Tréner FC Barcelona sa po zápase s Borussiou Dortmund objavil na tlačovej konferencii. Ernesto Valverde bol spokojný s hrou svojich zverencov a lamentoval nad zranením Dembélého.

Barcelona zahrala v dobrom rytme. Čo hráči Barcelony urobili v tomto zápase dobré a ako hodnotíš hru de Jonga?

"Pravdou je, že sme hrali dobre s presingom. Vedeli sme, že hráči Borussie sa budú snažiť tvoriť z vlastnej polovice a takto začínať akcie. Snažili sa na nás vytvárať tlak veľmi vysoko, ale vedeli sme si s tým poradiť. Chceli sme byť kompaktní a držať sa blízko seba. Myslím si, že sme hrali dobre. Predovšetkým sme sa držali dobre pri lopte, čo nášho súpera muselo unaviť."

"De Jong má schopnosť lámať línie, viesť loptu. Frenkie je veľmi silný, pretože môže hrať vysokým presingom a následne sa vrátiť na svoju pozíciu."

Messi strelil gól a zaznamenal dve asistencie. Ako hodnotíš jeho hru a spoluprácu s Griezmannom?

"O spolupráci sa hovorí najmä vtedy, keď niekto nestrieľa góly. Dobrí hráči si na trávniku vždy rozumejú. Časom si budú rozumieť lepšie a lepšie. Napríklad Leo a Luis si rozumejú veľmi dobre, pretože hrajú spolu už veľmi dlho. Na začiatku to tak nebolo. Messi posiela dokonalé prihrávky a Griezmann zas dokáže výborne nabiehať do voľného priestoru. Musíte len nájsť to správne načasovanie. Časom to bude lepšie. A čo môžem povedať o Leovi? Dnes bol úžasný."

A čo je možné urobiť v prípade Dembélého?

"Neviem, či sa mu obnovilo to isté zranenie. Ani neviem, o ktorú nohu ide. Bola to netypická akcia, pretože sa zranil pri doskoku. Noha sa mu trochu vyvrtla. Momentálne je nám to ľúto. Postúpili sme do ďalšej fázy, ale zranenie Dembélého je zlá správa. Vieme, že veľmi trpí. Uvidíme, či mu budeme schopní pomôcť."

Existuje nejaké vysvetlenie, prečo sa v prípade Dembélého tak často vyskytujú zranenia?

"Čo môžem povedať? Nie som lekár. Neviem nič o Dembélého svalových vláknach. Je iný ako ostatní, vo svojej hre je výbušný. Problémy kvôli niečomu vznikajú a lekári to musia zistiť. Keď vyberám základnú zostavu, nikdy nemyslím na to, že niektorý z hráčov sa môže zraniť. Ousmane hral aj naposledy a nebol problém. Ako tréner mu nemôžem poskytnúť žiadne vysvetlenie."

Čo sa ti dnes páčilo najviac?

"Dostali sme sa do najťažšej skupiny celej súťaže a opäť sme boli schopní vybojovať si postup do ďalšej fázy, pričom zostáva ešte jeden zápas. V tejto skupine sme si veľa vytrpeli, ale sme prví a to pre nás znamená veľa. Okrem posledných minút môj tím odohral skvelý zápas. Nikdy nestrácame tvár. Budeme sa snažiť hrať lepšie."

Umtiti odohral veľmi dobrý zápas

"Táto otázka ma teší. Umtiti zahral tak ako sa na veľkého hráča patrí. Zahral na vysokej úrovni a na pozícii, ktorá nie úplne zodpovedá jeho profilu. Bol to ťažký zápas a sme s ním veľmi spokojní."

Nachádza sa Griezmann pred zápasom s Atléticom Madrid v dobrej forme?

"Vždy je dobré, keď sa hráčovi pred tak ťažkým zápasom, aký nás čaká na Wanda Metropolitano, podarí streliť gól."

Prečo nehral Arthur?

"Pokiaľ nehral Arthur, tak preto, lebo hral iný hráč. Vždy dostávam otázky na hráčov, ktorí nehrali. Nemôžem si pomôcť."

zdroj: as.com marca.com
foto: facebook

Samurajj

36
2019-11-28 10:27:24

To povedal uz naschval stym trpenim nie ? :D :D nevadi vcera to bolo konecne pozeratelne do 65 min

naqiria

6
2019-11-28 11:12:18

on musi mat nejaku uchylku na to slovo, inak sa to neda vysvetlit

harry525

13
2019-11-28 11:13:10

Myslim, ze ten titulok bol zamerne takto napisany, aby sme o tom slove "Trpieť" tu mohli diskutovať xD...
Sikovny marketingovy tah, Lukas! xD

cruyff

18
2019-11-28 11:37:44

ked čítam komenty cules niekolko dni naspäť a hlavne tých, ktorý by trenera zahrabali pod čiernu zem, tak ma to len utvrdzuje, že včerajšia výhra niektorým naším cules asi nepasuje do ich scenára a hned pri prvej šanci Borusie si priali, aby sme dostali gol...mám rád analýzy zápasov, ale nie hrube osočovanie hračov a trenera, ktorý si plní svedomite svoju ulohu a robí všetko preto aby sme pri jeho výbere hráčov vytažili maximum z toho čo v mužstve máme..skoro všetci sa tu stále vraciame do krásnej minulosti, spomíname a porovnávame hráčov, taktiku, zle nákupy hráčov atd..porovnavam a spomínam aj ja, ale nikdy som nešpinil hráča alebo aj trenera FCB, lebo osobne viem ako to vo futbale chodí a pozeram sa na to realne..ak by sme aj včera prehrali, tak by ma to určite trapilo a bola by to dalšia neprespana noc...niektoré trenerove tlačovky ani nečítam, lebo mu verím...jediný on vidí a cíti čo sa v kabíne robí a či mu hráči dôverujú...je to všetko v hlavách všetkých hráčov, čo dokážu vyťažit s trenerových slov, aby ten výkon bol čo najlepší...možno prídu po sebe velke prehry /čomu ja neverím/ že bude musiet trener z nejakých dôvodov u nas skončit, ale zatial vidím, že sa to pomaly lepší a cítia to aj hrači...je to mozaika, ktorá pomaly a isto dostáva svoju fazónu hodnú klub FCB....každý klub má svoju históriu a to jednoducho nepusti...nemôžme chciet hrat hru RM, Liverpoolu atd...to predsa neide..preto sa herne odlišujeme od celeho futbaloveho sveta a svet nás musí akceptovat či sa to niekomu páči alebo nie...je potrebne do budúcna, aby nas trenovali treneri, ktorý vyrastali v FCB poprípade v Cruyffovom AJAXe, je to polovica uspechu....že treba fandit v dobrom aj v zlom, ako tu čítam od niektorých fan, ale treba sa toho držat...visca..

s1ck_1

3
2019-11-28 13:08:57

mne sa občas zdá že niektorí "fans" sa tešia viac z našej prehry ako z našej výhry. Tiež nesúhlasím s niektorými rozhodnutiami Valverdeho a mám občas na neho ťažké srdce ale nič s tym nespravim, jedine čo možem je im dalej fandiť. Včera nezačal ani zapas a už v 5 minute tu každý chcel trenera odvolať

PETERKRIZAN

5
2019-11-28 13:26:14

si to presne trafil,uplne od veci,ked hraje muzstvo dobre,tak tito antibarca plču nad zranenim dembeleho,namiesto aby pochvalili,nikto mu to nepraje ale asi je nachylny a ked uz hraje griezman vyborne tak nanho nadavaju pre jednu zlu prihravku,takych ma dembele 20 za zapas,proste treba satesit zkazdeho dobreho vykonu kazdeho hraca

Menoivan

11
2019-11-28 13:43:38

Dávam klobúk dole pred komentárom Cruyffa. Inteligentným spôsobom dal najavo NAJMÚDREJŠÍM teoretikom na tejto stránke,nech si nechajú tie svoje choré a niekedy aj vulgárne názory pre seba a nech s nimi neotravujú normálnych fanúśikov FC BARCELONA. Všetkým fanúšikom srdciarom prajem pekný deň a nech sa nám darí.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.