Marc-André ter Stegen sa včera stal druhým najlepším brankárom za rok 2019. Nemec po gala v Paríži v krátkosti odpovedal na otázky novinárov a komentoval aj slová Lea Messiho, ktorý včera spomenul blížiaci sa koniec svojej kariéry.

Messi

"Má pred sebou ešte veľa rokov futbalu a my to takisto chceme. Pokiaľ bude mať motiváciu a chuť, zostane s nami. Messi obetoval futbalu celý svoj život. Zaslúžil si Zlatú loptu viac ako ktokoľvek iný."

Ocenenie pre najlepšieho brankára

"Možno že ho niekedy získam, ale pre mňa je dôležitejšia každodenná koncentrácia, dávať zo seba všetko a pomáhať tímu."

Zápas s Atléticom

"V zápase proti Atléticu Madrid sme vedeli ako trpieť a mali sme dobrý prístup. Najdôležitejšie bolo, že sa nám podarilo vyhrať na ťažkom štadióne."

 

Pre klubové médiá sa vyjadril aj Guillermo Amor, riaditeľ FC Barcelona pre inštitucionálne vzťahy.

"Vzhľadom na jeho zásluhy sme vedeli, že Zlatá lopta musí patriť Messimu. Zaslúžil si ju vďaka profesionalite a tomu, čo robí na trávniku. Získal šesť Zlatých lôpt a mal by aj viac. Bolo by normálne, ak by ich mal 7, 8 alebo 9. Okrem Messiho máme aj iných veľmi dobrých hráčov, ktorí dnes zostali v Barcelone a nebolo nominovaní, ale pokojne tu mohli byť. Ter Stegen? Chcel by som, aby získal cenu, pretože si ju zaslúži ako hráč aj ako osoba."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

janpet

-3
2019-12-03 17:29:46

Ze sme vedeki ako trpiet no mna porazi

FCBarcelona2018

10
2019-12-03 20:03:43

Tak napríklad to že v roku 2018 dostal zlatú loptu Modrič, tak dodnes nechápe nikto na svete. Začo? Lebo Real získal LM a Chorvátsko skončilo na MS druhé? To s individuálnymi oceneniami nemá nič spoločné. Rok 2018 bol rok bláznov pri udeľované zlatej lopty.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.