubmi v Anglicku....to sme videli v Liverpoole....

stockey

1
2019-11-26 16:19:06

Tak uz rozumiem porovnaniu s hokejom :) Abidal sa pre par dnami vyjadril ze futbal Barcy je odlisny od behaveho anglickeho, ze je zalozeny na pozicnej hre. Mozno bude rozdiel v tom. Akurat nam to v tych poziciach pokulhava...

dankos

17
2019-11-26 11:56:51

My nepotřebujeme číst noviny,nám stačí vidět,co předvádíš na trávníků,ty podnikatelu.

rominho

0
2019-11-26 13:27:49

najhorsie na tom je, ze nemame lepsieho..napriek tomu by som ho posadil na lavicku tak na 2 mesiace. nabity program..drbo! primadony vsetci fotbalisti a hlavne u nas. pomalicky stiahnu na svoju uroven aj de jonga..tesim sa na zajtrajsi zapas, avsak na slaviu s interom:)

Malloy

3
2019-11-26 13:59:39

Pique bejvavalo už niesi ten stopér akým si bol

GabrielSVK

0
2019-11-26 16:17:19

Už ním nie je 2 roky :D

Nalim

2
2019-11-26 14:13:38

Pique si robí momentálne s futbalu v Barci “hoby“.
Takže už sa nemusí v Barci venovať futbalu 24 hodín, tak ako to doporučoval mladým hráčom !!!
Už je tých nedotknuteľným machrov v Barci veľa...

maryann

2
2019-11-26 16:21:48

"Na moju hru to nema vplyv" - prepacte mi,ale nic insie mi nenapada -to je DEBIL.
On uz nema ziadnu sebareflexiu.Fakt potrebuje na lavicku aspon na mesiac.
Horsia hra Barcy aj tak uz nemoze byt,aspon da vypracuje niekto mlady s entuziazmom a budem vidiet ako maka

suprafyl

7
2019-11-26 18:19:24

Takze v preklade: Chapem, ze sa divaci znepokojuju, ale je mi to jedno....a siroky usmev.
Keby bol Valverde normalny trener, tak piké ma pokok.. volneho casu na znepokojovanie lebo by sedel na tribune. Debil jeden

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.