Bývalý hráč FC Barcelona a bývalý tréner Barcelony B Gerard López poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu Onda Cero. Hovoril predovšetkým o Lionelovi Messim.

Messiho začiatky

"Mal som možnosť byť v Messiho blízkosti. Keď ešte trénoval v rezervou, naše ihriská boli vedľa seba a mohol som ho pozorovať každý deň. Jednu sezónu som s ním zdieľal šatňu. Bol to môj posledný rok v Barcelone, presne ročník 2004/2005. Boli to Messiho úplné začiatky. Bol veľmi nesmelý a mal ešte dlhé vlasy."

Messi je neubrániteľný

"Nedokázali ste ho ubrániť dokonca ani individuálnym krytím. Chýbajú nám už prídavné mená, ktorými môžeme tohto hráča opísať. Je to jednoducho faktor, ktorý robí rozdiel s prospech Barcelony."

Messiho výnimočnosť

"Iní hráči tohto tímu sú takisto dobrí, ale Messi je v tomto tíme rozhodujúci. Barcelona hrá v Messiho rytme. Ukázal to v zápase proti Atléticu a predtým proti Borussii Dortmund. Robil to stále vo všetkých veľkých zápasoch. Je to už 15 rokov na najvyššej úrovni. Je to niečo nemožné, pokiaľ do úvahy berieme fyzické požiadavky dnešného futbalu. Také niečo už nikdy neuvidíme. Nanajvýš bude nesmierne ťažké, aby sa niečo také zopakovalo."

zdroj: Onda Cero
foto: fcbarcelona.com

JAZVA0

38
2019-12-05 20:49:13

Nech je zdraví a nech nás baví čo najdlhšie, som rád že žijem v jeho dobe a môžem si užívať jeho divadlo, tak veľa zdravia Leo

Marosv

15
2019-12-06 00:22:27

Leoš je fotbalový Paganini a nech si hovorí kto chce čo chce, myslím, že predčil už hravo všetkých minulých aj súčasných špilmachrov. Budem dúfať, že sa chytí jeden z jeho synov :)

Reekwon

18
2019-12-06 05:44:09

Fotbalista, který by měl mít po skončení kariéry obrovskou sochu před Camp Nou. Jsem rád, že Messi po získání Zlatého míče v rozhovoru řekl, že se stále cítí skvěle a že si myslí, že ještě bude hrát několik let.

emiliano

15
2019-12-06 08:35:04

Občas si spomeniem na jeho kritikov, keď v zápase neurobí niečo výnimočné, čo je zriedka. Lebo nemusí dať gól, ale duša človeku sa zachveje pri finte, prihrávke do voľného priestoru, ktorá si nájde spoluhráča a žasnem, ako to mohol vidieť, veď videl by to iba počítač, že pomedzi spleti hráčov to tam prejde. A žasne aj štadión. A keď odohrá len svoj priemerny zápas, tak je aj tak najlepší na ihrisku. Boli tu reči, že by sa mal viac vracať - nie, on sa nemá vracať, sú ostatní, aby dreli, on je umelec a má čakať na okamih, keď akciou, prihrávkou, gólom rozhodne zápas. Ani Pelé, či Maradóna sa nevracali, šetrili sily na rozhodujúce okamihy, tak to majú robiť šampióni. Pobavia ma ruské videa, kde komentátor kričí, že "eto ne čelovek", to rozumieme všetci. Nedávno Bernd Schuster povedal, že lepšie sa hrať nedá. Až keď Leo skončí uvedomíme si, akej dobe sme boli svedkami, lebo niečo ako on už nebude, len drina a drina, síce kvalitný futbal, ale ako symfónia bez sólistu.

Milan87

5
2019-12-06 12:47:04

Možno že raz niekto dosiahne na jeho úroveň ale na ako dlho??? Rok max dva???
Ale 13rokov po sebe tam nikto nebude.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.