Lionel Messi po zisku Zlatej lopty za rok 2019 poskytol rozhovor pre France Football. V rozhovore s francúzskymi novinármi Argentínčan rozprával o rivalite s Cristianom Ronaldom, o blížiacom sa konci svojej kariéry či o tom, že zvažoval svoj odchod z Barcelony.

Najlepší hráč sveta

"Vyhrať štyri Zlaté lopty v rade a takisto získal ďalšiu po desiatich rokoch od tej prvej, je výnimočné. To poukazuje na dĺžku mojej kariéry. Je ťažké byť konkurencieschopný celých 10 rokov. Mal som šťastie, že som to mohol robiť a táto cena to dokazuje, pretože som súperil s najsilnejšími súpermi."

Chápeš frustráciu Cristiana Ronalda?

"Je to niečo, čo prežívame, cítime a vyjadrujeme v závislosti od nášho charakteru. Pre mňa sú dôležitejšie tímové úspechy, než individuálne a to sa týka dokonca aj Zlatej lopty. Každý to prežíva svojim vlastnými spôsobom. Keď ste však vrcholovým športovcom, tak či onak ju vždy chcete získať."

Bol si v posledných rokoch, kedy si Zlatú loptu nezískal, frustrovaný?

"Povedzme, že som chápal, prečo sa tak stalo. Ako mužstvo sme nedosiahli náš hlavný cieľ, čiže Ligu Majstrov, čo zvyšuje šancu, že získate Zlatú loptu. Cristiano bol rozhodujúci a túto súťaž vyhrával. Zaslúžil si vyhrať."

Čo by si urobil, keby si to považoval za nespravodlivé?

"To záleží od vás, musíte mi povedať, či je to ocenenie pre najlepšieho hráča, alebo hráča, ktorý mal najlepšiu sezónu. Neskôr to všetko záleží od vášho vkusu. Niekto má radšej Ronalda, ďalší zas mňa, iní sú za Neymara či Mbappeho. Ľudia majú možnosť výberu."

Messi 6 - Ronaldo 5

"Tešil som sa z piatich Zlatých lôpt a faktu, že som to dokázal ako jediný. Keď ma Cristiano vyrovnal, priznávam, že ma to trochu zabolelo. Už som na vrchole nebol sám. Dávalo to zmysel, aj keď bolo pekné byť tam sám."

Rodina

"Od narodenia Thiaga sa veľa zmenilo. Predtým, ak sa nám nedarilo, tak som mohol tráviť celé dni bez toho, aby som musel s niekým hovoriť. Deti to zmenili."

Koniec kariéry

"Aby som bol úprimný, ešte necítim, aby som bol blízko konca kariéry. Mal som smolu, že som sa zranil hneď v prvý deň novej sezóny a nemohol som začať dobre. Postupne získavam rytmus a formu. Necítim bremeno mojich 32 rokov. Pokiaľ môžem hrať, pokiaľ mi moje telo dovolí, tak budem hrať. Posnažím sa tešiť z tejto hry tak dlho ako to bude možné. Nemyslím však na budúcnosť, nikdy som to nerobil."

Bol by si taký úspešný aj mimo Barcelonu?

"Ťažko povedať, či by som vyhral toľko Zlatých lôpt, ak by som odišiel z Barcelony. Prišiel som sem vo veku 13 rokov, je to úžasný klub, podľa mňa najlepší na svete. Našiel som tu všetko, čo som potreboval. Nikdy som necítil potrebu odísť. Je to ideálne miesto pre mňa, pre moju rodinu aj kariéru. Som veľmi vďačný tomuto klubu aj mestu."

Nechceš si vyskúšať niečo iné?

"Nikdy som necítil potrebu inej výzvy. Pre mňa je neustálou výzvou dávať zo seba všetko v Barcelone, aby som sa naďalej rozvíjal ako hráč aj ako človek. Neskrývam, že od narodenia detí myslím viac na rodinu a na to, čo by zmena mohla znamenať pre ňu."

O odchode z Barcelony si už premýšľal.

"Je pravda, že pred piatimi rokmi som uvažoval o odchode, ale nie z futbalových dôvodov, ale súkromných. Prechádzal som cez ťažké obdobie, ale vďaka podpore osôb z klubu a Barcelony som si poradil. To mi umožnilo tu zostať. Jednoducho vtedy, keď som to povedal, v Španielsku som sa necítil dobre."

zdroj: goal.com sport.es as.com
foto: facebook

Zorrrro

top komentár
129
2019-12-03 21:01:54

Neboj zabolelo to cely spravodlivy svet, nielen teba....

Chepablo

top komentár
63
2019-12-03 21:08:58

Je jasné, že tam rivalita je, nech si každý hovorí, čo chce....

jokerito

top komentár
67
2019-12-03 21:13:07

Jasne že je a tvorí históriu futbalu. Bude sa na ňu dlho spomínať .

Chepablo

25
2019-12-03 21:15:11

Dobre hovoríš :)

sagradarambla

21
2019-12-04 06:08:48

Zrejme to bolo vtedy, ked ho spanielske sudy sikanovali kvoli daniam. Cristiano kvoli tomu Spanielsko opustil.

ximpp

5
2019-12-04 12:10:20

Nejsi sám, koho nespravedlnost bolí.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.