Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona hľadá nový klub pre Jean-Clair Todiba, aby ho mohla predať už v januári. Barcelona sa s Francúzom nechce rozlúčiť na stálo. Chce zabezpečiť, aby mladík hrával pravidelne.

Barcelona analyzuje možnosť predaja Todiba do Anglicka, Nemecka či Francúzska. Sám hráč s týmto postupom súhlasí, pretože na Camp Nou nemá takmer žiadnu šancu dostať sa na trávnik. 19-ročný stopér nebol schopný úplne presvedčiť trénera prvého tímu o svojich kvalitách. Je však mladý a veľmi perspektívny. Preto Barcelona chce, aby Todibo odišiel hrať do iného klubu, no zároveň aby ho v budúcnosti v prípade potreby mohla kúpiť späť. Najlepším riešením je samozrejme hosťovanie, ale v hre je aj predaj s opciou na spätnú kúpu.

O stopéra má záujem množstvo európskych klubov a to chcú Katalánci využiť, veď v prvom tíme odohral doteraz len 77 minút, čo určite pozitívne nevplýva na jeho rozvoj. Mundo Deportivo zároveň píše, že Barcelona v prípade odchodu Todiba nebude do tímu hľadať náhradu. Klub totiž dôveruje Ronaldovi Araujovi a obrancu chce kúpiť práve do rezervy. Ako Mundo Deportivo, tak aj Radio Monte Carlo informujú, že Blaugranas sledujú 16-ročného stopéra Metz, Lennyho Lacroixa. Tohto mladíka už skauti Barcelony sledovali aj naživo. Záujem má však aj Juventus.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

dalibor

18
2019-12-05 08:47:43

za toto by trebalo vyvodiť dôsledky... alebo aspoň si nastaviť nejaké pravidlá. očividne s týmto hráčom valverde nepočítal tak načo sa kupoval... abidal si z toho robí francúzsku repre

villagesb

15
2019-12-05 09:04:24

Prisiel (za 1m), vyskusali sme ho, ci presvedcil ci nie je na diskusiu.
Skor by som povedal ze splnil to co sme potrebobali, bol 4. stoperom bez reptania. Predame ho so ziskom a este aj s odkupnym pravom. Co je na tom zle ?
Robi to tak uspesne Real (Carvachal, Asensio, Hakimi, ...) a mnoho inych klubov.

Dermos

16
2019-12-05 10:00:50

Akože v tom jednom zápasy čo hral ma presvedčil o tom že má veľkú perspektívu ale to by musel hrať pravidelnejšie...ak by dostával šancu tak môže z neho byť jeden z naj stopérov na svete bola by veľká chyba ho predavat pretože ako dobre vieme ak odíde hráč z barcy tak sa už nevráti .takže neviem o čom to tu píšeš že čo je na tom a podobne ..pozri sa na varaneho ten dostaval šance ako mladý 19 ročný a teraz je z neho jeden z top stopérov a to len preto že mu tréner veril a staval ho lenže tu je iná hierarchia a s nosacom na lavičke ktorý preferuje Starých skúsenejších to je veľmi ťažké...potom pique busqets rakitic skončia a zase budú kupovať hotového hráča za obrovské peniaze..prišiel guardiola ronaldinho Deco prepustili miesto mladším a čo z toho bolo ? Mali sme dvoch najlepších záložníkov na svete xavi a iniesta ..prečo ? Lebo im tréner veril

stockey

1
2019-12-05 10:17:20

Miesas jablka s hruskami. Nemozes mat iba tym zlozeny z mladych hracov. potrebujes aj skusenych. ty ani ja ho na treningu nevidime, ak sa trenerom nepozdava alebo su presvedceni ze to neni na barcu tak proste nehra. Nie kazdy talent sa presadi a nie kazdy ma na Barcu. Ak pises nieco o veku pozri si najprv kolko maju rokov nasi stoperi a spomen si na Silvu, Nestu, Vidica, terryho ci dalsich. Hrac v 30tke neni este dochodca.

Dermos

5
2019-12-05 11:01:20

Pozor ja som nepovedal že má niekoho nahradiť len aby dostal šancu aby ho pomaly zapracoval do teamu..a tréning je úplne iný ako zápas tak sa musí ukázať

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.