FC Barcelona dnes oslavuje 120 rokov! Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu pri tejto príležitosti poskytol rozhovor pre denník Mundo Deportivo.

120 rokov

"120 rokov Barcelony, to je história neustáleho zdokonaľovania. Zažili sme chvíle plné úspechov a úžasné éry, ale takisto prehry, ktoré mali vplyv na celé generácie a etapy plné ťažkostí. Z toho sme však vždy vyšli posilnení. Joan Gamper v roku 1899 vytvoril klub, ktorý si v roku 2019 zachováva jasné znaky identity, ako katalánskosť, demokracia, model vlastníctva, viacdielnosť a univerzálnosť, ktoré prežili vplyv času."

Dedičstvo všetkých

"V histórii Barcelony boli ako hrdinovia legendárni hráči a tréneri, oddaní telom i dušou, takisto prezidenti a riaditelia, oddaní zamestnanci a spoločenská masa, socios či členovia fanklubov. Barcelona je dnes najlepším klubom na svete, ktorý má viac sekcií a to vďaka súčtu toho, čo do klubu vniesli všetci tí ľudia, ktorí v ňom počas tých 120 rokov pracovali."

Jedinečná identita

"Dnes sme poctení, pretože prechádzame najlepším obdobím v našej histórii a tešíme sa z najlepšieho hráča futbalovej histórie, Lea Messiho. Ale aj preto, že rozmer Barcelony prekračuje to, čo sa deje na trávniku a je niečo viac, než len dosiahnuté športové úspechy. Jej odhodlanie, hodnoty, ktoré bráni a takisto idea 'viac ako klub' tvoria súčasť našej identity a bytia. To nás odlišuje od ostatných klubov."

Espai Barca

"Oslavujeme toto výročia a sme hrdí na to, že sme culés. Pracujeme všetci spoločne, aby sa náš klub aj naďalej rozvíjal, s Espai Barca, ktorý by mal byť základným kameňom našej budúcnosti a aby sme si zabezpečili kontinuitu tejto éry úspechu a naďalej slávili tituly, vďaka čomu môžeme potešiť milióny fanúšikov po celom svete."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

ARTURMELO

22
2019-11-29 14:29:52

my sme sa prestali zlepšovat v roku 117 :D

RastoD

9
2019-11-29 14:48:30

klubu sa stalo to, čo sa stane asi každej veľmi úspešnej firme. začne sa zadrhávať, vnútorné procesy ju začnú spomaľovať, vedenie začne žiť v nereálnej bubline a obrovský potenciál prináša menšie výsledky, než by sa zdalo, že je možné. ale u Barcy je to zatiaľ v miernom štádiu.

harry525

13
2019-11-29 14:56:54

Inak, dokaze sa ten Ernesto aj usmiat niekedy? :D

Nalim

5
2019-11-29 16:27:30

U mňa bez urážky Valverde je “studený psí čumák”.
Ale urobil niečo, prvý raz, čo som ho nevidel: pohladil Dembeleho po hlave, pri odchode do šatne...

StephenHawking

3
2019-11-29 18:56:24

OT: Dembele out cca 10 tyždňov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.