Bývalý hráč FC Barcelona a futbalový tréner Bernd Schuster poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu Onda Cero. Nemec komentoval posledný zápas Barcelony s Atléticom Madrid a postoj Lea Messiho na trávniku.

Atlético VS Barcelona

"Atlético malo proti Barcelone šance v prvom polčase a niektorá z nich sa mala skončiť gólom. Ak by sa tím z Madridu ujal vedenia, zápas by sa mohol skončiť inak. A Barcelona má Messiho, ktorého sa všetci boja. Opäť raz, tak ako to urobil už tisíckrát, rozhodol o výsledku zápasu jednou akciou."

Ako brániť Messiho?

"Messiho by sa dalo ubrániť individuálnym bránením, tak ako sa to robilo za mojich čias. Pretože iný spôsob neexistuje. Ale v modernom futbale sa niečo také už nepoužíva."

"Messi je na trávniku veľmi inteligentný a presne vie, ako útočiť do voľného priestoru. Ako tréner by som mu nemal čo povedať. Vie, akým smerom sa má hýbať a kedy musí driblovať. Vie, s kým môže rozohrať akciu. Myslím si, že lepšie od Messiho sa už nedá hrať."

"Na začiatku začínal na ľavej strane a potom prišiel Pep Guardiola s myšlienkou nasadiť ho na pozíciu 'falošnej deviatky', pretože v istom momente mu chýbal Samuel Eto'o. Na tejto pozícii sa Messi stal fenoménom."

zdroj: Onda Cero
foto: facebook

Mirku

top komentár
42
2019-12-04 10:23:46

"Myslím si, že lepšie od Messiho sa už nedá hrať."; "Na tejto pozícii sa Messi stal fenoménom."
AMEN :)

quentin

13
2019-12-04 10:39:25

...a osobku už naňho skúšali a bolo to súperom na dve veci. Jeden ho nestíhal, naviazal na seba ďalšieho/ďalších hráčov a v momente bola Barca v prečíslení a šanci. Preto sa už takto nehrá, lebo proti Leovi je to zbytočné.

PeteWe

15
2019-12-04 10:52:56

Schuster je inak, poriadny hajzlik. Kludne svojim zverencom odporuca v zápasoch aj neferovu hru, len aby dosiahol výsledok. S tou chvalou suhlasim :-) Len na margo tej osobky by som dodal, ze ubranit ho mozte jedine vtedy, ked sa k lopte nedostane. Niekedy sa to súperom dari a vacsinou vtedy ma BARCA v zápasoch velke problemy (Messidependencia). Ale, to ho nestrazi jeden, ale viac hracov.

JURITO

29
2019-12-04 11:56:12

Ale netreba zabudat ze Guardiola ma velku zasluhu na tom kde je Messi dnes. Byt tam Valverde vtedy tak je na hostovani v Eibare a hra praveho obrancu

ximpp

17
2019-12-04 12:06:01

Pepovi vděčíme za hodně, ale Messi by se brzy prosadil sám. Je pravda, že nebýt Pepa možná by to bylo o rok dva později.

ximpp

20
2019-12-04 12:09:05

Můžeme se bavit o tom, jestli je lepší Barca nebo Real, Pelé či Maradona, Stegen či Alisson, ale debata o nejlepším hráči všech dob nepřichází do úvahy. Tam je dle mého názoru jasno navždy, nebo alespoň nikdo z nás, co jsme nyní na světě, nezažije lepšího hráče než je Messi.

jokerito

4
2019-12-04 12:52:37

AK si dobre pamatam boli uz zapasy ked sa na MEssiho hrala osobka a moc to nepomohlo. Napr. na Bernabeu ked sme vyhrali a vtedy myslim Casemiro prave preto ze ostal pri messim a neprerusil nahravku dostali gol.

galibier

12
2019-12-04 13:08:24

Jokerito to bol Kovacic,uz v Reale nehra,ale situacia to bola poriadne komicka,Rakitic loptu vyvazal a nenapadal ho nikto,vsetci sledovali Messiho...Kovacic ktoru mal hrat nanho osobku bezal s Messim Rakitic potom sup vpravo uplne volnemu Robertovi a on sup Suarezovi...a mali to v sieti.Kovacic asi doteraz rozmysla ako to bolo... :-D

JacobyKun

7
2019-12-04 13:14:45

tak ako píše galibier, ešte priložím video https://www.youtube.com/...

emiliano

1
2019-12-06 08:48:48

Ano, tá akcia bola naozaj komická. To je tak, keď hráč dostane úlohu hrať na Messiho osobku a úlohu otrocky plní, bojí sa rozhodnuť sa podľa situácie na ihrisku. Keby dal vtedy gól Messi, vyčítali by mu to, dal to Luis a nič, veď on bránil Lea, ako mu bolo povedané. V El Clasicudal gól hlavou po rohu Puyol a Mou vyčítal Ramosovi, že ho nebránil, ako to malo byť. A on povedal, že si to vymenil so stopérom a Mou povedal: "Kto je tréner, ja či ty?" A Ramos povedal: "Vy ste futbal nehrali a tak neviete, že na ihrisku to treba niekedy zmeniť".

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.