Paris Saint-Germain počas uplynulého leta predal viacerých odchovancov, aby zlepšil svoju finančnú situáciu z pohľadu finančného Fair Play UEFA. Viacerí hráči tak mali otvorené dvere z cantery. Nechýbali medzi nimi aj talenty. Situácia však bude podobná aj na budúci rok a tentokrát by z toho chcela profitovať aj katalánska Barcelona.

Katalánci si v akadémii PSG vyhliadli svoj talent - Edouard Michut, 16-ročný mladík je reprezentantom Francúzska do 17 rokov a 19. novembra počas reprezentačnej prestávky trénoval dokonca s prvým tímom PSG. V uplynulý víkend odohral kľúčovú úlohu pri víťazstve svojho tímu nad Valenciennes 3:2. Francúzske médiá o tomto zápase písali, že Michut bol všade a jeho výkon neunikol pozornosti skautov Blaugranas. Jeden z nich ho sledoval naživo.

Barcelona tak sleduje hráča, ktorý je porovnávaný s Marcom Verrattim. Nie je však jediným, pretože o hráča majú záujem aj Valencia a Manchester City. Podľa informácií L'Equipe mala Barcelona kontaktovať predstaviteľov mladíka. PSG sa však neponáhľa a chce, aby Michut absolvoval všetky vekové kategórie a až potom sa môže dostať do prvého tímu. Klub verí v neho podobne ako aj v jeho 13-ročného brata. Predstavitelia francúzskeho klubu sú presvedčení, že chalani to majú v hlave zrovnané a sústredia sa na svoje výkony na trávniku.

Starší z bratov má zmluvu platnú do roku 2021 a až vtedy získa profesionálny kontrakt. Jeho tréner zdôraznil, že Michut má talent, ale jedným dychom dodal, že ešte nie je pripravený na to, aby vo svojej kariére urobil veľký výkonnostný skok: "Je to dobrý hráč, je inteligentný, ale musíme mu dať čas, aby rozkvitol. Je to typ chlapca, ktorý dozrieva neskôr, fyzicky ešte nie je úplne pripravený. Pripravený bude tak o 2-3 roky."

zdroj: as.com
foto: facebook

Rasto_909

7
2019-12-03 11:02:08

Wtf načo? .. Puig, Aleňa? ..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.